Influencer vagyok, akinek a környezetvédelem az első

Influencer, akinek környezetvédelem az első. Így mutattak be első alkalommal a tévében, mint környezetvédelmi influencert.

Hatalmas megtiszteltetés ért az MTVA M1 Kék bolygó magazin szerkesztőitől, amikor három hete felkerestek azzal az ötlettel, hogy szívesen bemutatnának engem és környezetvédelmi tevékenységemet a televízió nézőinek.

A forgatás kora reggeli órákban zajlott, ahol egy teli tömött szemeteszsák is előkerült.
A forgatás kora reggeli órákban zajlott, ahol egy teli tömött szemeteszsák is előkerült.

Nagy örömmel el is fogadtam a lehetőséget, amire közel egy hétre kilátogattak hozzám, hogy otthoni környezetben forgassanak velem egy riportot. A téma most nem az általam létrehozott hulladekvadasz.hu vagy az éppen két éve alapított Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány volt, hanem én, Szebenyi Péter Magyarország első környezetvédelmi influencere.

De mi is az az influencer?

Az influencer  magyarul véleményvezér-, vagy befolyásoló marketing a marketing egy formája, amelyben a fókuszt a befolyásos emberekre helyezik, a megcélzott piac egésze helyett. 

A műsor szerkesztői kíváncsiak voltak arra, hogy mitől vagyok én különb a többi influencertől és mitől vagyok környezetvédelmi?!

Meglepetésükre elmondtam, hogy:

Az influencer szó az utóbbi időben nagyon népszerű lett. Olyan influencernek tartom magamat, aki nem termékeket reklámoz, hanem megoldásokat (például szemléletformálás, zöld marketing) – mondtam el a riportban.

A célom kettős:

  • Hatni szeretnék az emberekre, lehetőséget adni nekik, hogy részt vállaljanak a környezetünk megmentésében.
  • Továbbá minél több céget, vállalatot szeretnék elindítani a cégzöldítés útján és segítséget nyújtani számukra zöld online marketing eszközével.

Úgy gondolom a környezetvédelem, a szemléletformálás csak úgy valósulhat meg hatásosan, ha mindkét társadalmi szereplő együttesen vesz részt a környezetvédelemben.

A rólam készült riportból nem maradhatott ki az általam gondozott konyhakertem sem. Háttérben a komposztálóm.
A rólam készült riportból nem maradhatott ki az általam gondozott konyhakertem sem. Háttérben a komposztálóm.

A rólam és a munkásságomról szóló műsorban bemutatásra került még a saját konyhakertem, amit teljesen vegyszermentesen művelek a nem rég örökbefogadott Bundi kutyám társaságában.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Szebenyi Péter (@szebenyipeter) által megosztott bejegyzés,

A kertemben megterem a borsó, a retek, a paradicsom, a paprika és minden más földi jó, amit egy kis odafigyeléssel, szorgalommal bárki megteremthet magának. Természetesen csak a családi kertes házakban élőkre gondolok elsősorban. Kicsit nagyobb kihívás mindez a lakásokban élőkben, de ott is megoldható, ha ügyesek vagyunk.

A háttérben látható komposztálóm készítéséről készült cikkem, illetve a Kertészkedésre fel című videómban megtekinthető.

Ha tetszik, amit nap, nap csinálok, akkor csatlakozz hozzám, kövess be facebookon, Instagramon és mentsük meg együtt a Földet magunktól.

A műsor visszanézhető a mediaklikk.hu oldalán, illetve a hirado.hu -n is.

Szebenyi Péter
Szebenyi Péter

Szia, én Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök, környezetvédelmi influenszer és zöld marketing szakember. Lakossági és céges szemléletformálással foglalkozom. Az én nevemhez köthető Hulladékvadász mozgalom, a Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány és többféle országosan elismert edukatív zöld kampány létrehozása. Célom, hogy a környezetvédelem és a tudatos életmód nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások, cégek életének is a részévé váljon. Ha segítségre van szükséged, keress bátran, pacsi!

Articles: 198