A Belügyminisztérium Ökoiskola címátadó ünnepségén tartottam zöld előadást

Megtisztelő felkérést kaptam a Belügyminisztérium Köznevelési Tartalomfejleszési Főosztályától, hogy az általuk szervezett 2024. évi Ökoiskola címátadó ünnepségén tartsak egyedüliként környezetvédelmi előadást.

Több száz iskolaigazgató és magas szintű állami szereplő részvételével a díjátadó eseményt a Biatorbágyi Általános Iskola és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában került megrendezésre 2024. június 7-én délelőtt.

Biatorbágyi Általános Iskola
Biatorbágyi Általános Iskola / Fotó: Belügyminisztérium

Belügyminisztérium és az ökoiskolák

Az állami szervezet által megrendezett eseményen köszöntő beszédet mondott Keszthelyi Nikoletta környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár és Dr. Balatoni Katalin köznevelési helyettes államtitkár.

Ökoiskola címátadó ünnepség
Ökoiskola címátadó ünnepség / Fotó: Belügyminisztérium

Átadásra kerültek az első alkalommal elnyert Ökoiskola oklevelek. Ezután az újrapályázók, és az örökös címet elnyert intézmények Ökoiskola oklevelei kerültek átadásra.

Címátadó ünnepség
Címátadó ünnepségen több száz igazgató vett részt. / Fotó: Belügyminisztérium

Aktív környezetvédelem

Fenntartható értékek megőrzésével kapcsolatos „Aktív környezetvédelem” címmel tartottam szakmai előadást, melyben bemutattam a legégetőbb környezetvédelmi problémákat, klímaváltozás legforróbb jeleit. Mindemellett a lakosság által – főként oktatási intézményekben is használható – legegyszerűbb megoldásokat is.

Aktív környezetvédelem az iskolában
Aktív környezetvédelem az iskolában – című előadásom / Fotó: Belügyminisztérium

Az előadásom után nagyon sok iskolaigazgató, vagy iskolát képviselő oktató, vezető jött oda hozzám, köszönte meg a tanácsaimat és jelezte vissza véleményét az előadásommal kapcsolatban.

csoportfotó
Esemény végén – nem teljes – csoportfotó. / Fotó: Belügyminisztérium

Ezúton is köszönöm a megtisztelő meghívást a Belügyminisztérium Köznevelési Tartalomfejleszési Főosztályának.

Ha érdekel, hogy hol tartottam eddig nyilvános előadást, akkor megtalálod a weboldalam Zöld blogjában, a „előadás” kategória alatt.

Gyakran ismétlődő kérdések

Milyen iskolát nevezünk ökoiskolának?

Az ökoiskola olyan oktatási intézmény, amely elkötelezett a környezeti nevelés és a fenntartható fejlődés iránt.

Mi a célja?

Az ökoiskolák célja, hogy a diákok környezettudatosságát fejlesszék, és elősegítsék a fenntartható életmód kialakítását.

Szebenyi Péter
Szebenyi Péter

Szia, én Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök, környezetvédelmi influenszer és zöld marketing szakember. Lakossági és céges szemléletformálással foglalkozom. Az én nevemhez köthető Hulladékvadász mozgalom, a Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány és többféle országosan elismert edukatív zöld kampány létrehozása. Célom, hogy a környezetvédelem és a tudatos életmód nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások, cégek életének is a részévé váljon. Ha segítségre van szükséged, keress bátran, pacsi!

Articles: 198