Támogatás a környezetvédelem népszerűsítéséért – 2024

Támogatás segítségével hozzásegíthetsz engem a környezetvédelem népszerűsítéséhez, hogy ne csak egy lesajnált dolog legyen az életünkben. Köszönöm!

Támogatás környezetvédelem
Támogatás segítségével tudod támogatni a környezetvédelmi munkám.

Szeretném mindenki életébe belecsempészni a környezettudatos életmódot, hogy egy kicsit – akár naponta is – minél többen foglalkozzanak a környezetünk megóvásával.

Kelj fel úgy, hogy minden nap legyen egy zöld cselekedeted! 

Szeretném az általam készített hiánypótló tartalmak segítségével Titeket és mindenki mást is ösztönözni minderre.

Támogatás a környezetvédelem jegyében

Sokakban felmerülhet ez a kérdés, hogy miért kérek tőletek támogatást. Az utóbbi években az életem részévé vált a környezetvédelem és annak fontosságának a népszerűsítése.

Tartalomkészítés sok időt és utánajárást igényel, ami sajnos a magánéletemből vesz el.

Ezért kérlek Titeket, ha van módotokban áll segítsétek akár anyagilag is a környezetvédelemmel kapcsolatos írott, videós zöld tartalmaim elkészítését. Így idővel elérhessem azt, hogy főállásban készítsek nektek hasznos, hiánypótló, edukációs tartalmakat.

Környezetvédelmi eredmények

2016 év elején egymagam elindítottam a Hulladékvadász mozgalmat és 2017 többed magammal létrehoztam Magyarország legaktívabb zöld szervezetét, a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítványt, amit sokan csak JÖN Alapítványként ismernek.

kek-bolygo-magazin
Kék Bolygó magazinban, mint környezetvédelmi influencer

A civil szervezeti és egyéni tevékenységem során több ezer embernek adtam segítséget, hogy tegyen egy kicsit a tiszta és egészséges környezetünk megóvásáért. Rengeteg elismerést, díjat kaptam, kaptunk az általam 2020 év végéig vezetett zöld szervezettel.

2021-től környezetvédelmi influencerként, zöld edukációs tartalomkészítőként tevékenykedem az alábbi témákban, aminek fenntartásában kérem a segítségeteket.

Környezetmérnök vagyok

Már sokan kérdezték tőlem, hogy miért foglalkozok ekkora nagy elánnal a környezetvédelemmel. A válasz összetett, de igazán egyszerű is. Egyik oldalról azért, mert gyerekkorom óta fontos számomra a természet-és a környezetvédelem. Már fiatalon arról hallottam, hogy állatok pusztulnak ki, erdőket irtanak ki.

Emiatt úgy gondoltam ez ellen tennem kell és felvételiztem 2005-ben az Óbudai Egyetemre, ahol környezetmérnökként végeztem 2009-ben. Másik oldalról egy felelősségtudó emberként úgy gondolom, hogy egyénileg is fel kell hívni a társadalom figyelmét a környezetünk és az egészséges életkörülmények megóvására. Ezek miatt is kezdtem bele a környezetvédelmi önkénteskedésbe is

Környezetvédelmi influencer

Az utóbbi években divatossá vált az „influencerkedés”, ami lényegében emberekre gyakorolt hatást jelent. 2019-ben gondoltam egy nagyot, hogy mi lenne ha környezetvédelmi influencerré válnék és az embereket személyemen keresztül edukáljam.

Az emberek jobban tudnak azonosulni egy személlyel, mint bármilyen szervezettel vagy weboldallal.

Ennek eredménye is lett, hiszen az eltelt időben rengeteg szemléletformáló cikket és videót készítettem. Mindezek nagy örömömre az országos médiában is megjelentek, ahol több ezer ember tudta megnézni és a tartalmakat magukévá tenni.

Közösségi média és a hitelesség

Lehet azért, mert környezetmérnökként végeztem és személy szerint precíz is vagyok különösen fontos számomra a hitelesség, a valós tényközlés. A zöld tartalmaimat ez alapján készítem el akár több napos előkészület, kutatómunka árán. Sokan ebbe sajnos nem látnak bele, lehet ezt is többet és jobban kéne kommunikálnom. Viszont a tartalmaim és az elért eredményeim magukért beszélnek.

2021-ben elmondhatom, hogy jelen vagyok a létező összes közösségi médiában: Facebook, TikTok, Youtube, Instagram, Linkedin, Snapchat, sőt még a Pinteresten is. Például a TikTokon én hoztam létre elsőként kimondottan környezetvédelmi csatornát, ahol már több mint 160.000 ember követ. Nálam nincsnek termékreklámok, csak olyan lehetőségek bemutatása, amivel tényleg tehetünk azért, hogy egészségesebb és zöldebb világban élhessünk!

Zöld blog az írott tartalom

2019-ben indítottam el környezetvédelmi témákkal foglalkozó személyes zöld blogomat, ahol rendszeresen publikálok környezetvédelemmel, kertészkedéssel, újrahasznosítással foglalkozó cikkeket.

Ökológiai lábnyom fogalma
Zöld blog: Ökológiai lábnyom fogalma és számítása

A témák tárháza szinte kimeríthetetlen. Már több szemléletformáló és útmutató cikket írtam a faültetésről, a szelektív hulladékgyűjtés szabályairól, lomtalanításról vagy éppen a hogyan csökkentsük a hulladéktermelésünket. Mindezek mellett minden környezetvédelmet és fenntarthatóságot érintő témába belekóstoltam, kezdve a Bitcoin környezetszennyező mivoltától egészen az önellátó gazdálkodásig.

Általában a legfelkapottabb témákról írok, amiket különböző trendek és elemző programok segítségével írok meg keresőoptimalizálás segítségével. Ez utóbbival az a célom, hogy könnyen és hosszú távon elérhető legyenek az általam készített tartalmak számotokra és a kedves olvasóknak.

Környezetvédelmi videó​csatorna

A Zöld blog mellett a Szebenyi Péter Youtube csatornámon videókkal próbálom önmagamon keresztül kicsit személyesebbé tenni a környezetvédelmet. Mindemellett rendszeresen foglalkozom kertészkedéssel, újrahasznosítással, barkácsolással, egyedi zöld témákkal, természetvédelmi területek bemutatásával is.

A Youtube csatornáimon már több mint 50 ezren követnek, amit nagyon szépen köszönök!

A követőimnek, illetve azoknak, akik még nem ismertem összefoglaltam a 2020-as évemet, ami a járvány ellenére is eléggé mozgalmas volt.

 

2021-ben sem lesz ez másként, sőt, kicsit átalakul a videócsatornám. Több, szélesebb réteget megcélzó zöld videós tartalmakkal jelentkezem és bízom benne, hogy rajtam keresztül belecsempészhetem az emberek életébe a környezetünk megóvásának a fontosságát.

Támogatás

Összegyűjtöttem olyan támogatási lehetőségeket, amiken keresztül egyszeri vagy rendszeres támogatással tudjátok segíteni a környezetvédelmi tevékenységemet.

Erre egyik legjobb és egyre népszerűbb lehetőség a Patreon támogatás vagy a PayPal, de olyan lehetőség is van, ami semmi pénzbe sem kerülő. Ez utóbbi a közösségi médiában való posztjaim megosztása vagy a zöld profiljaim bekövetése.

Mindenesetre mindenféle támogatást előre köszönök. Nélkületek nem sikerülhet!

Patreon támogatás, a zöld tartalmakért

Közvetlenül a nemzetközi Patreon nevű alkotó-támogató alkalmazáson keresztül tudsz hozzájárulni a tartalmaim elkészítéséhez. Kezdve az egyszerű ösztönzéstől, online cikkíráson át, a videókészítésig. Sőt, ezenfelül, ha szeretnétek, hogy szemétszedési akciókat vagy faültetési eseményeket szervezzek ahhoz is hozzá tudtok járulni ezen platformon keresztül.

A támogatásotok azért is fontos nekem, hogy hosszú távon, minél jobb minőségű és mennyiségű tartalmakat készíthessek számotokra.

Több támogatási csomagot állítottam össze, amiben külön-külön részletezem a támogatásotok felhasználását és nektek járó jutalmakat is (például névvel együtt szerepelhettek a videóim támogatói listájában).

Támogatás a környezetvédelem népszerűsítéséért - 2024 1

Ösztönözz, hogy ösztönözhessek!

Az ösztönzés nem csak pénzben mérendő, de hogy minél több időt és energiát tudjak fordítani a magyarországi környezetvédelem népszerűsítésére kérlek támogasd tevékenységemet.

Ha támogatsz, akkor:

Támogatás a környezetvédelem népszerűsítéséért - 2024 2

Cikkírás – Zöld blog

Segítsd a környezetvédelemmel kapcsolatos írott tartalmaim elkészítését. Célom, hogy írásos formában is minél többen értesüljenek a Zöld blogomon keresztül környezetvédelemmel, kertészkedéssel, ökotechnilógiákkal kapcsolatos tartalmakkal.

Ha támogatsz, akkor ezt kapod tőlem:

 • heti legalább egy hiánypótló, érdekes zöld cikket kapsz tőlem emailben;
 • feltüntetem a neved az elkészült cikkek támogatói között.
Támogatás a környezetvédelem népszerűsítéséért - 2024 3

Zöld videótartalom

A Szebenyi Péter Youtube csatornámon kimondottan környezetvédelemmel foglalkozom, hiánypótló jelleggel. A videók elkészítése gyakran több napba telik, hiszen komoly előkészülettel járnak. Segítsd, hogy minél több érdekes és hasznos zöld videótartalommal árasszam el a Youtube nézőit.

Ha támogatsz, akkor 

 • hozzájárulsz a zöld videótartalmak elkészítéséhez;
 • a videókhoz készítek cikket is a zöld blogomra;
 • feltüntetem a neved a támogatóim között;
 • egy jól sikerült videóval több ezer embert ösztönözhetek a környezetünk megóvása érdekében.
Támogatás a környezetvédelem népszerűsítéséért - 2024 4

Ültess velem fát!

Havi 5800 forintnak megfelelő dollárral hozzájárulsz ahhoz, hogy legalább egy fát ültethessek, amiről videót és cikkes beszámolót is készítek. Tegyük zöldebbé a Bolygónkat, környezetünket!

Ha támogatsz, akkor:

 • eljöhetsz velem fát ültetni;
 • az akcióról Youtube videót és cikket készítek;
 • videóimhoz korai hozzáférést kapsz;
 • élőben bejelentkezhetünk közösen a Facebookon;
 • feltüntetem a neved a támogatóim között.
Támogatás a környezetvédelem népszerűsítéséért - 2024 5

Szervezzünk együtt szemétszedést! ​

Havi 2900 forintnak megfelelő dollárral hozzájárulsz ahhoz, hogy havonta legalább egy szemétszedési akciót szervezzek, amiről rövid videót és cikkes beszámolót készítek.

Ha támogatsz, akkor

 • szervezek veled közösen egy szemétszedési akciót;
 • videóimhoz korai hozzáférést kapsz;
 • feltüntetem a neved a támogatóim között;
 • az akcióból Youtube videót készítek;
 • élőben bejelentkezhetünk közösen a Facebookon;
 • példát mutatsz velem másoknak.
Támogatás a környezetvédelem népszerűsítéséért - 2024 6

Cégeknek​

Légy a céges támogatom és feltüntetem vállalkozásod, céged nevét videóimban. Egyre több cég gondolja tartja fontosnak a vállalati társadalmi felelősségvállalását. Itt egy jó alkalom, hogy ti is cégszerűen hozzájáruljatok rajtam keresztül a környezetvédelem sikeréhez.

PayPal támogatás

[wpedon id=2733]

Támogatás a közösségi médiában

Már azzal is tudod támogatni a környezetvédelmi munkám, hogy ha bekövetsz az alábbi közösségi platformjaimon, ahova heti, de akár napi friss zöld tartalommal jelentkezem. Itt is az a célom, hogy a mindennapi trash tartalmak közé értéket, hasznos tudnivalókat csempésszek.

Támogatás a környezetvédelem népszerűsítéséért - 2024 7

TikTok és a környezetvédelem

2020 év végén berobbantam edukációs, zöld tartalmaimmal, környezetvédelmi hírekkel a manapság a legdinamikusabban fejlődő közösségi platformra. Ide napi szintű tartalmakat készítek. Ennek meg is van az eredménye, hiszen már több mint 160 000-en követnek ott!

Csatlakozz hozzám a TikTokon!

Támogatás a környezetvédelem népszerűsítéséért - 2024 8

Youtube zöld videóblog

4 éve rendszeresen készítek edukációs tartalmakat a legnagyobb videómegosztó portálra a Youtube-ra. Az elkészült videóim már több esetben az országos média is leközölte. 2021-től rendszeres élő (LIVE) bejelentkezésekkel jelentkezem. Már túl vagyok 50.000 követőn, akkor már csak a csillagos ég állíthat meg.

Csatlakozz hozzám a Youtube videócsatornámon!

Támogatás a környezetvédelem népszerűsítéséért - 2024 9

Instagram

Instagramon is jelen vagyok, ahol talán nekem van az egyik legzöldebb profilom. Az itt megjelenő tartalmaim egyedi módon rövid videókkal, esetleg az életemből kiragadott retusálásmentes képekkel jelentkezem. Jelenleg közel 2000 követővel rendelkezem.

A Szebenyi Péter Instagram profilomon is elértek közvetlenül.

Támogatás a környezetvédelem népszerűsítéséért - 2024 10

Facebook

Ha nem akarsz lemaradni a zöld tartalmaimról vagy általam érdekesnek vélt környezetvédelemmel kapcsolatos cikkekről, akkor kövess be Facebookon is. Alkalmanként élő videókkal jelentkezem a kertemből vagy az ország bármely pontjáról, környezetvédelmi akciókról, eseményekről. Már majdnem 5000 követővel rendelkezem.

Szebenyi Péter Facebook

Bárhogy is alakul a jövő én bízok abban, hogy az emberiség képes úrrá lenni az általa indikált vagy természeti környezeti változásokon. De csak, akkor, ha mindannyian egy kicsit is, de odafigyelünk a környezetünk és életterünk megóvására!

Tudjátok, hiszen Nélkületek nem sikerülhet!

– Szebenyi Péter

Gyakran ismétlődő kérdések

Miért támogassalak téged?

Környezetvédelem népszerűsítéséért. Azért, hogy minél több helyen, minél több zöld tartalommal jelentkezhessek.

Miért kell pénz a környezetvédelem népszerűsítéséhez?

Több mint 5 éve foglalkozom aktív környezetvédelemmel, ami nemcsak rengeteg időbe kerül, hanem rengeteg pénzbe is. Itt tényleg számít a legkisebb támogatás is.

Csak pénzzel lehet támogatni?

Nem! Azzal is támogathatsz, ha a közösségi médiában követsz vagy megosztod a tartalmaimat.

Mire használod fel a támogatást?

Elsősorban eszközök vásárlására, hogy minél jobb tartalmakat készíthessek, illetve az utazási költségeimre helyszínek bemutatására.