Leköszönés lehetősége nemcsak az állami vagy céges vezetőket illeti meg, hanem a civil szervezet vezetőket is. Nálam ez most jött el.

Közel 4 évnyi igazán tartalmas zöld civil szervezeti tevékenység után mérleget vontam, összesítettem és az alábbi videóban és a lentebb látható cikkben olvasható döntésre jutottam.

Nézd meg a „Nagy bejelentés: Exit” című Youtube videómban (kattints a képre a megtekintéshez).

 

Céljaim teljesítve

Mindig is nagy álmom volt magánemberként és környezetmérnökként is egy ténylegesen cselekvő zöld szervezetben részt venni és példát mutatni az embertársaimnak. 2016. év elején még egymagam indítottam el a Hulladékvadász mozgalmat, majd többed magammal létrehoztam 2017-ben az utóbbi évek legaktívabb zöld szervezetét, a Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítványt.

Ozone Tv Zöld díj.
2017-ben elnyertük az Ozone Tv Zöld díját.

Büszke vagyok arra, hogy a zöld szervezet az évszakos edukációs kampányaival és zöld eseményeivel a hazai önkéntes világának és a médiának főszereplőjévé vált.

Minden egyes zöld személyes célomat megvalósítottam.

Nagy örömömre szolgált, hogy 2015-ben indult aktivitásom óta szinte mindent elértem, amit ebben a témában lakossági edukációban civil szervezet vezetőjeként elérhettem.

Az általunk szervezet Dunamentő kalandon közel 400-an vettek részt.
A vezetésemmel a szervezet megrendezte a Dunamentő kalandot, ahol közel 400-an vettek részt.

Köszönet

A többed magammal létrehozott zöld szervezet folyamatos fejlődésben van. Sokan még a mai napig is csak egy személyben engem látnak benne, tévesen. Számos szakértő és nagyszerű önkéntesek alkotják a csapatot, akik önzetlen munkájukkal szolgálják a környezetvédelem pozitív üzenetét.

Büszke vagyok mindenkire, aki ebben részt vett és vesz.

A zöld szervezet egy teljes egészében felépített, önálló individuum, ahol lényegében minden feladatra megvan a kiválasztott személy és több száz regisztrált önkéntessel rendelkezik.

ITM sajtótájékoztató
Beszédet mondtam az ünnepélyes keretek között megrendezett JÖN – ITM sajtótájékoztatón – 2020. október 21. / Fotó: Goreczki Renáta

Leköszönés

2020. év végén nemcsak az év ért véget számomra, hanem a zöld szervezetben betöltött szerepem is.

Leköszöntem és a kilépésemet indítottam el a JÖN Alapítvány tagságából.

Ennek oka a fentebb vázolt célok elérései, illetve a lentebb látható új célok elérése és azok megvalósítása. Ezen okok miatt nem tudom már vállalni a szervezetben betöltött szerepemet, ami egy teljes embert kíván.

Mi lesz így a szervezettel?

A szervezet a már említett módon egy felépített organizmus, amiben mindenkinek megvan a maga helye. Így a szervezet új elnöke is hamarosan kihirdetésre kerül.

Új év, új célok, új vállalkozás

Eddig az embereket zöldítettem, 2021-ben a vállalkozások zöldítésébe kezdek. Úgy gondolom, hogy nélkülük nem megvalósítható a fenntartható jövő, a jelenlegi földi ökoszisztéma. Apróbb változtatásokkal is hatalmas eredményeket érhetünk el és csökkenthetjük az egyéni és céges ökológiai lábnyom nagyságát. Mindezt úgy, hogy tevékenyésünk vonzóbb és profitrentábilis is lesz.

Online marketing tanácsadás
Zöld online marketing tanácsadás és menedzsment. / Fotó: zoldmarketing.com

Zöldmarketing Tanácsadás és Menedzsment

Elindítottam a Zöld marketing névre keresztelt egyéni vállalkozásomat, ahol környezetmérnökként és online szakemberként KKV-szektor tagjait segítem a fenntarthatóság útjára lépésben.

Zöldmarketing szolgáltatásaim

  • környezetvédelmi tanácsadás;
  • vállalkozás zöldítés;
  • online marketing;
  • weboldal készítés;
  • keresőoptimalizálás;
  • hírlevél készítés és szerkesztés;
  • tartalomkészítés.

További részletek a szolgáltatásaimról a zoldmarketing.com weboldalamon.

Környezetvédelmi előadás

Mindezek mellett, mint környezetvédelmi szakember rendszeresen vállalom online és hagyományos előadások megtartását, workshopok lebonyolítását iskolák, közintézmények, cégek részére. További részletek a honlapomon az oktatás menüpontban.

komposztálás előadás
Céges oktatást tartok komposztálás szabályairól.

Elindult a Zöld hírlevél!

Nem utolsósorban elindítom az ingyenes Zöld Hírlevél szolgáltatásomat is, amiben heti rendszerességgel összefoglalom a legérdekesebb, legfontosabb környezetvédelmi híreket, szemléletformáló tartalmakat és a fenntarthatósági lehetőségeket kis-és középvállalkozásoknak. A hírlevélről bővebben a Zöld hírlevél hivatalos weboldalán lehet tájékozódni.

Ne legyen harmadlagos dolog a környezetvédelem!

Magánszemélyként továbbra is fontos számomra a környezetvédelem és így a környezetvédelmi influenceri tevékenységemet (zöld edukációs tartalomgyártó) nem hagyom abba. Rendszeresen készítek edukációs videó és írott tartalmakat, amiknek az elkészítéséhez a Támogatás menüpont tudtok hozzájárulni.

Segítsd a munkám, hogy segíthessek minél több szemléletformáló zöld tartalom elkészítésével.

A listában látható közösségi platformokra készítek zöld tartalmakat.

Szebenyi Péter
Szebenyi Péter

Pacsi, Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök, környezetvédelmi influenszer és zöld marketing szakember. Lakossági és céges szemléletformálással foglalkozom. Az én nevemhez köthető Hulladékvadász mozgalom és többféle országosan elismert edukatív zöld kampány létrehozása. Célom, hogy a környezetvédelem és a tudatos életmód nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások, cégek életének is a részévé váljon. Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Articles: 194