Menu Close

Hulladékmentes életmód lehetséges? 150 diák már tudja!

Hulladékmentes életmód

Több mint 150 komáromi diáknak tartottam előadást a hulladékmentes életmód lehetőségeiről, sőt, még díjátadás résztvevője is lehettem.

Az eseményt a KÖSZ, avagy a Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők Egyesület szervezte meg az Európai Szolidaritási Testület támogatásával az I. Fenntarthatósági Iskolai Kupa alkalmával a komáromi Jókai Moziban.

Hulladékmentes életmód lehetséges? 150 diák már tudja! 1
Több mint 150 diák a komáromi a Jókai Moziban. / Fotó: KÖSZ

Hulladékmentes életmód lehetséges?

Olyan megtiszteltetés ért, hogy az eseményen én tarthattam szakmai előadást a megjelent diákok számára a hulladékmentes életmódról. Az előadás alkalmával bemutattam a helytelen hulladékkezelés okozta globális és lokális problémákat, azokat, amivel szinte mindennap találkozunk, illetve azokat is, amiket úton-útfélen szembesülünk.

Hulladékmentes életmód lehetséges? 150 diák már tudja! 2
Hulladékmentes életmód előadása közben. / Fotó: KÖSZ

Emellett bemutattam azt, hogy mit tehetünk egyénileg is a hulladékprobléma felszámolásáért.

Hulladékmentes életmód: sok kicsi sokra megy!

Elmondtam, hogy a cél elsőre nehéznek tűnhet, de a megoldás bennünk az összefogás erejében rejlik. Ha mindenki egy kicsit is jobban odafigyel a mindennapi életében a hulladéktermelésére, az életmódjára, akkor nagy mértékben csökkentheti élete során keletkezett hulladékmennyiséget. Ezzel mindenkorra hozzájárulva a földi ökoszisztéma és környezet megóvására.

Hulladékmentes életmód lehetséges? 150 diák már tudja! 3
Az első Fenntarthatósági Iskolai Kupa díjátadója. / Fotó: KÖSZ

I. Fenntarthatósági Iskolai Kupa díjátadó

Az esemény még a szakmai előadásom mellett az I. Fenntarthatósági Iskolai Kupa díjátadását is tartalmazta, ahol Komárom polgármesterével, dr. Molnár Attilával, valamint Hajnal Dóra helyi képviselőasszonnyal, illetve Torday Tamással a Divisz alelnökével adtam át a díjakat.

Többféle egyedi, és elgondolkodtató pályamű érkezett be a pályázó fiatalok köréből. Így a díjazás nem maradhatott el, amit az egyik hulladékkal foglalkozó cég támogatott meg.

Mit kell tudni a KÖSZ-ról?

Egy fiatal ütőképes komáromi zöld csapat, akik idén ünnepelték a 2 éves fennállásukat. Főként Komáromban és annak környékén tevékenykednek. Többek között szemétszedési akciókat, faültetési eseményeket, előadásokat szerveznek. Emellett már építettek közösségi komposztálókat is.

Hulladékmentes életmód lehetséges? 150 diák már tudja! 4
KÖSZ Egyesület faültetési akciója. / Fotó: KÖSZ Facebook oldal

A lelkes csapatnak köszönhetően szépül és zöldbe épül a Duna-part menti település környéke. Sok hasonló szervezetre van szükség. Ha helyi vagy és ezt a cikket olvasod mindenképpen csatlakozz hozzájuk. Megtaláljátok őket a KÖSZ, avagy a Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők Egyesület Facebook oldalán.

Bízom benne, mint az előadás és az esemény többi része kellő nyomott hagyott a megjelent diákok életében, hisz tudjátok:

Nélkületek nem sikerülhet!

Ha érdekelnek a korábbi környezetvédelmi előadásaim, akkor nézz fel a Zöld blogomra, ahol mindegyikről megtalálód a beszámolóimat. Itt elérhető a Zöld Blog.

Gyakran ismétlődő kérdések

Lehet-e hulladékmentesen élni?

Igen, de a pontosabb megfogalmazás, hogy hulladékmentesebben. Szinte lehetetlen teljesen kizárni az életvitelünk során keletkező hulladékot.

Hulladékmentes életmód – előadás igényelhető?

Igen, a kapcsolat menü pontra kattintva a megfelelő űrlap kitöltésével vagy a megadott e-mail címemre írva.

Vállalom cégek, iskolák, közintézmények részére interaktív előadások, oktatások megtartását, akár online is. Érdekelenk a részletek!

Olvasd el a többi cikkemet is!