Patreon támogatás a környezetvédelemért! 2024

A Patreon támogatás egy olyan lehetőség tartalomkészítőknek és tartalomfogyasztóknak, amivel hosszan tartóan egymás munkáját, szórakozását segíthetik.

A tartalomgyártó (esetünkben én) készíti a különböző cikkeket, videókat, amiket a tartalomfogyasztó elolvas, megnéz és a Patreon támogatás lehetőségével anyagilag támogat.

Felvetődik ilyenkor a kérdés jogosan, hogy miért is kell támogatni bármilyen tartalomkészítőt anyagilag?

  • sajnos minden tevékenység idő és pénz kérdése;
  • egy jobb videó elkészítése akár napokba, hetekbe is kerülhet (felkészülés a témára, forgatás, vágás, grafikai munkák);
  • mindez főállás mellett minőségi romlás nélkül elképzelhetetlen.

Sokan nem tudják rólam, de annak idején otthagytam az akkori főállásomat, hogy csak a környezetvédelemre koncentrálhassak és végül vissza kellett mennem dolgozni, mert nem támogatott senki a sikerek ellenére is.

Ha érdekel, hogy hogyan kezdtem el a környezetvédelmi tevékenységemet, akkor olvasd el a Hulladékvadász létrejöttének igaz története című cikkemet.

A Patreon támogatás segítségével engem is támogathatsz.
A Patreon támogatás segítségével engem is támogathatsz.

Mi az a Patreon támogatás?

„egy amerikai internetes tagsági platform, amely olyan üzleti eszközöket biztosít, amelyek lehetővé teszik a tartalomkészítők számára, hogy létrehozzanak egy előfizetős tartalomszolgáltatást, és ugyanakkor hogy a művészek kapcsolatokat építsenek és egyedi élményt nyújtsanak előfizetőiknek vagy ahogy ők hívják, „pártfogóiknak”.

Magyarországon is egyre többen támogatják a különböző tartalomkészítőket a Patreon segítségével.

Népszerű YouTube-videográfusok, webes művészek, írók, podcasterek, zenészek és más olyan felhasználók körében, akik rendszeresen állnak elő tartalommal. Az oldalon keresztül a művészek havi rendszerességgel vagy projektenként kaphatnak anyagi támogatást” – forrás wikipedia.

oko influencer
Sokan azt hiszik, hogy a televíziós szerepléseimért fizetnek, de nem.

Sokan ismertek, de talán még többen ismeritek a környezetvédelmi tevékenységeimmel kapcsolatba hozható országosan ismert felületeket:

Ezeket a felületeket, illetve a zöld szervezetet az utóbbi három évben én és pár társam hoztuk létre önerőből, hogy lehetőséget adjunk mindenkinek a környezetünk megóvására.

Rengeteg díjat, elismerést kaptunk mindezért, ami annak is köszönhető, hogy az utóbbi 3 évben igencsak aktívak és hitelesek maradtunk.

Kellenek a példaképek?

Mindezek mellett úgy érzem az egyén személye, jelleme sokaknak követhetőbb, mint egyes szervezetek. Az emberek többsége nem logókat, vagy szervezeteket követ, hanem személyeket, arcokat (IKON).

Ez így volt az idők kezdete óta és ezért úgy gondoltam, hogy előrelépek az árnyékból és megmutatom én ki vagyok. Ezért is hoztam létre saját, nevemmel illusztrált peterszebenyi.com honlapot, illetve indítottam el személyes Szebenyi Péter Youtube csatornámat is.

Célom nem a magamutogatás, hanem az emberek ösztönzése a környezetvédelem jó ügyéért.

Ha támogatod a munkám, akkor:

  • feltüntetem a neved a támogatóim között;
  • még több szemléletformáló cikket publikálok, amiket majd zöld blogomon olvashatsz el;
  • videóanyagokat készítek környezetvédelmi, kertészkedési, hulladék újrahasznosítási és egyéb más szórakoztató formában a Youtube csatornámra;
  • legalább egy közösségi szemétszedési akciót szervezek havonta;
  • fát ültetek faültetési szezonban;
  • mindezek mellett a legfontosabb hogy dupla vagy tripla ennyi embert tudok ösztönözni a környezetünk megóvására, a környezetbarát életmódra.

Egy példa a zöld tartalomkészítői munkámra

Zavarnak az eldobált cigicsikkek? Na, engem nagyon, aminek környezetszennyező problémájára rendszeresen felhívom az emberek figyelmét.

Vegyünk egy példát!

„10 sokkoló tény az eldobott cigicsikkekről” – című videómat több ezren látták és több tucat országos médium is megosztotta (pl. index.hu), de ez csak a jéghegy csúcsa. A videó elkészítését több napos kutatómunka előzte meg, ami után jött csak felvétel, a grafikai, vágási munkák és természetesen a mellé járó cikk is.

 

Minden egyes publikációmat egyedül készítem és ezért jelentene nagy segítséget, ösztönzést, ha többen segítenének az ilyen tartalmak elkészítésében.

Első patrónus!

Nagy öröm volt számomra, amikor 2020. szeptemberében meglett az első patrónusom, ami teljesen véletlenül tűnt fel egyik éjszaka lefekvés előtt. Abban biztos vagyok, hogy minden támogatómnak nagyon fogok örülni.

Patreon támogatás a minél több zöld tartalomért és akcióért!

Én mindenesetre köszönöm mindazoknak, akik támogatják a tevékenységemet. Bízom a közös sikerünkben, a környezetünk megóvásának a sikerében!

A környezetvédelem nélkületek nem sikerülhet! Patreon oldalam.

Gyakran ismétlődő kérdések

Hogy működik a patreon támogatás?

Tartalomkészítőket lehet rajta keresztül támogatni, igaz ennek ára is van.

Mire lehet felhasználni a támogatásokat?

Etikus lenne, ha mindenki arra használná fel, amire kéri, például: tartalomkészítésre.

Szebenyi Péter
Szebenyi Péter

Pacsi, Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök, környezetvédelmi influenszer és zöld marketing szakember. Lakossági és céges szemléletformálással foglalkozom. Az én nevemhez köthető Hulladékvadász mozgalom és többféle országosan elismert edukatív zöld kampány létrehozása. Célom, hogy a környezetvédelem és a tudatos életmód nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások, cégek életének is a részévé váljon. Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Articles: 193