Óvodapedagógiai szakmai napon tartottam zöld előadást Szigetszentmiklóson

Megtisztelő meghívást kaptam a szigetszentmiklósi Napraforgó Óvodától, hogy tartsak környezetvédelemmel, zöld oktatással kapcsolatos előadást a nyolcadik alkalommal megrendezett Óvodapedagógiai szakmai napon.

A többszáz fős továbbképzési napot az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hangversenytermében tartották meg a helyi nevelési intézményekben dolgozók számára.

Óvodapedagógiai szakmai nap Szigetszentmiklóson
Óvodapedagógiai szakmai napon tartottam előadást.

A megjelent óvodapedagógusok csillogó szemekkel, nagyon lelkesen vetették bele magukat a programokba és vettek részt az eseményeken. Külön öröm volt számomra, hogy az én környezetvédelmi előadásomon is szép számban vettek részt.

Szakmai program
A szakmai program műsorrendje.

Kőrösi Andrásné, a Szigetszentmiklósi Napraforgó Óvoda igazgatója, az esemény főszervezője a helyi rádiónak elmondta, a környezeti nevelés és szemléletformálás az óvodai programjukban is szerepel, aki még azt is elmondta, hogy

zöld programokkal, zöld oktatással nevelik a jövő nemzedékét, hogy már most megalapozzák a jövő felnőtteinek a zöld gondolkodását.

Ezért is külön öröm számomra, hogy a megtisztelő meghívásnak eleget téve én is részt vehettem szakmai előadóként az eseményen, amit ezuton is köszönök a továbbképzési nap szervezőinek.

Zöld óvoda
Lelkes és kedves óvoda pedagógusokkal az előadásom végén.

További részletekért olvasd el az eseményről szóló hivatalos beszámolót a Lakihegyi rádió oldalán.

Gyakran ismétlődő kérdések

Miért fontos már óvodások környezeti nevelése?

Már gyermekkorban kiemelkedően fontos a jövő felnőtteit szemléletformálni.

Milyen egy igazi zöld óvoda?

Egy mondatban: a zöld óvodákban kiemelten fontos a környezeti nevelés.

Szebenyi Péter
Szebenyi Péter

Pacsi, Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök, környezetvédelmi influenszer és zöld marketing szakember. Lakossági és céges szemléletformálással foglalkozom. Az én nevemhez köthető Hulladékvadász mozgalom és többféle országosan elismert edukatív zöld kampány létrehozása. Célom, hogy a környezetvédelem és a tudatos életmód nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások, cégek életének is a részévé váljon. Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Articles: 193