NFFT-ben a jövő öko-nemzedékéért

Az NFFT -vel azaz a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanáccsal a tavaly megtartott civil delegált választáson kerültem kapcsolatban, ahol a JÖN-t képviseltem.

A tanácsot arra hozták létre, hogy a civil szervezetek szakmai tudásukkal a Magyar Országgyűlés parlamenti munkáját segítse.

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács, NFFT, Magyarország hosszú távú fenntartható fejlődésével és az azzal kapcsolatos tervezési és egyeztetési folyamatokkal foglalkozó testülete. 

A Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány kuratóriumi elnökeként, kaptam is az alkalmon és a 2018-as civil delegált választásának az eseményére még időben beregisztráltam környezetvédelmi szervezetünket.

Budapest talán legszebb épülete, a Parlament.
Budapest talán legszebb épülete, a Parlament.

Nagy izgalommal indult a nap, hiszen a Magyar Országházban ezen a napon voltam első alkalommal a Parlament üléstermében.

Felvettem egy fotó erejéig az oroszlán tekintetemet. Háttérben a székely és a magyar zászló.
Felvettem egy fotó erejéig az oroszlános tekintetemet. Háttérben a székely és a magyar zászló.

A megjelent szervezetek képviselői jelölteket állítottak a delegálási szavazat előtt, ahol én, mint a JÖN Alapítvány jelölteként indulhattam.

Kire szavazzak?
Kire szavazzak?

Nagy megtiszteltetés volt kiállni a parlamenti ülésterem kellős közepére és a JÖN Alapítványunk – szerintem – nem mindennapi tevékenységét bemutatni a megjelent szervezeti küldöttei és vezetői előtt.

A parlamenti patkó kellős közepén mutathattam be környezetvédelmi szervezetünket, a JÖN-t.
A parlamenti patkó kellős közepén mutathattam be környezetvédelmi szervezetünket, a JÖN-t.

A delegált választáson végül szoros küzdelemben alulmaradtam, de ettől függetlenül nagyszerű élmény volt ez a nap számomra. Remélem lesz még módom felszólalni a Parlamentben környezetünk megmentése érdekében.

Az NFFT oktatási és kulturális civil szervezeti csapata. Láttok?
Az NFFT oktatási és kulturális civil szervezeti csapata. Láttok?

A Magyar Országházban megrendezett esemény után az NFFT -ben elkezdődött az érdemi munka, aminek azóta is aktív részvevői vagyok.

Szebenyi Péter
Szebenyi Péter

Szia, én Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök, környezetvédelmi influenszer és zöld marketing szakember. Lakossági és céges szemléletformálással foglalkozom. Az én nevemhez köthető Hulladékvadász mozgalom, a Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány és többféle országosan elismert edukatív zöld kampány létrehozása. Célom, hogy a környezetvédelem és a tudatos életmód nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások, cégek életének is a részévé váljon. Ha segítségre van szükséged, keress bátran, pacsi!

Articles: 198