Környezetvédelmi előadás: interaktívan mindenkinek!

Környezetvédelmi előadás interaktív megtartását vállalom, mint környezetvédelmi szakértő. Célom a környezetvédelem népszerűsítése Magyarországon.

Az utóbbi években én voltam a magyarországi médiájában a leggyakrabban szereplő civil környezetvédelmi szakértő, akit rendre a legnézettebb televízió csatornák, online hírlapok (RTL Klub, Tv2, index.hu) kérték fel arra, hogy véleményt formáljon több környezetvédelmi témában is.

Vallom azt, hogy a környezetvédelem a jövőnk záloga, ami nélkül se nekünk, se a jövő nemzedékének nincs jövője.

környezetvédelmi előadás
Rendszeres szereplő vagyok „környezetvédelmi influencerként” a magyarországi médiában.

Vélemények rólam!

Andi Kőrösi
Andi Kőrösi
2024-04-03
Kőrösi Andrásné vagyok, a Szigetszentmiklósi Napraforgó Óvoda igazgatója. 2024. március 28-án óvodapedagógiai szakmai napot szerveztem Szigetszentmiklóson a kisgyermekek környezeti nevelése és környezettudatos szemléletük alakítása témakörben. Örömömre szolgált, hogy Szebenyi Péter környezetmérnök előadását is megtekinthették a közel 280 fős meghívottak. Sokat hallottunk tőle a hulladékkezelés problematikájáról, az energiatakarékos működésről, a komposztálásról, a zöld hulladék égetésének tilalmáról, az étel hulladék helyes kezeléséről. Kiemelte, hogy a kisgyermekek által a szülők és a tágabb környezetünk bevonására sok lehetősége van az óvodáknak. Szívesen ajánlom Péter előadásait a pedagógusok körében.
Silhouette Consulting
Silhouette Consulting
2023-08-14
András Györfi
András Györfi
2023-04-05
Hiteles ember a témában, jópár éve követem most már. Ajánlom!
Sámán Média
Sámán Média
2023-02-27
Sokat lehet tőle tanulni a környezetvédelem, fenntarthatóság témában. Újszerű, lendületes. Szép küldetés!
Dávid Fehérvári
Dávid Fehérvári
2022-12-27
Péterrel történő kapcsolatfelvétel és a kapcsolattartás is problémamentesen történt. Az előadására a megbeszéltek szerint pontosan érkezett meg. Személyes hangvételű érdekes és informatív előadást tartott Komáromban 150 diák előtt.
Szabolcs Horváth
Szabolcs Horváth
2022-10-31
Jófej, segítőkész.
Mongyi Marianna
Mongyi Marianna
2022-10-11
Szebenyi Péter zero waste előadása szakmailag kiváló volt, alaposan felkészültség, interaktívitás jellemezte a prezentációját. Számtalan hasznos információt, gyakorlati tapasztalatot osztott meg. Tudása széleskörű. Köszönjük! Zöld-híd Halasi Környeztvédők Egyesülete
Márti Toman
Márti Toman
2022-09-30
Nagyon köszönjük Péternek az előadást, melyet Hatvanban tartott nekünk az iskolai Teremtésvédelmi Hét keretein belül! A gyerekek és pedagógusok is nagyon élvezték!
Marcell Izing
Marcell Izing
2022-06-23
Fenntarthatóság témában kértük fel Pétert panelbeszélgetésen való részvételre. Nagyon jó beszélgetésnek voltunk szem-és fültanúi és külön öröm volt számunkra az a szakmai megerősítés, hogy Péter a panelbeszélgetést megelőző programjainkon is részt vett. Gördülékeny egyeztetések és folyamatos kapcsolattartás jellemezte az együttműködésünket a rendezvényt megelőzően és közben is.
Zsuzsa Kolumbán
Zsuzsa Kolumbán
2022-06-07
Több ízben dolgoztunk együtt Péterrel online és élő programokon is. Szakmai tudásához és tapasztalatához nagyon jó előadókészség társul, amit csak tetéz a közösségi oldalakon való aktivitása. Kiválóan kommunikál, szuper vicces (ez nagyon fontos!) és nagyon jól tud alkalmazkodni a megrendelő igényeihez. Bátran ajánlom mindenkinek, hogy olvassa, nézze, hallgassa, működjön vele együtt! (A Wesselényi17 és a K11 Művészeti és Kulturális Központ nevében is :)

Környezetvédelmi előadás szakmai háttere

Környezetmérnökként végeztem, majd a Hulladékvadász mozgalom elindításával és a többed magammal létrehozott a többszörösen díjazott Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvánnyal szereztem szakmai elismerést. A zöld szervezetet vezetéséről 2020. év végén köszöntem le.

Komposztálási előadás
Komposztálási előadásom a Kék Bolygó Alapítvány alkotótáborában.

Ezen tevékenységeim mellett indítottam el párhuzamosan a környezetvédelmi előadói és influenszeri tevékenységemet, amiken keresztül rendszeresen készítek a lakosságnak szóló edukációs cikkeket, videókat.

Célom, hogy a megszerzett ismeretanyagokat minél több emberhez eljuttassam és ezáltal minél többen vegyenek részt a környezetvédelemben lakossági és céges oldalról egyaránt.

Ez egyben hatalmas megtiszteltetés, illetve hatalmas felelősség is, hiszen fontos az embereket a lehető legpontosabban, leghitelesebben, elfogultság nélkül tájékoztatni az adott szakmai és közösségi témáról.

Klímaváltozás előadás
Több mint 300 diáknak tartottam előadást Jászberényben a Klímaváltozásról.

Az említett évek alatt hatalmas tudást és hozzáértést szereztem:

  • magyarországi és általános hulladékgazdálkodási;
  • globális klímaváltozás és hazai környezetvédelmi;
  • közösségi önkéntességi;
  • közösségi média marketing;
  • szervezetépítési és szervezetvezetési témákban.
A komposztálással kapcsolatos szakmai előadásom egy multicég képzési napján.
A komposztálással kapcsolatos szakmai előadásom egy multicég képzési napján.

Környezetvédelmi előadás gyerekeknek

Az életem egyik célja, hogy minél több embert ösztönözzek a zöldebb életmódra. Ezért is különösen megtisztelő, hogy egyre gyakrabban tarthatok környezetvédelmi előadásokat a felnövekő generációnak is, ami egy igazán hálás feladat. Ebben a korosztályban lehet leginkább megalapozni a zöldebb és fenntarthatóbb jövőnket.

A szemléletformálás ma már a jövőnk záloga, ahol nincs helye a pánikkeltésnek, csak a cselekésnek van! Így tettem ezt Hatvanban is, ahol a helyi kisiskolásoknak tartottam zöld edukatív előadást bemutatva számukra a környezetvédelmi problémákat és azok megoldásait.

Környezetvédelmi szakmai előadót keresel? Válassz engem!

Országosan tartok rendszeres jelleggel interaktív előadásokat hagyományos, illetve igény szerint vagy az aktuális járványhelyzethez megfelelően online előadást vagy előre felvett videóformátumban is.

Környezetvédelmi influencerként a Zalaegerszegi EcoSmarCities konferencián adtam elő. / Fotó: zeg.tv
Környezetvédelmi influencerként a Zalaegerszegi EcoSmarCities konferencián adtam elő. / Fotó: zeg.tv

Környezetvédelmi előadás – referenciák

Az utóbbi években több tucat előadást tartottam nyilvános állami vagy céges eseményeken, illetve iskolák, közintézmények felkérésére is.

Külön kiemelném az Interreg Magyarország-Horvátország határon átnyúló program keretében megvalósuló „EcoSmartCities” ökológiailag okos és fenntartható városok című projekten keretein belül a Fenntartható hulladékgazdálkodás témájában tartottam előadást.

Környezettudatos előadás
Környezettudatos előadásom Zalaegerszegen.

Jászberényben több mint 300 fiatalnak tartottam előadást a klímaváltozás felgyorsulásáról és a lehetséges megoldásokról, ahol hangsúlyoztam, hogy pánik helyet cselekedjünk!

Mindezek mellett több egyetemen (Corvinus, Elte ÁJK, BGE), környezetvédelmi eseményen voltam szakmai előadó környezetvédelmi témákban. Nyilvános előadásaimról szóló videó és cikkszerű beszámolók elérhetőek a honlapom Előadás kategória alatt.

Marketing a környezetvédelemben? Eladásom zöld marketingről / Fotó: Green and Care – Lifestyle
Marketing a környezetvédelemben? Eladásom zöld marketingről / Fotó: Green and Care – Lifestyle

A környezetvédelem, hulladékgazdálkodás témája mellett a vállalkozások zöldítésével, fenntarthatóbbá tételével és zöld marketing tanácsadással és menedzsmenttel foglalkozom.

Környezetvédelmi előadás – keress bizalommal!

Ezért is nagy örömmel állok rendelkezésére környezetvédelmi előadás témájában közintézmények, cégek, illetve magánrendezvények eseményszervezőinek. További részletek a „Kapcsolat” menüpontban.

Gyakran ismétlődő kérdések

Milyen formában igényelhető környezetvédelmi előadás?

Fizikai, online vagy előre felvett videós formátumban.

Milyen környezetvédelmi témákban tartok előadást?

Céges / iskolai / közintézményi zöld oktatás – edukáció: szelektív hulladékgyűjtés, komposztálás, fenntartható és energia takarékos otthonok, zöld technológia, klímaváltozás és aktív környezetvédelem témakörei.