Műanyagmentes július előadás kezdőknek és haladóknak

Műanyagmentes július előadás kezdőknek és haladóknak címmel tartottam előadást Wesselényi 17 kultúrház felkérésére, ahol bemutattam a nemzetközi kihívást.

A Plastic Free July, avagy a Műanyagmentes július nemzetközi kezdeményezés idén már 9. alkalommal kerül megrendezésre, aminek nem titkolt célja, hogy 31 napban minél többen mellőzzék az egyszer használatos műanyag eszközök, tárgyak használatát, vásárlását.

Van mi ellen tenni, hiszen egyes becslések szerint

a világban percenként 2 millió műanyagzacskót vásárolnak.

A kihívás apropójából 2020. június  24-én szerdán 20:00-kor tartott online előadásom a Wesselényi 17 facebook oldalán vagy a lentebb látható videón keresztül megtekinthető.

Műanyagmentes július előadás tartalma:

  • Műanyagmentes július kihívás ismertetése;
  • Rossz dolog a műanyag?
  • Minden műanyag újrahasznosítható?
  • Miért kell kerülni az egyszer használatos műanyagtermékeket?
  • Mit kell tenned ahhoz, hogy műanyagmentesen élj?
  • Műanyagmentes életmód eszközei;
  • 2021 a fordulópont: Mi lesz velünk az egyszer használatos műanyag termékek után?

Ha további információkra van szükséged a kihívással kapcsolatban, akkor ajánlom figyelmedbe az alábbi cikkeimet, videóimat:

Bízom benne, hogy az online előadásom hatására is minél többen csatlakoznak a Műanyagmentes július 2020 -as kihívásához.

Szebenyi Péter
Szebenyi Péter

Szia, én Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök, környezetvédelmi influenszer és zöld marketing szakember. Lakossági és céges szemléletformálással foglalkozom. Az én nevemhez köthető Hulladékvadász mozgalom, a Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány és többféle országosan elismert edukatív zöld kampány létrehozása. Célom, hogy a környezetvédelem és a tudatos életmód nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások, cégek életének is a részévé váljon. Ha segítségre van szükséged, keress bátran, pacsi!

Articles: 198