Zöld online marketing – környezetvédelem az interneten

A zöld online marketing segítségével a céged, szervezeted PR- és marketingértékét is egyszerre növelheted, aminek sikere a közös sikerünk.

Ez a fajta marketing mára már a cégek és civil szervezetek online kommunikációjának elengedhetetlen részévé vált.

Ha ma nem vagy jelen a közösségi médiában, akkor az olyan, mintha nem is léteznél.

A zöld online marketing kiemelt terepe a közösségi média, ahol ha nem vagy jelen szinte nem is létezel.
A zöld online marketing kiemelt terepe a közösségi média, ahol ha nem vagy jelen szinte nem is létezel.

A témában többéves szakmai tapasztalattal rendelkezem:

 1. Online szövegírás: blogcikkek, közlemények.
  A Hulladekvadasz.hu – hulladék témájú hírportál főszerkesztőjeként az oldal szerkesztésén túl rendszeresen egyedi cikkekkel jelentkezem. Továbbá a Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány kampányainak szövegeinek, MTI közleményeinek kitalálója és írója vagyok.
 2. Seo – Google szerinti keresőoptimalizálás.
  Minden online megjelent cikket, videót a keresőóriás által meghatározott irányelvek mentén szerkesztek. A SEO egy igen jó eszköz ahhoz, hogy hosszú távon is elérhetőek maradjanak cikkeink, bejegyzéseink. Kiemelten fontos eszköznek tartom az online kommunikációban.
 3. Weboldal készítés-fejlesztés.
  Honlapkészítést és fejlesztést vállalok kezdve a honlap tárhelyének, domain nevének a megvásárlásának a lebonyolításától egészen a teljes honlap elkészítéséig. A korábban említett SEO szerinti szabályokra alapozva, optimalizálva készítem el a kíván honlapokat. Referenciaként, t-shirts.hu, hulladekvadasz.hu-t, a szemetszedes.hu-t  és a JÖN Alapítvány honlapot tudnám kiemelni.
 4. Közösségi média: Facebook, Instagram, Youtube.
  Ha igazán láttatni akarjuk a tevékenységeinket, akkor nincs más teendő Facebook oldalakat és csoportokat kell létrehozni, nem mellesleg az Instagramon is folyamatosan jelen lenni. Nem beszélve a videómegosztó honlapok videótartalmának elkészítéséről.

Tekintsd meg Zöld marketing tanácsadással és menedzsmenttel foglalkozó általam kínált lehetőségeket:

–> Zöld marketing <–

Ezen tudások segítségével futtattam fel, tettem állandó online média részvevővé, a hulladekvadasz.hu – hulladék témájú hírportált, aminek organikusan havi átlagos nézettsége 50 000 egyedi ID-val rendelkező felhasználó. Hozzátenném, hogy ez az érték átlagot mutat, nem ritka a havi 100 000 körüli nézettség is, ami egy hulladék témájú honlapon igencsak jónak mondható.

Környezetvédelmi influencerként a Zalaegerszegi EcoSmarCities konferencián adtam elő többek közt a zöld online marketing fontosságáról. / Fotó: zeg.tv
Környezetvédelmi influencerként a Zalaegerszegi EcoSmarCities konferencián adtam elő többek közt a zöld online marketing fontosságáról. / Fotó: zeg.tv

Személyes indíttatásomon túl az volt a célom, hogy minél rövidebb időn belül minél több embert tudjak elérni cikkeinkkel, bejelentéseinkkel, eseményeinkkel. Erre az utóbbi 3 évben elért eredményeim és igazán komoly sikereim mutatnak rá egészen világosan, hogy értem a dolgom.

Zöld online marketing tanulható, de hivatástudat nélkül, a témával való azonosulás nélkül teljes sikerrel nem végezhető.