Szemétszedést szerveznél? Íme TUTI 5 TIPP

Szemétszedést szerveznél, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Segítek! 5 pontban összefoglaltam számotokra az évek alatt szerzett tapasztalataimat.

Az évek alatt több ezer embert mozgattam meg közösségi szemétszedési akcióim alkalmával, vagy ösztönöztem arra, hogy fogjanak össze és tegyenek együtt a tiszta környezetünk megmentéséért.

Célom mindig az volt, hogy lehetőséget biztosítsak számukra az aktív környezetvédelemhez.

Biztos tudjátok sokan, hogy az én nevemhez fűződik  Hulladekvadasz.hu ötlete, de azt viszont már kevesebben, hogy a Szemetszedes.hu – Takarítsuk ki együtt Magyarországot közösségi szemétszedési akciókat népszerűsítő és segítő honlap is.

Van így tapasztalatom bőven és íme a videómban bemutatom azt, hogy hogyan szervezz szemétszedést!

 

3 tippet megosztok írásban, de a legfontosabbakat csak a videóból tudhatod meg.

  1. Válassz egy jó időpontot.
    Sokan esnek olyan hibába, hogy a többségnek nem megfelelő időpontba szervezik a szemétszedési akciót, emiatt a résztvevők száma jóval kevesebb lehet az elvártnál
  2. Mindig egyeztess az illetékes szervekkel, terület tulajdonossal.
    Csak úgy bárhol bárki nem szervezhet szemétszedési akciókat.
  3. Hirdesd eseményed időben és megfelelő helyen
    Fontos, hogy az esemény előtt legalább 2-3 héttel hirdesd azt meg. Ezen áll vagy bukik az egész. Továbbá kiemelten fontos, hogy minél több helyen (közösségi média, honlapok) megjelenhessen az esemény.

Manapság a szemétszedés jelképezi a környezetünkért, a Földünkért való összefogást és így válik napról napra egyre menőbbé, ha valaki kesztyűt és szemeteszsákot ragad.

A videómban szót ejtek a Dunamentő Kalandról is, ami Magyarország valaha volt legnagyobb szemétszedési akciója volt. Pár nap alatt több ezer ember jelezte a közösségi médiában, hogy érdekli a Duna-part sorsa. Az esemény napján közel 400 lelkes, csupa szív önkéntes jelent meg és tette rendbe Magyarország fővárosának, Budapestnek Pesti rakpartját.

A Dunamentő Kaland egy elképesztő élmény volt mindenkinek. / Fotó: Kalmár Krisztián - hulladekvadasz.hu
A Dunamentő Kaland egy elképesztő élmény volt mindenkinek. / Fotó: Kalmár Krisztián – hulladekvadasz.hu

Hatalmas siker volt ez nem csak a JÖN Alapítványnak, hanem egész Magyarországnak, hiszen megmutattuk azt, hogy a jó ügyért az emberek mindig minden körülmények között képesek összefogni.

Bízom benne, hogy tevékenységem legyen ez akár közösségi szemétszedési akció szervezése – minél több embert fog arra ösztönözni, hogy tegyünk együtt környezetünk megmentéséért.

Viszont már csak egy kérdés furdalja az oldalam:

szemétszedést szerveznél? 🙂

Szemétszedést szerveznél? Íme TUTI 5 TIPP 1
Szebenyi Péter
Szebenyi Péter

Pacsi, Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök, környezetvédelmi influenszer és zöld marketing szakember. Lakossági és céges szemléletformálással foglalkozom. Az én nevemhez köthető Hulladékvadász mozgalom és többféle országosan elismert edukatív zöld kampány létrehozása. Célom, hogy a környezetvédelem és a tudatos életmód nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások, cégek életének is a részévé váljon. Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Articles: 194