Leonardo DiCaprio 5 millió dollár és Amazonas

Leonardo DiCaprio alapítványa az Amazonas megmentésére 5 millió dollárnyi támogatást ígért a kialakult károk enyhítésére és az őserdő megmentésére.

A hollywoodi filmsztár még 24 éves korábban a Titanic sikere előtt hozta létre a saját nevével fényjelzett környezetvédelmi nonprofit alapítványt, amit pontosan ilyen katasztrófák okozta problémák enyhítésére és a környezettudatosság növelésére álmodott meg.

Az elmúlt évtizedekben az alapítvány több mint 40 országban vett részt különböző projektekkel, és több internetes dokumentumfilmet is készített.

Leonardo DiCaprio 5 millió dollár és Amazonas 1

A környezet megóvásáért tett erőfeszítései miatt a DiCaprio számos díjat nyert, például:

  • Martin Now Litton Environment Award-t 2001-ben a Environment Now-tól
  • Environmental Leadership Award-t 2003-ban a Global Green USA-tól.

Ezenfelül más jótékonysági erőfeszítésben is részt vesz, sőt, még filmes karrierjét is időközönként emiatt szünetelteti is. A természeti katasztrófák idején az elsők között van, aki adományaival segíti a helyi szerveket, szervezeteket.

Korábbi példák elszántságára: 

  • 2010-ben 1 millió dollárt adományozott a haiti földrengés utáni segítségnyújtási erőfeszítésekre.
  • 2013 áprilisában DiCaprio 61 000 dollárt adományozott a GLAAD-nak.
  • A 2017-es Harvey hurrikán után DiCaprio 1 millió dollárt nyújtott be a United Way Harvey Recovery Fund számára.

Most ismét a legbőkezűbb adományozok sorába lépett Leonardo DiCaprio, aki 5 millió dollárral segíti meg az Amazonas őserdőjének a megmentését.

Korábbi cikkeim és videóim az oldalamon elérhetőek!

Forrás: anewpost.com

Szebenyi Péter
Szebenyi Péter

Szia, én Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök, környezetvédelmi influenszer és zöld marketing szakember. Lakossági és céges szemléletformálással foglalkozom. Az én nevemhez köthető Hulladékvadász mozgalom, a Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány és többféle országosan elismert edukatív zöld kampány létrehozása. Célom, hogy a környezetvédelem és a tudatos életmód nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások, cégek életének is a részévé váljon. Ha segítségre van szükséged, keress bátran, pacsi!

Articles: 198