Menu Close

Szebenyi Péter bemutatkozó – Kezdjük a „kályhánál”!

Környezetvédelmi influencer Szebenyi Péter

Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök. 2009-ben végeztem a Budapest Műszaki Főiskola Rejtő Sándor könnyűipari és környezetmérnöki karán, mint környezetmérnök.


Szakdolgozatom témája: Tárnok 063 hrsz-ú felhagyott kommunális hulladéklerakó rekultivációja. A szakmai önéletrajzom itt elérhető.

Az én nevemhez köthető:

  • A hulladekvadasz.hu alapítása, amit 2016. január 1-én indítottam, aminek azóta is főszerkesztője vagyok.
  • A JÖN Alapítvány alapítása, aminek azóta is kuratóriumi elnöke vagyok.
  • A szemétszedés.hu – Takarítsuk ki együtt Magyarországot! ötletgazdája és létrehozója.

Pár gondolat tőlem, hogy értsd miért is kezdtem el mindezt:

Vallom azt, hogy mindenkinek meg kell találnia azt az elfoglaltságot, amiben kiteljesedhet. Én úgy gondolom a környezetvédelem számomra nem csak szakmai kérdés, hanem a kiteljesedésem záloga. Ezért minden lehetőséget megragadok annak érdekében, hogy bolygónkért, jövőnkért tegyek.

A mai rohanó világunkban sokszor a környezetvédelem szorul az utolsó helyre, ami ellen tenni akarok. A környezetvédelem mindennapjaink részévé kell, hogy váljon.

Céljaim

  • Első soron minél több személyt bevonni a környezetünk megmentésébe.
  • Másod soron egy olyan tenni akaró és tevő hazai környezetvédelmi szervezetet létrehozni (ami más sikerült) és fenntartani, mint a Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány.
  • Környezetvédelmi témákban szakmailag fejlődni és részt venni a mai napig megoldatlan környezetvédelmi problémák megoldásában.

Vízióm

Vallom azt, hogy környezetvédelemben való részvételre az emberek hajlandóak, csak meg kell mutatni nekik a jó irányt, lehetőséget és teret kell nekik adni minderre. 2016 óta több ezer embert tudtam megmozgatni a tevékenységeimmel. Úgy gondolom ez még csak a kezdet.

Tevékenységeim, illetve megjelentéseim az országos médiában ide kattintva elérhetőek.

Vállalom cégek, iskolák, közintézmények részére interaktív előadások, oktatások megtartását, akár online is. Érdekelenk a részletek!

Olvasd el a többi cikkemet is!