Menu Close

Zöld oktatás – környezetvédelemről csak lazán

Zöld oktatás elnevezéssel a környezetvédelemről, újrahasznosításról, komposztálásról vagy éppen az önkéntesség fontosságáról tartok előadást igény szerint cégek, iskolák részére.

Fontosnak érzem a szemléletformálást már gyerek, illetve fiatal felnőttkorban elkezdeni, hogy a felnövekvő generáció, a jövő öko-nemzedéke a helyes irányba haladjon a földi léte során. Mindemellett az idősebbekről se szabad megfeledkezni. Célom az, hogy mindenkinek az életébe belecsempésszem a környezetvédelmet, a fenntarthatóságot.

Több alkalommal adtam elő Budapest Corvinus Egyetemen. Itt éppen a jövő környezetvédelméről tartok előadást.
Több alkalommal adtam elő Budapest Corvinus Egyetemen. Itt éppen a jövő környezetvédelméről tartok előadást.

A tevékenységeim során többéves szakmai tapasztalattal, tudástárral rendelkezem, amit rendszeresen a gyakorlatban is kamatoztatok. Az előadásaimat figyelemfelkeltő eszközökkel, reprezentatív prezentációkkal, szórakoztató módon, a bármilyen korosztály számára közérthetően adom elő. A figyelemfelkeltésen túl a hallgatókat bevonom az előadásba, hogy aktívan részesei legyenek a téma felszínre hozásában.

Zöld oktatás – referenciák:

 • Környezetvédelmi továbbképzés Zalaegerszegen.
  Zala megye székhelyén 26 középiskolai tanárnak mutattam be a komposztálás fontosságát, folyamatát, újdonságait, közösségformáló erejét.
 • Playit – Rage room, ahol az elektronikai hulladék problémájára hívtam fel a figyelmet a fiatal gamereknek.
  Az eseményen egyedi keretek között a részvevők elektronikai hulladékokat verhettek szét baseball ütővel, pajszerrel. A módszer nagyon jó stresszlevezetőnek bizonyult, de elsőszámú célja az elektronikai hulladékok szelektív gyűjtésre felhívni a figyelmet.
 • Budapest Corvinus Egyetem – közgazdász és marketing szakos hallgatók számára.
  Több alkalommal adhattam elő a Corvinus Science Shop civil szervezeteknek szóló program keretein belül alap és mesterképzésekben részvevő hallgatóknak. Nagyszerű érzés volt, amit hatalmas figyelemmel háláltak meg.
 • Eco Smart Cities program keretein belül, XXI. századi környezetvédelem, hulladékgazdálkodás.
  Az Interreg Magyarország-Horvátország határon átnyúló program keretében megvalósuló „EcoSmartCities” ökológiailag okos és fenntartható városok című Projekt keretein belül, a Fenntartható hulladékgazdálkodás témájában tartottam szemléletformáló előadás hulladékgazdálkodási szakemberek részére.
 • Szebenyi Péter szakmai önéletrajz.
  A szakmai önéletrajzom alapja az utóbbi években szerzet hatalmas mennyiségi információ, tudás és hozzáértés, amivel felépítettem a hulladekvadasz.hu honlapot és a köré kiépült országos Hulladékvadász mozgalmat, illetve a Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány. Ez a szervezett ma Magyarország legaktívabb környezetmegmentő szervezete.
Elnyertem a Hulladékvadásszal 2018-ban, a Magyar Telekom Delfin díját is.
Elnyertem a Hulladékvadásszal 2018-ban, a Magyar Telekom Delfin díját is.

Célom, hogy a környezetvédelem mindennapjaink részévé váljon. Úgy gondolom, az úgynevezett zöld oktatás fontossága elengedhetetlen a jelen és a jövő nemzedékeinek minden tagjának.