Szebenyi Péter bemutatkozó – Kezdjük a „kályhánál”!

Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök. 2009-ben végeztem a Budapest Műszaki Főiskola Rejtő Sándor könnyűipari és környezetmérnöki karán, mint környezetmérnök.


Szakdolgozatom témája: Tárnok 063 hrsz-ú felhagyott kommunális hulladéklerakó rekultivációja. A szakmai önéletrajzom itt elérhető.

Az én nevemhez köthető:

  • A hulladekvadasz.hu alapítása, amit 2016. január 1-én indítottam, aminek azóta is főszerkesztője vagyok.
  • A JÖN Alapítvány alapítása, aminek azóta is kuratóriumi elnöke vagyok.
  • A szemétszedés.hu – Takarítsuk ki együtt Magyarországot! ötletgazdája és létrehozója.

Pár gondolat tőlem, hogy értsd miért is kezdtem el mindezt:

Vallom azt, hogy mindenkinek meg kell találnia azt az elfoglaltságot, amiben kiteljesedhet. Én úgy gondolom a környezetvédelem számomra nem csak szakmai kérdés, hanem a kiteljesedésem záloga. Ezért minden lehetőséget megragadok annak érdekében, hogy bolygónkért, jövőnkért tegyek.

A mai rohanó világunkban sokszor a környezetvédelem szorul az utolsó helyre, ami ellen tenni akarok. A környezetvédelem mindennapjaink részévé kell, hogy váljon.

Céljaim

  • Első soron minél több személyt bevonni a környezetünk megmentésébe.
  • Másod soron egy olyan tenni akaró és tevő hazai környezetvédelmi szervezetet létrehozni (ami más sikerült) és fenntartani, mint a Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány.
  • Környezetvédelmi témákban szakmailag fejlődni és részt venni a mai napig megoldatlan környezetvédelmi problémák megoldásában.

Vízióm

Vallom azt, hogy környezetvédelemben való részvételre az emberek hajlandóak, csak meg kell mutatni nekik a jó irányt, lehetőséget és teret kell nekik adni minderre. 2016 óta több ezer embert tudtam megmozgatni a tevékenységeimmel. Úgy gondolom ez még csak a kezdet.

Szebenyi Péter
Szebenyi Péter

Pacsi, Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök, környezetvédelmi influenszer és zöld marketing szakember. Lakossági és céges szemléletformálással foglalkozom. Az én nevemhez köthető Hulladékvadász mozgalom és többféle országosan elismert edukatív zöld kampány létrehozása. Célom, hogy a környezetvédelem és a tudatos életmód nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások, cégek életének is a részévé váljon. Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Articles: 194