Műanyag zacskó maga a halál (videóval)

Műanyag zacskó felhasználó vagy még? Ha igen, ez a videó neked szól. Ez egy olyan eszköz, amit sokan nem tudnak még a mai napig elengedni.

Szemléletformálás ide, szemléletformálás oda, de a mai napig Magyarország egy zacskós ország. Eldobott műanyag zacskók milliói szennyezik be a Földet, amiben kis hazánk se kivétel. Legutóbb Tárnok és Pusztazámor határán jártam, ahol bemutattam milyen is egy műanyag zacskók által sújtotta katasztrófahelyszín.

De miért is a műanyag zacskó maga a halál?

Mindez kiderül a tényekkel alátámasztott videómból, ahol a műanyaghulladék okozta pusztítást mutatom be és beszélek a csomagolásmentes május kihívásról is, alternatívát nyújtva a műanyag zacskó felhasználóinak.


Csomagolásmentes május kihívásról és az országos flashmob eseménysorozatról bővebben:

Ez az a fajta esemény, ami nincs helyhez kötve, csak hozzád. Az egész hónapos esemény célja, hogy minél többen vásároljanak tudatosabban, minél kevesebb hulladéktermeléssel, kerülve a túlzott fogyasztást és az agyoncsomagolt termékek megvásárlását.

A Katolikus Egyház Televíziójának műsorába már visszajáró vendég vagyok. Itt éppen a Csomagolásmentes májusról beszélek. / Fotó: bonumtv.hu
A Katolikus Egyház Televíziójának műsorába már visszajáró vendég vagyok. Itt éppen a Csomagolásmentes májusról beszélek. / Fotó: bonumtv.hu

A csomagolásmentes május eseménye tartalmazza:

  • Megoldási javaslatokat a hulladék nélküli vásárlás elérésére.
  • Alternatív eszközök.
  • Csomagolásmentes flashmob
  • Szemléletformáló cikkek.
  • Figyelemfelkeltő videók.
  • #hulladéknélkül, #csomagolásmentes hashtagek használatának ösztönzése.

A kihíváshoz csatlakoznál? Csak egy dolgot kell tenned:

Készíts egy fotót, amin hulladék nélkül vásároltál, majd posztold ki #hulladéknélkül hashtaggel instagramon vagy facebookon is. Ezzel is bemutatva, hogy csomagolás-mentesen lehet vásárolni, kerülve az agyoncsomagolt termékeket.

Csatlakozz te is hozzá és mutassuk meg együtt, hogy igenis lehet csomagolás-mentesen, hulladék nélkül vásárolni.

Műanyag zacskó STOP!

Szebenyi Péter
Szebenyi Péter

Pacsi, Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök, környezetvédelmi influenszer és zöld marketing szakember. Lakossági és céges szemléletformálással foglalkozom. Az én nevemhez köthető Hulladékvadász mozgalom és többféle országosan elismert edukatív zöld kampány létrehozása. Célom, hogy a környezetvédelem és a tudatos életmód nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások, cégek életének is a részévé váljon. Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Articles: 189