10 nyomos ok, hogy miért ne dobd el a cigicsikket!

10 nyomos ok segítségével a Szebenyi Péter Youtube csatornámon bemutatom, hogy miért iszonyatosan környezetszennyező az eldobott cigicsikk.

Bárkit bárhol kérdeztem mindenki azt mondta, hogy zavarja az utcán eldobott cigicsikkek látványa. De sokan nem voltak azzal tisztában, hogy a szépérzéket zavaró tényezője mellett mennyire is lehetnek környezetszennyezőek az utcára hányt cigicsikkek.

A környezetvédelmi JÖN Alapítványunk Cigicsikkmentes Magyarország programja kapcsán készített videómban bemutatok 10 sokkoló tényt vagy okot (ahogy nézzük), hogy miért is kárós a környezetünkre és így ránk is az eldobott cigicsikk.

Csatlakozz az októberi Cigicsikkmentes kihíváshoz!

Te is tehetsz a cigicsikkmentes környezetért pár egyszerű lépésben, ha dohányzol:

  • első legegyszerűbb és egyben talán a legnehezebb is abbahagyod a dohányzást;
  • zsebhamutartót használsz, amit akár egy kiürült krémes tégellyel is kiválhatsz;
  • #nemdobomel hashtag használatával mutass példát.

10 nyomos ok, hogy miért ne dobd el a cigicsikket! 1

Ha nem dohányzol:

  • felhívod dohányos ismerőseid figyelmét a cigicsikkek megfelelő helyre helyezésére;
  • cigicsikkchallenge akciókat szervezel figyelemfelkeltés jelleggel.

Bízom benne, hogy a 10 nyomos ok bemutatása elegendő lesz az olyan dohányosok szemléletformálására, akik eddig eldobták a cigicsikket.

Ha még több hasonló tartalmat olvasnál, akkor ajánlom figyelmedbe a blogom több témáját is:

Szebenyi Péter
Szebenyi Péter

Pacsi, Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök, környezetvédelmi influenszer és zöld marketing szakember. Lakossági és céges szemléletformálással foglalkozom. Az én nevemhez köthető Hulladékvadász mozgalom és többféle országosan elismert edukatív zöld kampány létrehozása. Célom, hogy a környezetvédelem és a tudatos életmód nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások, cégek életének is a részévé váljon. Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Articles: 193