Menü Bezárás

Patreon támogatás a környezetvédelemért! – Nélküled nem sikerülhet!

A Patreon logója. Külföldön több ezer alkotót támogatnak az emberek rajta keresztül, de idehaza?

A Patreon támogatás egy olyan lehetőség tartalomkészítőknek és tartalomfogyasztóknak, amivel hosszan tartóan egymás munkáját, szórakozását segíthetik.

A tartalomgyártó (esetünkben én) készíti a különböző cikkeket, videókat, amiket a tartalomfogyasztó elolvas, megnéz és a patreon támogatás lehetőségével anyagilag támogat.

Felvetődik ilyenkor a kérdés jogosan, hogy miért is kell támogatni bármilyen tartalomkészítőt anyagilag?

  • sajnos minden tevékenység idő és pénz kérdése;
  • egy jobb videó elkészítése akár napokba, hetekbe is kerülhet (felkészülés a témára, forgatás, vágás, grafikai munkák);
  • mindez főállás mellett minőségi romlás nélkül elképzelhetetlen.

Sokan nem tudják rólam, de másfél éve otthagytam a főállásomat, hogy csak a környezetvédelemre koncentrálhassak.

Ha érdekel, hogy hogyan kezdtem el a környezetvédelmi tevékenységemet, akkor olvasd el a Hulladékvadász létrejöttének igaz története című cikkemet.

A Patreon támogatás segítségével engem is támogathatsz.
A Patreon támogatás segítségével engem is támogathatsz.

De mi is az a Patreon támogatás?

“egy amerikai internetes tagsági platform, amely olyan üzleti eszközöket biztosít, amelyek lehetővé teszik a tartalomkészítők számára, hogy létrehozzanak egy előfizetős tartalomszolgáltatást, és ugyanakkor hogy a művészek kapcsolatokat építsenek és egyedi élményt nyújtsanak előfizetőiknek vagy ahogy ők hívják, „pártfogóiknak”.

Magyarországon is egyre többen támogatják a különböző tartalomkészítőket a Patreon segítségével.

Népszerű YouTube-videográfusok, webes művészek, írók, podcasterek, zenészek és más olyan felhasználók körében, akik rendszeresen állnak elő tartalommal. Az oldalon keresztül a művészek havi rendszerességgel vagy projektenként kaphatnak anyagi támogatást” – forrás wikipedia.

oko influencer
Sokan azt hiszik, hogy a televíziós szerepléseimért fizetnek, de nem.

Sokan ismertek, de talán még többen ismeritek a környezetvédelmi tevékenységeimmel kapcsolatba hozható országosan ismert felületeket:

Ezeket a felületeket, illetve a szervezetet az utóbbi három évben én és pár társam hoztuk létre önerőből, hogy lehetőséget adjunk mindenkinek a környezetünk megóvására. Rengeteg díjat, elismerést kaptunk mindezért, ami annak is köszönhető, hogy az utóbbi 3 évben igencsak aktívak és hitelesek maradtunk.

Kellenek a példaképek?

Mindezek mellett úgy érzem az egyén személye, jelleme sokaknak követhetőbb, mint egyes szervezetek. Az emberek többsége nem logókat, vagy szervezeteket követ, hanem személyeket, arcokat (IKON). Ez így volt az idők kezdete óta és ezért úgy gondoltam, hogy előrelépek az árnyékból és megmutatom én ki vagyok. Ezért is hoztam létre saját, nevemmel illusztrált  peterszebenyi.com honlapot, illetve indítottam el személyes youtube csatornámat is.

Célom nem a magamutogatás, hanem az emberek ösztönzése a környezetvédelem jó ügyéért.

Ha támogatod a munkám, akkor:

  • feltüntetem a neved a támogatóim között;
  • még több szemléletformáló cikket publikálok, amiket majd blogomon olvashatsz el;
  • videóanyagokat készítek környezetvédelmi, kertészkedési, hulladék újrahasznosítási és egyéb más szórakoztató formában a Youtube csatornámra;
  • legalább egy közösségi szemétszedési akciót szervezek havonta;
  • fát ültetek faültetési szezonban;
  • mindezek mellett a legfontosabb hogy dupla vagy tripla ennyi embert tudnék ösztönözni a környezetvédelemre.

Egy példa a tartalomkészítői munkámra

Írtam egy cikket, amiben bemutattam az általam ismert hasznos zöld applikációkat. Ezekből elsőre a Waterbot nevű növénymentő és öntöző applikációt mutattam be cikk és videóformában. Mindkét tartalom elkészítése 3 napba került nekem, amiben benne van a cikk és videó előkészítése, az alkalmazás tesztelése, a videó felvétele, vágása, grafikai munkák, a cikk megírása.

A blogomon olvashatjátok a Waterbot alkalmazásról szóló cikkemet és a Youtube csatornámon nézhetitek meg a növénymentő alkalmazás videós bemutatását.

Patreon támogatás a minél több zöld tartalomért és akcióért!

Én mindenesetre köszönöm mindazoknak, akik támogatják a tevékenységemet. Bízom a sikerben, a közös sikerben, a környezetvédelem sikerében! Nélkületek nem sikerülhet!

–> Patreon oldalam! <—