Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégia – Hozzászólsz?

A Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégia részeként  november 18-án kihirdetésre került az a klímaváltozással kapcsolatos konzultációs kérdőív, amiben a Te véleményedre kiváncsi a Magyar kormány.

Mindössze 10 percben 13 kérdésre válaszolva hozzájárulhatsz a 2050-ig tartó időszakra vonatkozó Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégiához.

A konzultációs kérdőív kitöltésre november 25-ig van módod. Kérlek élj vele. MOST RÁD SZÜKSÉG VAN!

Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégia - Hozzászólsz? 1

A közlemény szerint
„A 2015-ben az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezmény Részes Feleinek 21. találkozóján (UNFCCC COP21) elfogadott, és 2016-ban hatályba lépett Párizsi Megállapodás 4. cikk 19. pontja alapján a Részes Feleknek arra kell törekedniük, hogy az üvegházhatású gázok alacsony kibocsátásával járó hosszú távú fejlesztési stratégiákat fogalmazzanak meg és jelentsenek be, figyelembe véve közös, de megkülönböztetett felelősségeiket és eltérő képességeiket, tekintettel az eltérő nemzeti körülményekre.

A fentiek alapján a 2018 decemberében hatályba lépett Energiaunió irányítási rendszeréről szóló 2018/1999 sz. rendelet (ún. Governance rendelet) 15. cikke alapján 2020. január 1-jéig minden tagállamnak, így Magyarországnak is el kell készítenie és be kell jelentenie a Bizottságnak a legalább 30 éves kitekintéssel rendelkező hosszú távú nemzeti stratégiáját.

A Governance rendelet előírja, hogy a tagállamoknak nyilvános konzultációt kell biztosítaniuk a 15. cikk szerinti hosszú távú stratégiák elkészítése során. Az alábbi kérdések megválaszolásával kérjük, hogy segítse a 2050-ig tartó időszakra vonatkozó Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégia véglegesítését.” – a kormany.hu.

Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégia sikere rajtunk is múlik. A mindenkori magyar kormány által adott lehetőséggel élni kell.


Tennél még ezenfelül is a környezetvédelemért, a klímaváltozás ellen?

Légy te is véleményformáló, tegyél azért, hogy minél többen foglalkozzanak a környezetvédelemmel, a jövőnk kérdéseivel.

Részletek a korábbi cikkemben, útmutatómban, kattints ide.

Szebenyi Péter
Szebenyi Péter

Pacsi, Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök, környezetvédelmi influenszer és zöld marketing szakember. Lakossági és céges szemléletformálással foglalkozom. Az én nevemhez köthető Hulladékvadász mozgalom és többféle országosan elismert edukatív zöld kampány létrehozása. Célom, hogy a környezetvédelem és a tudatos életmód nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások, cégek életének is a részévé váljon. Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Articles: 193