Menu Close

COP27 Egyiptom: részt vettem a klímacsúcson

cop27 egyiptom

A COP27 Egyiptom volt az ENSZ által megrendezett soron következő klímacsúcs, amin a Klímapolitikai Intézet munkatársaként részt vehettem.

A Sharm El-Sheikh-ben megrendezett klímakonferenciára való utazást nagy izgalommal vártam, és az odaúton és a helyszínen is több érdekes élményben volt részem.

COP27 – Egyiptom mozgóképen

Nézd meg a rövid, videós beszámolómat a klímakonferenciáról a Szebenyi Péter Youtube Shorts csatornámon.

Az eseményről szóló vélemények megosztók. A hazai és külföldi média is vegyes szájízzel írt az esemény sikerességéről, de ha egy kicsit hazabeszélünk, azért lehet egy kis sikerélményünk.

COP27 egyiptom klímacsúcs ensz
COP27 klímacsúcson munkatársaimmal és MCC-s diákokkal.

Magyar sikerként értékelhető, hogy a COP27 Zárónyilatkozatába (Sharm El-Sheikh-i Végrehajtási Terv) először került be a „víz és klíma” fontossága. Korábban Áder János hívta fel a figyelmet a klíma-és vízválság okozta problémák megoldására és hangsúlyozta, hogy alkalmazkodni kell hozzá és a problémák megoldásához anyagi támogatásra van szükség” – forrás: klímapolitikaiintezet.hu

Bízom benne, hogy a COP27 Egyiptom után a jövőévi dubai COP28 tényleges lépéseket, összefogásokat fog eredményezni a klímaváltozás, a klímapolitikában.

Gyakran ismétlődő kérdések

Mi az a COP27?

Az ENSZ által évről évre megrendezésre kerülő nemzetközi klímakonferencia, vagy klímacsúcs.

Kik vesznek részt a klímacsúcson?

Országok és cégek küldöttjei, akik főként minden országot érintő klímapolitikai kérdésekben tanácskoznak, egyeztetnek, tárgyalnak.

Vállalom cégek, iskolák, közintézmények részére interaktív előadások, oktatások megtartását, akár online is. Érdekelenk a részletek!

Olvasd el a többi cikkemet is!