Komposztálás oktatás – interaktív előadás 2024

Vállalom komposztálás oktatás, komposztálás előadás megtartását, lebonyolítását, a zöld hulladék újrahasznosításának legegyszerűbb megoldásának bemutatását.

Ha érdekel, hogyan komposztáljunk kertben vagy lakásban, akkor érdekes lesz számodra a komposztálással foglalkozó oktatási képzése, vagy éppen komposztálási előadásom.

Több évre visszanyúló komposztálási tapasztalataimat rendszeresen megosztom céges vagy iskolai előadások keretein belül, hagyományos vagy online előadás formájában is.

komposztalas oktatas komposztalas eloadas
Egy korábbi komposztálási előadásom egy céges családi napon.

Komposztálás oktatás – tanuljunk együtt

Egyéni és csoportos oktatást vállalok komposztálással kapcsolatban. Az oktatás több leckén keresztül készíti fel a résztvevőket a komposztálás elsajátítására.

Célom, hogy minél többen, minél hamarabb éljék át a komposztálás örömét.

Az a rossz tapasztalatom, hogy sokan elsőre nehéznek gondolják a komposztálást. Egy igazán megterhelő tevékenységnek, amikor nem is az.

Nincs akadálya a komposztálás lakásban való kivitelezésére.
Nincs akadálya a komposztálás lakásban való kivitelezésére.

Pár egyszerű lépés elsajátításával a konyhai hulladékunkat egyik napról a másik napra megtanuljuk komposztálni. Ezek után a további zöld hulladék komposztálását is könnyedén elsajátíthatjuk nemcsak kertben, hanem lakásban is.

Igen, ha nincs rá módunk a kertünkben, akkor lakásban is megvan a módja annak, hogyan komposztáljunk.

S minden komposztálással kapcsolatos érdekességet, tippet, trükköt megosztok az komposztálás oktatás alkalmával. Például tudtad azt, hogy a papír teafilter, a tojás vagy a kávézacc is komposztálható, de még a latexből készült ruhák és egyéb termékek is? Sőt, olyan termékeket is bemutatok, amivel gyorsítani ehet a komposztálás folyamatát, segítve ezzel a természetes korhadást kertben és lakásban egyaránt.

További érdekességekért is érdemes bejelentkezni a komposztálással kapcsolatos oktatásra, illetve igényelni a komposztálásról szóló előadásomat.

A komposztálás oktatás, illetve a komposztálás előadás során mindezek mellett bemutatásra kerülnek a komposztáló tárolók fajtái, sőt, újrahasznosítással egybekötött komposztáló készítése is. Ezek olyan plusz lehetőségek, amikkel könnyedén otthon a gyakorlatban el tudod sajátítani a komposztálás szabályait, annak tudományát.

Komposztáló közösségek

Ha otthon már elkezdtük a komposztálást érdemes a család többi tagját is bevonni a folyamatba. Ha ezzel is megvagyunk jöhetnek a barátok, ismerősök. Ezt lehet akár az utcánkban vagy a szomszédos lakásokkal összefoglva (ha panelben, bérházban élünk) és indulhat a közösségépítés.

Az országban gomba módjára szaporodnak a komposztáló közösségek, amiket érdemes felkeresni, megkeresni, csatlakozni. Általánosságban elmondható, hogy ilyen közösségekben az ember játszva tanul és új arcokkal, emberekkel ismerkedik meg.

Hallottam már olyanról is, hogy valaki így találta meg élete párját.

Szó szerint erre mondják azt, hogy összekötötte a kellemest a hasznossal. Ettől függetlenül senkit sem akarok ebben a hiszemben tartani, hogy a komposztáló közösségekben fogja megtalálni élete párját, vagy az én általam tartott komposztáló oktatás alkalmával, de előfordulhat.

Ha hiszitek vagy sem létezik már olyan applikáció, amit a komposztálók Tinderének is szoktak nevezni. Ez az applikáció a Sharewaste. Erről már több videót és cikket is írtam, amit mindenkinek ajánlok a figyelmébe. Nagyszerű alkalmazás, amivel többed magunkat tudjuk ösztönözni a zöldhulladék újrahasznosítására, megosztására.

Facebook komPOSZT csoport

Emellett még ajánlani tudom az általam létrehozott komposztálni vágyóknak szóló KomPOSZTolok, hogy ne az avart évesem csoportot, ami egy remek lehetőség szintén a komposztálás elsajátítására. Emellett kiváló ismerkedési lehetőség is, ha valakit az előbbiekben említett párkeresés / barátok keresése is motivál a komposztálásban.

De ha valaki úgy érzi, hogy a felkínált lehetőségekből egyik sem érdekli vagy nincs rá ideje, akkor keressen engem bizalommal. Vállalok komposztálással kapcsolatos oktatás megtartását, képzések lebonyolítását kis és nagycsoportosoknak. Továbbá magánembereknek egyaránt nyújtok tanácsokat.

Komposztálás előadás – online / hagyományosan is

Általános áttekintő hagyományos vagy online felületen megtartandó előadás igényelhető tőlem egyéni és csoportos konzultációval egybekötve. Igények szerint 45 percben és kérdezz-felelekkel egyedi interaktív előadás keretein belül sajátítható el a komposztálás alapjai, gyakorlati tippjei, trükkjei.

A zöldhulladék legegyszerűbb újrahasznosítása a komposztálás!

Célom, hogy a lakosság edukációja mellett a komposztálást a cégek, vállalkozások, közintézmények a mindennapokban végzett tevékenysége legyen. A komposztálás egy egyre menőbb tevékenység, ahol a környezettudatos emberek megismerkedhetnek. Emellett egyre több embert tehet környezettudatosabbá.

Bízom benne, hogy hamarosan találkozunk. Keress bizalommal.

Gyakran ismétlődő kérdések

Mennyibe kerül az oktatás, előadás?

Minden megkeresést egyedi árajánlat követ, ami általánosságban elmondható, hogy egyénre szabott.

Együttműködés után is kérhető tanácsadás?

Igen, méghozzá az előadáson részt vettek számára ingyenesen.