Bundi, az első örökbefogadott kutyánk | True story

Bundi – így hívják – azt a kutyát, akinek a képével megosztott posztot véletlenül csíptem el egyik este még lefekvés előtt a facebookon.

A sors furcsasága, hogy a mi kutyánk, Csöpi éppen most lenne 8 éves, éppen ő is fehér szőrű, sőt ő is éppen ivaros kan puli volt, mint a posztban szereplő kutya. A Csöpi közel 4 hónapja, egy őszi napon kiszökött a kapun és nem jött vissza. Pedig mindig visszajött, csak most az egyszer nem. Egy héten át kerestük, kiplakátoltuk Érd és környékét, facebookos csoportokban osztottuk meg az letűntését, sőt még egy külön videó is készült, amit több, mint 53 ezren láttak a facebook közösségi oldalon. Ezen felül még a 89.5 Music Fm Délutáni Roadshowjában is bemondattuk a kutya eltűnését.

Mindezek után több telefonhívást kaptunk, hogy a kutyát itt és ott látták (sőt még néha ma is kapunk ilyen telefonhívásokat). Rendre téves riasztás volt és végül csak hasonló kutyákról volt szó. Aztán az eltűnése napjára egy héttel később valaki vonatról vette észre a vonat által elsodort kutyát a vasúti töltés oldalában. Kimentünk a helyszínre, ő volt az és eltemettük.

Eltelt közel 4 hónap aztán megláttam egy megosztást

Ebben a megosztásban az szerepelt, hogy egy bichon jellegű kutyának (később kiderült, hogy puli), akinek pár hónapja meghalt (egy idős néni volt) a gazdija és emiatt sürgősen gazdit keresnek neki. A kutya előzőleg szó szerint szoba kutya volt és a gazdija elvesztése után egész egyszerűen az udvarra, a kemény télbe csöppent, ahol csak azért nem halt éhen, mert a szomszédok etették.

A sok hasonlóság miatt is úgy gondoltuk, hogy befogadjuk a 8 évesen árván maradt, Bundit. A puliról szóló posztban talált elérhetőséget felhívva leegyeztettük a kutya örökbefogadását és pár napra rá kocsiba ültünk és elmentünk érte, öcsémmel.

Itt épp csapattuk,, öcsémmel Maglód-felé az autópályán.
Itt épp csapattuk,, öcsémmel Maglód-felé az autópályán.

A helyszínre érve a szomszédok fogadtak és bemutattak minket a kutyának, aki nagyon félt, nem tudta mi fog történni vele. Megkértük a helyi szomszédokat, hogy tegyék fel az éppen aznap vett szájkosarat a kutyára. Nem volt egyszerű feladat, mivel még sosem volt rajta szájkosár.

Két számára ismerős ember kellett ahhoz, hogy felkerülhessen rá a szájkosár.
Két számára ismerős ember kellett ahhoz, hogy felkerülhessen rá a szájkosár.

Sőt a kutya még autóban sem ült emiatt a kocsiba való berakása se volt egyszerű feladat. Viszont az autóban az utazást nagyon jól viselte. Habár amire hazaértünk meg volt szeppenve, hogy a kocsiból ki is kell szállnia.

A kutya nem mert kijönni a kocsiból, amikor hazaérkeztünk.
A kutya nem mert kijönni a kocsiból, amikor hazaérkeztünk.

Már egy hete nálunk van és egyre jobban kezd beilleszkedni az új környezetbe. Az elején nagyon szégyellős volt, félt, remegett, reszketett, de már egyre több esetben igen magabiztos és laza.

Bundi éppen ismerkedik a még rendbe nem rakott kerttel.
Bundi éppen ismerkedik a még rendbe nem rakott kerttel.

Lényegében, ha aznap nem ugrik fel a kutyáról szóló poszt a facebookon, akkor már valószínűleg a menhelyen lenne valahol Maglódon.

Bundi örökbefogadási történetét azért is írtam le, hogy minél több leendő gazdit vegyek rá arra, hogy menhelyről fogadja majd örökbe leendő kis kedvencét.

#Bundi az új családtagunk. Ő az a 8 éves kutyus, akit a héten befogadtunk. ▶️ 4 hónapja meghalt a gazdája és azóta a szomszédok etették. Menhelyre került voltna, de még időben jelentkeztünk érte ? #kutyuli #dogs #kutya #háziállat #dog #puli Javaslom minden leendő gazdi figyelmébe, hogy menhelyről fogadjon örökbe kutyusokat. Nagyon odaadóak, aranyosak ??

Szebenyi Péter (@szebenyipeter) által megosztott bejegyzés,

Megéri, hiszen ők igazán hálásak lesznek az új gazdinak.

Szebenyi Péter
Szebenyi Péter

Pacsi, Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök, környezetvédelmi influenszer és zöld marketing szakember. Lakossági és céges szemléletformálással foglalkozom. Az én nevemhez köthető Hulladékvadász mozgalom és többféle országosan elismert edukatív zöld kampány létrehozása. Célom, hogy a környezetvédelem és a tudatos életmód nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások, cégek életének is a részévé váljon. Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Articles: 189