A Patreon egy lehetőség alkotóknak, hogy támogatókat találjanak és lehetőség azoknak, akik az alkotókat akarják támogatni alkotásuk kiteljesedésében. Nélküled nem sikerülhet.

Nem tudom ennek Magyarországon mekkora létjogosultsága van, de teszek egy próbát a környezetvédelemért. Úgy gondolom minden lehetőséget meg kell ragadni a jövőnk megmentése a tét.

A Patreon egy amerikai internetes tagsági platform, amely olyan üzleti eszközöket biztosít, amelyek lehetővé teszik a tartalomkészítők számára, hogy létrehozzanak egy előfizetős tartalomszolgáltatást, és ugyanakkor hogy a művészek kapcsolatokat építsenek és egyedi élményt nyújtsanak előfizetőiknek vagy ahogy ők hívják, „pártfogóiknak”. Népszerű YouTube-videográfusok, webes művészek, írók, podcasterek, zenészek és más olyan felhasználók körében, akik rendszeresen állnak elő tartalommal. Az oldalon keresztül a művészek havi rendszerességgel vagy projektenként kaphatnak anyagi támogatást – forrás wikipedia.

A Patreon logója. Külföldön több ezer alkotót támogatnak az emberek rajta keresztül, de idehaza?
A Patreon logója. Külföldön több ezer alkotót támogatnak az emberek rajta keresztül, de mi a helyzet idehaza?

Sokan ismertek, de talán még többen ismeritek a környezetvédelmi tevékenységeimet. Itt olyanokra gondolok, mint 

Ezek a felületek, illetve ez a szervezet az, amit az utóbbi három évben én és már többed magam létrehoztam azért, hogy lehetőséget adjak mindenkinek a környezetünk megmentésére. Rengeteg díjat, elismerést kaptunk mindezért, ami annak is köszönhető, hogy az utóbbi 3 évben igencsak aktívak és hitelesek voltunk.

Kellenek a példaképek?

Mindezek mellett úgy érzem az egyén személye, jelleme sokaknak követhetőbb, mint egyes szervezetek. Az emberek többsége nem logókat, vagy szervezeteket követ, hanem személyeket, arcokat (IKON). Ez így volt az idők kezdete óta és ezért úgy gondoltam, hogy előrelépek az árnyékból és megmutatom én ki vagyok. Ezért is hoztam létre saját, nevemmel illusztrált  peterszebenyi.com honlapot, illetve indítottam el személyes youtube csatornámat is.

Célom nem a magamutogatás, hanem az emberek ösztönzése a jó ügyünkért.

A patreon oldalam ide kattintva elérhető, ahova rendszeresen videókat, oktatóanyagokat teszek fel.

Mit teszek, ha kapok támogatást?

  • Környezetvédelmi oktatóanyagokat készítek
  • Legalább egy közösségi szemétszedési akciót szervezek havonta
  • Szemléletformáló cikkeket írok, amiből sokan tanulhatnak: például hogyan csökkentsd a háztartási hulladékod

Miért is kell támogatni bárkit is anyagilag?

  • Sajnos minden tevékenység idő és pénz kérdése, de mi lenne akkor, ha valaki csak ezt csinálná főműsoridőben?
  • Mennyi, de mennyi szuper eseményt, rendezvényt, vagy környezetvédelmi akciót tudna szervezni?
  • Dupla vagy tripla annyi embert tudna ösztönözni a környezetvédelemre.
  • Esetleg más módokon is segítene a közösségeknek.

Ha érdekel, hogy hogyan kezdtem el a környezetvédelmi tevékenységemet, akkor olvasd el a Hulladékvadász létrejöttének igaz története című cikkemet.

A Patreon meg nektek egy lehetőség, hogy olyan embereket támogassatok, akikről azt gondoljátok megérdemlik az anyagi támogatást is. Én mindenesetre köszönöm előre is mindazoknak, akik úgy érzik támogatható a tevékenységem.

Nélküled nem sikerülhet