10 zöld facebook csoport, amibe be kell lépned!

Összegyűjtöttem 10 zöld facebook csoportot, amelyekből rengeteg tudást szerezhetsz és a környezetvédelemben elhívatott ökoharcosokat ismerhetsz meg.

A Facebook több személyiség romboló hatása mellett hasznos elemekkel is rendelkezik. Nem csak a rég nem látott ismerőseinket, hanem hasznos közösségi csoportokat is találhatunk a közösségi médiát uraló óriáson.

Háztartásom hulladék nélkül.
Jelenleg több mint 24 000 taggal rendelkezik, a legnagyobb zero waste témájú csoport, aminek a célja a háztartásban keletkező hulladék csökkentése. A csoportot még 2016 év elején indított el Tóth Andi, aki azóta is a közösség vezetője. A csoportba belépve a kérdéseidre az adminisztrátorok vagy a lelkes tagok kapásból reagálnak, segítenek.

Hidd el nekem: nem érdemes kimaradni belőle.

Együtt a Földért!
A csoport jelenleg 5300 taggal rendelkezik. Az Otthonom a Föld című facebook oldal adminisztrátorai alapították, amiben minden zöld, környezetvédelmet érintő hírt, eseményt meg lehet osztani.

Környezetvédelmi influencerek IDE – Csatlakozz!
A csoportot én hoztam létre azoknak, akik a közösségi médiában szeretnék hatásosabban a környezetvédelem igéjét népszerűsíteni. A csoport tagjainak segítséget nyújtok a Facebook, Youtube, Tiktok, Snapchat és Instagram használatában is. Cél az, hogy minél többen, minél magasabb színvonalon, hitelesen képviseljék a zöld ügyet a közösségi médiában.

Légy te is környezetvédelmi influencer.

Műanyag nélkül boldogan – tippek, trükkök
Jelenleg több mint 6000 taggal rendelkező csoport a műanyag nélküli életet népszerűsíti és mutatja be a lehetséges alternatívákat. Nagyon lelkes és tenni akaró tagokkal rendelkezik, érdemes csatlakozni. A csoport adminisztrátora még a Csomagolásmentes flashmob eseményen is részt vett, Esztergomban.

Szelektív hulladékgyűjtés
A háztartásban keletkező hulladékok megfelelő szelektív gyűjtésének a csínját-binját bemutató csoport. Hasznos, ha nem akarsz feleslegesen értékes hulladékot a szemétbe dobni.

Neked hulladék, másnak érték!

Hulladék cserebere, avagy a használt tárgyak börzéje
Jelenleg közel 4000 taggal rendelkező facebookos piaci csoport, ahol ingyen cserélnek gazdát a csoportba feltöltött értéktárgyak. A postaköltség fizetendő csupán, ha szükséges.

Mulcsolás és komposztálás
Több mint 10 000 taggal rendelkező csoport, ami a mulcsolás és komposztálás témakörében jelenleg a facebookon a legnépszerűbb csoport. Az itt létrejött közösség adminisztrátorai sokat tettek azért, hogy napról napra egyre többen foglalkozzanak a kerti, illetve a konyhai zöldhulladékuk újrahasznosításával.

Érdemes csatlakozni!

Hulladékvadászok – Csatlakozz!
Nem csak a háztartásban keletkező hulladék okoz problémát, hanem a környezetbe kihordott hatalmas mennyiségű szemét is. A hulladékvadászok mozgalma mára már országos méretett öltött. Ők az igazi zöld őrszemek, akik nyitott szemmel járnak Magyarországon és bejelentik az illegálisan kialakult hulladékproblémákat.

Trashtag Hungary – környezetünk megmentői
Ha te nem is, de a csoport tagjai rendszeresen szedik fel mások után az eldobált szemetet. Példaértékű csoport, ahol rendszeresen szemétszedési, plogging-és cigicsikkszedő versenyek eseményei kerülnek megosztásra. Nincsenek még sokan, de megtisztelő közéjük tartozni.

VIDÉKEN ÚJRAKEZDŐK
Közel 80 000 taggal rendelkező vidéki életet népszerűsítő csoport, ami talán kicsivel tágabb értelemben érinti a környezetvédelmet, mint az eddig említett csoportok. Sok érdekességgel találkozhatunk a csoportban: gazdálkodás, vidéki élet és annak lehetőségeivel, de a környezetvédelem is része a csoport közösségének az életének.

Bízom benne sokan hasznosnak ítélik az általam kigyűjtött 10 zöld facebook csoportot, ahol hasznos információkra vagy társakra lelhet az, aki tenne a jövőnkért.

Szebenyi Péter
Szebenyi Péter

Pacsi, Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök, környezetvédelmi influenszer és zöld marketing szakember. Lakossági és céges szemléletformálással foglalkozom. Az én nevemhez köthető Hulladékvadász mozgalom és többféle országosan elismert edukatív zöld kampány létrehozása. Célom, hogy a környezetvédelem és a tudatos életmód nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások, cégek életének is a részévé váljon. Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Articles: 193