Menu Close

Garden tour: ilyen az őszi vegyszermentes kertem

garden tour őszi vegyszermentes kert

Bemutatom garden tour jelleggel egy videó erejéig az őszi vegyszermentes, amiben lépésről lépésre minden lakóját bemutatom.

Több éve foglalkozom hobbi szinten kertészkedéssel, és annak a népszerűsítésével. Úgy gondolom ez az egyik legjobb eszköze az emberek érzékenyítésére, ha például a környezetvédelemről van szó.

Nálam a környezetvédelem az egészségvédelemmel kezdődik.

Ez annyit tesz, hogy ha egészségesen akarsz élni, akkor egészségesen kell táplálkozni. Ehhez egyik legjobb eszköz, ha otthon vegyszermentesen kertészkedünk és megtermeljük magunknak tavasztól őszig a zöldségeinket, gyümölcseinket. Többek között e témában ajánlom figyelmedbe az Önellátó gazdálkodás városi környezetben című korábbi cikkem.

Garden tour videó

Az új videómnak az érdekessége az, hogy vlogok készítésére vásároltam egy profi kamerát (nem volt olcsó, bízom benne megérte). Szeretek videózni, érdemi tartalmakat megosztani és segíteni vele az embereket, nemcsak kerti, hanem környezetvédelmi témákban is. Bízom benne, hogy a jövőben minél több ilyen tartalmat tudok majd készíteni. Sajnos a szűk keretmetszet az idő, ami sajnos nekem is véges. Munka és család mellett nem egyszerű erre is időt szánni.

Videókészítésben az idő a szűk keretmetszet!

Csak ez a videó elkészítése a kitalálástól a felvételen át, a vágásig, posztolásig röpke 15 óra volt. Kegyetlen sokszor egy ilyen videóre kiadott idő és energia. Mindezt úgy, hogy az ember hobbiból, szeretetből, elhívatottságból teszi és közben lényegében egy forintot sem keres. Ezért is indítottam el a Patreon oldalamat, hogy aki úgy gondolja támogassa a munkásságomat, mert akkor ehhez hasonló szemléletformáló, edukatív videókat kap cserébe.

A videó megtalálható a Szebenyi Péter Youtube csatornámon.

A garden tour videóm tartalma:

  • bevezető: ahol elmondom mire számíthattok,
  • bemutatom a növényeimet szépen sorra, először a szeder kerül piedesztálra
  • utána a füge, majd az alma, körte, cseresznye.
  • Mindezek után a konyhakertem felépítését ismertettem,
  • és a jövőbeli terveimről is beszélek.
  • Kiemelve a komposztálásról szóló új tartalmakat is.

Köszönöm előre is a videó megtekintését. Minden kommentet, véleményt szeretettel várok.

Vállalom cégek, iskolák, közintézmények részére interaktív előadások, oktatások megtartását, akár online is. Érdekelenk a részletek!

Olvasd el a többi cikkemet is!