10 millió környezetvédelmi influencer az én álmom

De jó lenne, ha 10 millió környezetvédelmi influencer alkotná Hazánk lakosságát és így nap mint nap posztolnának valami igazán ösztönzőt a környezetért.

Legalábbis ez az én álmom, egyfajta vízióm, hogy a napról napra minél többen gondolják úgy, hogy igenis tenniük kell a Földünk, de legalább a közvetlen környezete megmentéséért.

Mindennapok jó cselekedetének eleme legyen a környezetvédelem!

2019-ben szerintem már mindenki influencer (befolyásoló) lehet, aki tömegeket ér el, akikre hatással tud lenni. Te is azzá válhatsz, ha ösztönzöd a barátaidat, ismerőseidet és ismeretlen embereket akár személyesen, akár az internet segítségével.

Első televíziós szereplésem még 2016 évégéből. Ez volt a kezdete a környezetvédelmi influencerkedésemnek.
Első televíziós szereplésem még 2016 évégéből. Ez volt a kezdete a környezetvédelmi influencerkedésemnek.

Én már több mint három éve űzöm ezt a nemes elfoglaltságot, ami alatt hoztam létre a hulladekvadasz.hu, a szemétszedés.hu és többed magammal létrehoztam a Jövő ÖKo-Nemzedéke (JÖN) Alapítványt is. Emellett én lettem a legtöbbet a médiában szereplő környezetvédelemmel kapcsolatban a legtöbbet nyilatkozó civil szakértő.

De Te hogyan lehetsz környezetvédelmi influencer?

Azt mondják, hogy leginkább mások példájából lehet tanulni. Nos, íme itt az én példám. Ajánlom figyelmetekbe a több mint 3 éves környezetvédelmi influencerkedős munkásságomat, amit az alábbi videóban tudsz megtekinteni.

Biztos, ami biztos alapon elsorolok pár instrukciót ahhoz, hogy Te is sikeres környezetvédelmi influencer legyél.

 1. Tájékozódj hiteles forrásokból.
 2. Vizsgáld meg az életmódodat: „rakj rendet otthon”.
 3. Mutass példát a többieknek: Oszd meg a közösségi médiába, hogy Te mindezek után hogyan csinálod.
 4. Készíts Instagram, Facebook, Snapchat, Tiktok profilokat és népszerűsítsd mindegyik felületen – lehetőségeidhez mérten – a környezetvédelmet.
 5. Kezdj el videóblogolni: mutasd meg Te hogyan csinálod és mit javasolsz a többieknek, hogy ők hogyan csinálják.
 6. Csatlakozz a környezetvédelmi influencerek facebookos csoportjához.

Ha már influencer vagy, de még nem foglalkoztál a környezetvédelemmel:

 1. Vizsgáld meg a követőtáborod érzékenységét a témával.
 2. Alkalmanként osszál meg környezetvédelemmel kapcsolatos posztokat és vizsgáld meg a reakciókat.
 3. Ha érzékeny a követőtáborod, akkor ösztönözd őket. Ha nem, akkor „lassú víz partot moss” alapon ritkábban foglalkozz a témával, de egyre gyakrabban.
 4. Biztos ismersz influencereket, akik csatlakoznának hozzád vagy segítenének Téged. Győzd meg őket arról, hogy ők is foglalkozzanak a környezetvédelemmel.
 5. Csatlakozz a környezetvédelmi influencerek facebookos csoportjához.

Bízom benne, hogy segíthettem és motiválhattalak Titeket a videómmal, illetve az összeállított instrukcióimmal. Ha kérdésetek van keressetek bizalommal.

Teremtsünk egy örökké tartó, pozitív divatot a környezetvédelemből!

Légy Te is környezetvédelmi influencer!

Legyünk a 10 millió környezetvédelmi influencer országa!

Szebenyi Péter
Szebenyi Péter

Pacsi, Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök, környezetvédelmi influenszer és zöld marketing szakember. Lakossági és céges szemléletformálással foglalkozom. Az én nevemhez köthető Hulladékvadász mozgalom és többféle országosan elismert edukatív zöld kampány létrehozása. Célom, hogy a környezetvédelem és a tudatos életmód nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások, cégek életének is a részévé váljon. Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Articles: 195