Jászberény: Több mint 300-an voltak az előadásomon

Eddig a legvadabb álmaimban sem gondoltam volna, hogy valaha több mint 300 ember előtt fogok tartani környezetvédelmi előadást. Jászberény felébresztett.

A Jászberényi Kulturális Programok szervezőcsapat két előadást kért tőlem a településen megrendezett Európai Mobilitás Hét programok alkalmával. A lehetőséggel éltem is, nagyszerű élmény volt az eseményen részt venni, a települést bejárni, sőt, egy távoli rokonommal is találkozhattam ott (apai ágról Jászberényből származom).

környezetvédelmi előadás jászberény
Több mint 300 fővel néztem farkasszemet a környezetvédelmi előadásom alkalmával.

Az előadásaim témája a mindennapi életünket érintő klímaváltozás, globális felmelegedés és hogy mit tehetünk ellene egyénileg, közösségileg. Mellékesen megjegyzem, hogy az eseményhez családilag is kötődőm, hiszen volt lehetőségem a helyszínen találkozni Édesapám másodunokatestvérével is.

Jászberény: Pánik helyett cselekedj!

Én sosem voltam híve a lázongásnak, a pánikkeltésnek, viszont a konstruktív megoldásoknak, a cselekvésnek igen. Úgy gondolom, hogy ez és csak is ez vezethet el oda, hogy össze tudjon fogni az emberiség a jövőjét érintő kérdésekben (tudom, nehéz ügy).

Szebenyi peter eloadas
Már évek óta tartok előadásokat, de ennyien még sosem voltak.

Az előadásaim alkalmával az egyszerű, mindenki által elérhető megoldásokat mutattam be, többféle újszerű megoldással egyetemben. Igyekszem a lehető legtöbb információt, a lehető legrészletesebben előadni a hallgatóságnak. Bízom benne, hogy Jászberény fiataljai is hasznos tudással mentek haza az előadásomról.

Kettő az egyben!

Ezen a napon Jászberényben két előadást tartottam: egyiket délelőtt a fiataloknak, és az esti órákban az idősebb korosztálynak is.

Jászberény: Globális felmelegedés, klímaváltozás
Globális felmelegedés, klímaváltozás volt az előadásom fő témája.

Nélküled nem sikerülhet!

Az első előadásom végén többen odajöttek tőlem kérdezni, sőt, a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium tanulói közös fotót is kértek tőlem.

Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium
A képen a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium tanulóival vagyok látható.

Ekkor kaptam az alkalman, hogy bevonjam őket egy TikTok videó készítésében, ahol a mottómat mondtuk el közösen:

Nélküled nem sikerülhet!

– ami annyit tesz, hogy egyedül kevesek vagyunk, de együtt minden sikerülhet!

A kisvideó elérhető a Szebenyi Péter TikTok csatornámon, vagy az itt látható videó lejátszására kattintva.

@szebenyi.peter

Nélküled nem sikerülhet! ? 300 fiatalnak tartottam előadást. Tetszett? ? Oszd meg! ##szebenyipeter ##jaszbereny ##pusztuljonforyouba ##környezetvédelem

♬ Epic – Joystock

Köszönöm ezúton is a szervezők, és különösképpen a megjelent diákok lelkesedését, hozzáállását.

Érdekelnek a korábbi előadásaim? Akkor nézd meg az előadás menü pontban az összeset.

Gyakran ismétlődő kérdések

Milyen előadásokat tartok?

Általában környezetvédelmi, fenntarthatósággal, ökokertészkedéssel, illetve zöld online marketing témájában tartok előadásokat.

Hol és kinek tartok előadásokat?

Országosan szinte bárhol cégeknek, közintézményekben, iskolákban, sőt óvodákban is.

Szebenyi Péter
Szebenyi Péter

Pacsi, Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök, környezetvédelmi influenszer és zöld marketing szakember. Lakossági és céges szemléletformálással foglalkozom. Az én nevemhez köthető Hulladékvadász mozgalom és többféle országosan elismert edukatív zöld kampány létrehozása. Célom, hogy a környezetvédelem és a tudatos életmód nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások, cégek életének is a részévé váljon. Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Articles: 193