Menu Close

NFFT-ben a jövő öko-nemzedékéért

Az NFFT-ben a jövő öko-nemzedékéért

Az NFFT -vel azaz a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanáccsal a tavaly megtartott civil delegált választáson kerültem kapcsolatban, ahol a JÖN-t képviseltem.

A tanácsot arra hozták létre, hogy a civil szervezetek szakmai tudásukkal a Magyar Országgyűlés parlamenti munkáját segítse.

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács, NFFT, Magyarország hosszú távú fenntartható fejlődésével és az azzal kapcsolatos tervezési és egyeztetési folyamatokkal foglalkozó testülete. 

A Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány kuratóriumi elnökeként, kaptam is az alkalmon és a 2018-as civil delegált választásának az eseményére még időben beregisztráltam környezetvédelmi szervezetünket.

Budapest talán legszebb épülete, a Parlament.
Budapest talán legszebb épülete, a Parlament.

Nagy izgalommal indult a nap, hiszen a Magyar Országházban ezen a napon voltam első alkalommal a Parlament üléstermében.

Felvettem egy fotó erejéig az oroszlán tekintetemet. Háttérben a székely és a magyar zászló.
Felvettem egy fotó erejéig az oroszlános tekintetemet. Háttérben a székely és a magyar zászló.

A megjelent szervezetek képviselői jelölteket állítottak a delegálási szavazat előtt, ahol én, mint a JÖN Alapítvány jelölteként indulhattam.

Kire szavazzak?
Kire szavazzak?

Nagy megtiszteltetés volt kiállni a parlamenti ülésterem kellős közepére és a JÖN Alapítványunk – szerintem – nem mindennapi tevékenységét bemutatni a megjelent szervezeti küldöttei és vezetői előtt.

A parlamenti patkó kellős közepén mutathattam be környezetvédelmi szervezetünket, a JÖN-t.
A parlamenti patkó kellős közepén mutathattam be környezetvédelmi szervezetünket, a JÖN-t.

A delegált választáson végül szoros küzdelemben alulmaradtam, de ettől függetlenül nagyszerű élmény volt ez a nap számomra. Remélem lesz még módom felszólalni a Parlamentben környezetünk megmentése érdekében.

Az NFFT oktatási és kulturális civil szervezeti csapata. Láttok?
Az NFFT oktatási és kulturális civil szervezeti csapata. Láttok?

A Magyar Országházban megrendezett esemény után az NFFT -ben elkezdődött az érdemi munka, aminek azóta is aktív részvevői vagyok.

Vállalom cégek, iskolák, közintézmények részére interaktív előadások, oktatások megtartását, akár online is. Érdekelenk a részletek!

Olvasd el a többi cikkemet is!