Menu Close

Ki az a Szebenyi Péter? – Összefoglaló rólam

Ki az a Szebenyi Péter? - Összefoglaló rólam

Ki az a Szebenyi Péter? Sokan tették már fel ezt a kérdést az internetes posztjaim alatt vagy a tévé előtt, amikor megláttak.

Környezetmérnökként végeztem, de hulladékvadászként lettem ismert. Én vagyok a magyarországi médiában legtöbbször szereplő környezetvédelemmel foglalkozó független civil szakértő, meghívott vendég, akit rendre a legnézettebb televízió csatornákon (RTL Klub, Tv2), vagy online hírlapokon (index.hu, hvg.hu) ösztönzi az embereket környezettudatosabb életmódra.

musorvezeto moderator szebenyi peter
A JÖN környezetvédelmi est házigazdája – moderátora is vagyok.

Többek közt emiatt is kezdtem el 2019 nyarától környezetvédelmi influencerként tevékenykedni, de ha E/3 személyben kéne fogalmaznom magamról, akkor azt mondom:

Egy valós személy, aki üres szavak helyett cselekvésre hív Téged, Titeket!

A környezetvédelmi tevékenységemet 4 kategóriában tudom besorolni:

 1. Zöld marketing tanácsadás és menedzsment
  Vállalkozások zöldítésével foglalkozom, amellett, hogy úgynevezett zöld online marketing segítségével az internetes tevékenységüket is fenntarthatóbbá teszem. Részletek a Zöld marketing oldalamon.
 2. Szebenyi Péter, a Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány volt elnöke
  A hulladekvadasz.hu alapítása, amit 2016. január 1-jén indítottam, aminek azóta is főszerkesztője vagyok;
  a JÖN Alapítvány alapítása, aminek 2020 végéig a kuratóriumi elnöke voltam; a szemetszedes.hu – Takarítsuk ki együtt Magyarországot! létrehozása.
 3. Szebenyi Péter a környezetvédelmi influencer
  Én terméket nem népszerűsítek, hanem az embereket ösztönzöm a környezet és az állatvilág megmentésére, szemléletformáló, figyelemfelkeltő videókkal, cikkekkel és nem utolsósorban események szervezésével (faültetés, szemétszedés)

 4. Szebenyi Péter, a környezetmérnök
  2009-ben környezetmérnökként végeztem a Budapest Műszaki Főiskola Rejtő Sándor könnyűipari és környezetmérnöki karán, mint környezetmérnök.
  Szakdolgozatom témája: Tárnok 063 hrsz-ú felhagyott kommunális hulladéklerakó rekultivációja. A honlapomon elérhető szakmai önéletrajzom.

Pár gondolat tőlem, hogy értsd miért is kezdtem el mindezt:

Vallom azt, hogy mindenkinek meg kell találnia azt az elfoglaltságot, amiben kiteljesedhet. Én úgy gondolom a környezetvédelem számomra nem csak szakmai kérdés, hanem a kiteljesedésem záloga. Ezért minden lehetőséget megragadok annak érdekében, hogy bolygónkért, jövőnkért tegyek.

A mai rohanó világunkban sokszor a környezetvédelem szorul az utolsó helyre, ami ellen tenni akarok. A környezetvédelem mindennapjaink részévé kell, hogy váljon.

faultetes-erdoben
Faültetés a budapesti Kiserdőben.

Céljaim

Először is azt szeretném elérni, hogy minél többen tegyenek a környezetünk megóvásáért! Másodsoron egy olyan tevő hazai környezetvédelmi szervezetet létrehozni és fenntartani, ami rendszeresen lehetőséget add a tenni akaró embereknek. Az előbbi létre is jött, a Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítványként 2017 májusában.

Egy cigicsikkszedési versenyen a budapesti Duna-parton.
Egy cigicsikkszedési versenyen a budapesti Duna-parton

Mindezek mellett környezetvédelmi témákban szeretnék szakmailag fejlődni és részt venni a mai napig megoldatlan környezetvédelmi problémák megoldásában. Környezetvédelemmel, kertészkedéssel, hulladék újrahasznosítással kapcsolatos cikkeket írok a saját környezetvédelmi blogomon, amit ajánlok mindenkinek a figyelmébe. Továbbá az állatok védelme is közel áll hozzám, legyen szó kutyáról, macskáról, lóról én egyaránt szeretem őket.

Vízióm

Vallom azt, hogy környezetvédelemben való részvételre az emberek hajlandóak, csak meg kell mutatni a jó irányt, lehetőséget és teret kell nekik adni minderre. 2016 óta több ezer embert tudtam megmozgatni a tevékenységeimmel és úgy gondolom ez még csak a kezdet.

Tudj meg többet rólam és a környezetmegóvó céljaimról:

Szeretnéd, hogy eredményesebben folytassam a munkám? Még több környezetvédelemmel kapcsolatos edukációs videót néznél vagy cikket olvasnál tőlem?

Támogasd a munkám:

További lehetőségek, hogy miért támogass engem.

Csatlakozz hozzám, hisz tudod, Nélküled nem sikerülhet!

Vállalom cégek, iskolák, közintézmények részére interaktív előadások, oktatások megtartását, akár online is. Érdekelenk a részletek!

Olvasd el a többi cikkemet is!