kommON szakmai est: előadásom a BME-n

A kommON szakmai est alkalmával előadást tartottam a Budapest Műszaki Egyetemen, aminek témája az volt, hogy „Tényleg divat lett a környezetvédelem?”.

Szinte mindennap találkozunk olyan cikkekkel, blogbejegyzésekkel, vlogokkal, hirdetésekkel – sőt még emberekkel is az utcán, akik igyekeznek megértetni velünk azt, hogy:

Nélküled nem sikerülhet!

A 2019-es MŰszakmai napok keretében pont ez adta azt az apropót, hogy elhívjanak engem előadást tartani az általam képviselt környezetvédelemről, úgynevezett kommunikációs szakemberként.

A kommON szakmai est alkalmával közel érdeklődve figyeltek a megjelent hallgatók.
A kommON szakmai est alkalmával közel érdeklődve figyeltek a megjelent hallgatók.

A szervezők az alábbi szöveggel és plakáttal csalogatták a hallgatókat az előadásomra:

A szakmai est előadója Szebenyi Péter környezetmérnök, környezetvédelmi influencer, a JÖN Alapítvány kuratóriumi elnőke, a hulladekvadasz.hu a főszerkesztője, a Hulladékvadászok vezetője beszél majd a környezetvédelmi akciók hatásosságáról és a hatékony környezetvédelmi kommunikációs stratégiákról – na meg persze arról, hogy hogyan lett az ország hulladékvadásza. Ne habozz, gyere el a szeptember 18-i szakmai estünkre és tudj meg mindent arról, hogy mit tehetsz a holnapért!

kommON szakmai est: előadásom a BME-n 1

Természetesen egy ilyen felkérésnek nem lehet ellenállni és az utolsó pillanatban – küzdve az elfoglaltságok okozta elemekkel – elfogadtam.

Az előadásom az alábbi kérdéseket feszegette:

  • Mit tehetsz a változásért magánemberként és leendő kommunikációs szakemberként?
  • Hogyan használjuk ki a környezetvédelmi trendeket a jó ügyért?
  • Mi kell ahhoz, hogy másokat is cselekvésre késztess?
  • Tényleg divat lett a környezetvédelem?

Az előadás másfél órás volt, amire egy különálló prezentációval készültem. Az előadás végeztével az érdeklődök kérdezhettek tőlem.

kommON szakmai est: előadásom a BME-n 2

Viszont itt még nem álltam meg, mivel utána a M2 Petőfi Tv Én vagyok Itt című műsorában is szerepeltem az A38 Hajón, ahol a téma az általam vezetett JÖN Alapítvány őszi szemléletformáló kampánya, a Ne égess, komposztálj! volt.

Bízom benne, hogy a kommON szakmai est nem az első és nem az utolsó alkalom volt, amikor előadhattam a Budapesti Műszaki Egyetemen. Köszönöm a meghívást az esemény szervezőinek.

Továbbá környezetvédelemmel kapcsolatos előadásokat vállalok az alábbi témákban:


Ha Neked, cégednek vagy civil szervezetednek segítségre lenne szüksége, akkor a kapcsolattartó űrlap megfelelő kitöltésével vedd fel velem a kapcsolatot.

Bízom együttműködésünk és a környezetvédelem sikerében.

Szebenyi Péter
Szebenyi Péter

Pacsi, Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök, környezetvédelmi influenszer és zöld marketing szakember. Lakossági és céges szemléletformálással foglalkozom. Az én nevemhez köthető Hulladékvadász mozgalom és többféle országosan elismert edukatív zöld kampány létrehozása. Célom, hogy a környezetvédelem és a tudatos életmód nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások, cégek életének is a részévé váljon. Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Articles: 195