Környezetvédelmi oktatás 2024

Környezetvédelmi oktatás online és hagyományos módon többféle témában egyaránt igényelhető tőlem. Célom az interaktív szemléletformálás.

Több éve foglalkozom környezetvédelemmel és lakossági szemléletformálással. Az eltelt időben országosan több tucat előadást tartott, ahol rengeteg csillogószemű, a környezetvédelem iránt érdeklődő személlyel találkoztam. Így büszkén ajánlom minden magánszemély, vállalkozás vagy cég figyelmébe az általam kínált környezetvédelmi oktatási lehetőségeket, előadásokat.

Szebenyi Péter, környezetvédelmi előadó

Gyerekkorom óta érdekel a természet. Imádok kirándulni, kertészkedni. Több mint 10 éve környezetmérnökként végeztem és több évnyi komoly civil szervezeti munka van mögöttem. Az eltelt évtizedekben megszerzett tudásomat előadások, oktatások formájában térítés ellenében bocsátom az emberek rendelkezésére.

Környezetvédelmi oktatás típusai

Különböző igényekhez igazítva vállalom az online oktatásokat, illetve hagyományos előadások.

Online előadás

Az internet adta lehetőségeket kihasználva online térben tartott előadások megtartását vállalom.

Hagyományos

Az igénylő által biztosított helyszínen megrendezésre kerülő előadás kivetítővel rendelkező hagyományos előadás tartását vállalom.

Környezetvédelmi oktatás választható témái

környezetvédelmi oktatás

Hulladékmentes előadás a zero waste jegyében

Hulladékmentes előadás interaktív megtartását vállalom a zero waste életmód jegyében, akár online is. Célom, hogy a háztartások hulladéktermelése csökkenjen.

komposztálás előadás

Hogyan komposztáljunk? – előadás

A lakossági hulladéktermelés 20-30%-át adja a zöldhulladék, amit legtöbb esetben a kommunális kukában végzi. Célom, hogy minél szélesebb körben terjedjen el.

faultetes-szabalyai-ultess-fat

Faültetési előadás, hogy zöldebb bolygón élhessünk!

A klímaváltozás korában a faültetés fontossága az egyik napról a másikra felértékelődött. A faültetés

oko influencer

Hogyan gyűjtsünk szelektíven – előadás

A szelektív hulladékgyűjtés szabályai egyszerűbbek, mint elsőre gondolnánk, de sokaknak még a mai napig komoly fejtörést okozhat ez a környezettudatos tevékenység.

Vélemények rólam
Andi Kőrösi
Andi Kőrösi
2024-04-03
Kőrösi Andrásné vagyok, a Szigetszentmiklósi Napraforgó Óvoda igazgatója. 2024. március 28-án óvodapedagógiai szakmai napot szerveztem Szigetszentmiklóson a kisgyermekek környezeti nevelése és környezettudatos szemléletük alakítása témakörben. Örömömre szolgált, hogy Szebenyi Péter környezetmérnök előadását is megtekinthették a közel 280 fős meghívottak. Sokat hallottunk tőle a hulladékkezelés problematikájáról, az energiatakarékos működésről, a komposztálásról, a zöld hulladék égetésének tilalmáról, az étel hulladék helyes kezeléséről. Kiemelte, hogy a kisgyermekek által a szülők és a tágabb környezetünk bevonására sok lehetősége van az óvodáknak. Szívesen ajánlom Péter előadásait a pedagógusok körében.
Silhouette Consulting
Silhouette Consulting
2023-08-14
András Györfi
András Györfi
2023-04-05
Hiteles ember a témában, jópár éve követem most már. Ajánlom!
Sámán Média
Sámán Média
2023-02-27
Sokat lehet tőle tanulni a környezetvédelem, fenntarthatóság témában. Újszerű, lendületes. Szép küldetés!
Dávid Fehérvári
Dávid Fehérvári
2022-12-27
Péterrel történő kapcsolatfelvétel és a kapcsolattartás is problémamentesen történt. Az előadására a megbeszéltek szerint pontosan érkezett meg. Személyes hangvételű érdekes és informatív előadást tartott Komáromban 150 diák előtt.
Szabolcs Horváth
Szabolcs Horváth
2022-10-31
Jófej, segítőkész.
Mongyi Marianna
Mongyi Marianna
2022-10-11
Szebenyi Péter zero waste előadása szakmailag kiváló volt, alaposan felkészültség, interaktívitás jellemezte a prezentációját. Számtalan hasznos információt, gyakorlati tapasztalatot osztott meg. Tudása széleskörű. Köszönjük! Zöld-híd Halasi Környeztvédők Egyesülete
Márti Toman
Márti Toman
2022-09-30
Nagyon köszönjük Péternek az előadást, melyet Hatvanban tartott nekünk az iskolai Teremtésvédelmi Hét keretein belül! A gyerekek és pedagógusok is nagyon élvezték!
Marcell Izing
Marcell Izing
2022-06-23
Fenntarthatóság témában kértük fel Pétert panelbeszélgetésen való részvételre. Nagyon jó beszélgetésnek voltunk szem-és fültanúi és külön öröm volt számunkra az a szakmai megerősítés, hogy Péter a panelbeszélgetést megelőző programjainkon is részt vett. Gördülékeny egyeztetések és folyamatos kapcsolattartás jellemezte az együttműködésünket a rendezvényt megelőzően és közben is.
Zsuzsa Kolumbán
Zsuzsa Kolumbán
2022-06-07
Több ízben dolgoztunk együtt Péterrel online és élő programokon is. Szakmai tudásához és tapasztalatához nagyon jó előadókészség társul, amit csak tetéz a közösségi oldalakon való aktivitása. Kiválóan kommunikál, szuper vicces (ez nagyon fontos!) és nagyon jól tud alkalmazkodni a megrendelő igényeihez. Bátran ajánlom mindenkinek, hogy olvassa, nézze, hallgassa, működjön vele együtt! (A Wesselényi17 és a K11 Művészeti és Kulturális Központ nevében is :)
Korábbi előadásaim

Bízom együttműködésünk és a környezetvédelem sikerében.
Vállalom cégek, iskolák, közintézmények részére interaktív előadások, oktatások megtartását, akár online is. Érdekelenk a részletek!