Menu Close

Csalánchallenge, avagy a nagy csaláncsapkodás

csalánchallenge csaláncsapkodás

A csalánchallenge a csaláncsapkodás jótékony hatásaival összekötött környezettudatos kihívás. Élesszük újjá ezt az elfeledett népi igazán vérpezsdítő szokást!

Mi is az a Csalánchallenge?

Egy mindenkinek szóló természetközeli csaláncsapkodással egybekötött kihívás, ahol nemcsak a bátorságunkat mutathatjuk be, hanem a közvetlen környezetünkben található növények egészségmegőrző és javító előnyeit is népszerűsíthetjük.

Az esemény kiemelt célja a csaláncsapkodás népszerűsítése mellett, hogy felfigyeljünk a körülöttünk lévő – sokszor gyomként is kezelt – növények hasznos pozitív gyógy-és élettani hatásaira.

Miért éppen a csaláncsapkodás?

Régi történet ez, ami hosszú időre nyúlik vissza a magyar természetgyógyászatban. Viszont kiveszőben van a mindennapi használatból, annak ellenére, hogy egy igencsak egészséges egészségmegőrző tevékenység.

Tudtad, hogy a csalánt a Biblia is megemlíti?

Bezzeg a nagyanyáink idejében mindennapos elfoglaltság lehetett, ahol főként reumás, ízületi panaszokra ellen használták (de csalánteaként vízhajtó, vérnyomást és vércukorszintet csökkentő hatása fogyasztják).

Volt, aki reggel munkába menet előtt volt, aki csak este kerti munkái közepedte csapkodta meg magát azért a bizsergető, olykor viszketős érzésért, amit csaláncsípésnek neveznek.

Egy biztos, hogy megoszlanak a vélemények (orvostudomány kontra természetgyogyászat), hogy valóban használ-e a csalán. Az orvostudomány szerint a figyelemelterelésben rejlik az ereje, nem a csapkodás közben lezajlodó folyamatokban.

Csalánchallenge 2022

Ebből támadt az ötlet, a csalánchallange, ahol már nemcsak én, hanem a bátor és népi gyógyászat felől érdeklődő személyek benevezhetnek az eseménybe.

Jelentkezz Magyarország első csaláncsapkodással egybekötött eseményére!

Érd el az űrlapot itt!

Csaláncsapkodás és az én személyes történetem

2021. nyarán egy rövid, de tömör TikTok videóban bemutattam a csalánban található vitaminokat, ásványi anyagokat, aminek a végén azt ígértem, hogy kövessenek be az emberek és megcsapkodom magam csalánnal.

Gyakran ismétlődő kérdések

Hogyan lehet csatlakozni?

Készítsd róla képi vagy videós posztot bemutatva ezt a természetközeli egészséges népszokás előnyeit.

Mit kapsz, ha csatlakozol?

Elsősorban bemutathatod mennyire bátor vagy, és népszerűsítheted ezt a nagyszerű elfoglaltságot.

Vállalom cégek, iskolák, közintézmények részére interaktív előadások, oktatások megtartását, akár online is. Érdekelenk a részletek!

Olvasd el a többi cikkemet is!