Menu Close

Zöld marketing a környezetvédelem jegyében

Zöld marketing környezetvédelem

A zöld marketing eszközeivel a kis-és középvállalkozók, cégek és nagyvállalatok is zöldebbé, fenntarthatóbbá tehetik tevékenységüket, de nem mindegy hogyan.

Általánosságban elmondható, hogy egyre több cég él ezzel a lehetőséggel, de sok esetben a felkészületlenség vagy a szakmai háttér hiánya miatt hatalmas hibákat is elkövetnek. Ki ne emlékezne a tavaly megjelent NatGeo magazinra, ami éppen a műanyag hulladékok globális problémájáról cikkezett, de mégis postai úton műanyag csomagolásban érkezett.

Dupla műanyag-csomagolást kapott a műanyagszennyezésről szóló NatGeo Brazíliában. / Foto: mediapiac.com
Dupla műanyag-csomagolást kapott a műanyagszennyezésről szóló NatGeo Brazíliában. / Foto: mediapiac.com

Úgy gondolom marketinges bárki lehet, de ha az úgynevezett zöld, azaz környezetvédelmi témában tapasztalatlan, akkor esélyes, hogy az imént említett esethez hasonló hibát követ el. Teszem hozzá ez nem egyedi eset, felsorolni se lehetne a hasonlókat.

Miért éri meg a zöld marketing a cégednek?

  • Értéket képviselsz vele
  • A jövő nemzedéke fennmaradását segíted elő
  • Vásárlóid jobban tudnak veled azonosulni
  • Ma már egy jó termék teljes mértékben környezetbarát

A zöld marketing fontossága napról napra egyre nagyobb, hiszen a globális trendek a fenntartható gazdaság felé irányulnak.

Fontos a hitelesség!

Ez a legfontosabb a vásárlók számára, ha elhiszik, hogy tényleg környezetbarát a terméked és ezáltal tényleg mindent megteszel a Földért.  Ennek ellenére sok esetben a zöld marketing csupán egy burkolt marketing fogásként használják fel egyes cégek bele se gondolva annak következményeibe, hitelük rontásába.

Szebenyi Péter – szakmai önéletrajz

A globális trendek a zöld, fenntartható irányba tartanak ezért egyre több vállalat áll a környezetvédelmi ügyek mellé. Viszont általában a tevékenységükben csekély változás történik, de így is szimpatikussá válhatnak az ügyfeleik számára.

Vodafone Magyarország Zrt. vezetőségének mutatom be az általam felépített Hulladékvadász applikációt. / MTI/Bruzák Noémi

Vodafone Magyarország Zrt. vezetőségének mutatom be az általam felépített Hulladékvadász applikációt. / MTI/Bruzák Noémi

Zöld marketing eszközei

  • Környezetvédelem
  • Fenntarthatóság: stratégiatervezés
  • Zöld imidzs építése
  • Cégzöldítés
  • Zöld kommunikáció
  • CSR – Vállalati felelősségvállalás

Célom, hogy minél több cég tevékenysége környezetbaráttá és ezáltal fenntarthatóvá váljon. Ebben az évek alatt megszerzett tudásom segíthet számodra is.

Válassz engem céged zöld marketing szakértőjének!

További részletek a szolgáltatásaimmal kapcsolatban a Zoldmarketing.com oldalamon.

Vállalom cégek, iskolák, közintézmények részére interaktív előadások, oktatások megtartását, akár online is. Érdekelenk a részletek!

Olvasd el a többi cikkemet is!