COP27 Egyiptom: részt vettem a klímacsúcson

A COP27 Egyiptom volt az ENSZ által megrendezett soron következő klímacsúcs, amin a Klímapolitikai Intézet munkatársaként részt vehettem.

A Sharm El-Sheikh-ben megrendezett klímakonferenciára való utazást nagy izgalommal vártam, és az odaúton és a helyszínen is több érdekes élményben volt részem.

COP27 – Egyiptom mozgóképen

Nézd meg a rövid, videós beszámolómat a klímakonferenciáról a Szebenyi Péter Youtube Shorts csatornámon.

Az eseményről szóló vélemények megosztók. A hazai és külföldi média is vegyes szájízzel írt az esemény sikerességéről, de ha egy kicsit hazabeszélünk, azért lehet egy kis sikerélményünk.

COP27 egyiptom klímacsúcs ensz
COP27 klímacsúcson munkatársaimmal és MCC-s diákokkal.

Magyar sikerként értékelhető, hogy a COP27 Zárónyilatkozatába (Sharm El-Sheikh-i Végrehajtási Terv) először került be a „víz és klíma” fontossága. Korábban Áder János hívta fel a figyelmet a klíma-és vízválság okozta problémák megoldására és hangsúlyozta, hogy alkalmazkodni kell hozzá és a problémák megoldásához anyagi támogatásra van szükség” – forrás: klímapolitikaiintezet.hu

Bízom benne, hogy a COP27 Egyiptom után a jövőévi dubai COP28 tényleges lépéseket, összefogásokat fog eredményezni a klímaváltozás, a klímapolitikában.

Gyakran ismétlődő kérdések

Mi az a COP27?

Az ENSZ által évről évre megrendezésre kerülő nemzetközi klímakonferencia, vagy klímacsúcs.

Kik vesznek részt a klímacsúcson?

Országok és cégek küldöttjei, akik főként minden országot érintő klímapolitikai kérdésekben tanácskoznak, egyeztetnek, tárgyalnak.

Szebenyi Péter
Szebenyi Péter

Pacsi, Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök, környezetvédelmi influenszer és zöld marketing szakember. Lakossági és céges szemléletformálással foglalkozom. Az én nevemhez köthető Hulladékvadász mozgalom és többféle országosan elismert edukatív zöld kampány létrehozása. Célom, hogy a környezetvédelem és a tudatos életmód nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások, cégek életének is a részévé váljon. Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Articles: 194