Méhlegelő magkeverék ár, összetétel és minden fontos infó

Méhlegelő magkeverék ár többféle is lehet. Ezért is érdemes a számunkra legideálisabbat kiválasztani vagy saját kezűleg összeállítani azt a virágmag-mixet, amit a beporzó rovarok díjazni fognak.

A méhlegelő magkeverék vásárlása vagy készítése előtt sokan érdeklődnek a keverékek összetételéről és azok áráról. Ez a cikk a méhlegelő magkeverék ár ellett a keverék saját kezűleg való elkészítéséről is tesz egy-két összetétel beli javaslatot.

Méhlegelő magkeverék

Milyen is a jó méhlegelő magkeverék? Miért keverék? Talán ez az összetett kérdés határozza meg leginkább, hogy adott területre milyen növényeket ültessünk vagy vetsünk el. Okosan átgondoltan kell döntenünk, hiszen a méhlegelő jelleg fentartható az év nagyobb részében is, ha időszakosan váltva egymást hajtanak ki a növények. Ezáltal teszik nemcsak zöldebbé, hanem virágosabbá mindennapjainkat, méghozzá úgy, hogy a méhek is degeszre gyűjtik majd magukat.

méhlegelő magkeverék
Méhlegelő magkeverék az életet adó nektárért

A keverék egy olyan vadvirágos vagy hagyományos kerti vetőmag-keverék, melyet méhek, illetve összességében beporzó rovarok számára állítanak össze. Az ilyen méhlegelő keverék speciális módon kiválogatott magok összeállításából jön létre, mely kimondottan virágzó növények magvait tartalmazza.

Méhlegelő magkeverék összetétele:

A méhlegelő magkeverékek összetétele kulcsfontosságú tényező a választásnál. Néhány keverék tartalmazhat különböző virágok és gyógynövények magjait, amelyek különböző tápanyagokkal látják el a méheket. Az összetétel részletes vizsgálata segíthet kiválasztani az adott magkeverékkel való legjobb lehetőséget.

Megfelelő magkeverék bőséges virágpor és tápanyagforrás a méhek számára.

Az e célból létrehozott magkeverékek általában megtalálhatók az olyan növények, mint a fehér és vörös here, a lucerna, a napraforgó, a kövirózsa, a csillagos mályva, a nyári orgona, a koriander, a fehérmustár, a százszorszép és a nagyon sokféle vadvirág és gyógynövények is.

Méhlegelő fontossága

Az egyre jobban ritkuló ökodiverzítás, és az ökoszisztéma egyre jobban csökkenő lakhelye miatt egy méhlegelő létesítése egy cseppnyi oázissal ér fel rohanó világunkban. Ilyen helyszínek kialakítása szinte bárhol létrehozható, csak megfelelő körültekintéssel, szakértelemmel tegyük ezt. Emiatt, mielőtt belevágnánk mindenképpen tájékozódjunk megfelelő szakportálokon, méhészeti folyóiratokból vagy méhészeti könyvekből, ahol a méhlegelő témáját boncolgatják.

Méhlegelők a beporzó rovarok édenkertje!

Ha úgy érezzük eljutottunk a tájékozottság megfelelő szintjére, akkor elkezdhetjünk azon gondolkodni, hogy milyen méhlegelő magkeveréket vásároljunk. A piacon kapható termékek igazán széles választékot biztosítanak nekünk, hogy a számunkra leginkább optimálisat tudjuk választani.

Megfelelő magkeverék egynyári és évelő növényekből álló mix, amit évről évre újabb vetőmagkeverékkel tudunk kiegészíteni. Ezzel is elősegítve a rovarok beporzását, és nem utolsó sorban a méhek egyre jobban ritkuló populációjának a fennmaradását.

méhlegelő vetómag
Méhlegelő vegőmagot mi is készíthetünk

Méhlegelő magkeverék ár

A Google keresőóriás szerint az interneten az utóbbi időben megszaporodtak a „méhlegelő magkeverék ár” -ra való keresések. Ez köszönhetően annak, hogy egyre többen szeretnének tenni a méhek, a beporzó rovarok védelme érdekében és erre az egyik legjobb módszer, ha elkerítünk egy területet és azt beszórjuk megfelelő virágzó magkeverékkel.

Készítsünk saját kezűleg

Ha drágájuk a boltban kapható magkölteményeket, akkor arra is van lehetőségünk, hogy teljesen egyedi magkeverékeket készítsünk. Ehhez érdemes az ezzel foglalkozó szakirodalmat elolvasni, de pár gondolatban elmélyülök a technikában.

Először is tervezzük meg a méhlegelőnk helyét, és azt milyen virágzó növényeket szeretnénk oda vetni. Ha ismerünk olyan mezős területeket, ahova megfelelő időpontban elutazva (virágzás után) tudjuk leszüretelni azon növényeket amelyekre szükségünk van. A „leszűretelés” a magház levágásával kezdődik, majd annak kiszárításával folytatódik. Ezek után tudjuk a magokat kinyerni a növény testéből, ha esetleg addig nem kezdtek volna kipotyogni.

Mindezt követően a vetés következő évben célszerű az előzőekben kiválasztott kerti helyszínre, ha a saját telkünkön szeretnénk méhlegelőt kialakítani.

Melyik méhlegelő keveréket ajánlom?

A keverékárai és választékai különböző helyeken elérhetőek: kertészeti üzletek, méhészeti szaküzletek, valamint online kereskedők mind olyan helyek, ahol ezt a terméket beszerezhetjük.

Kérdezd meg privát üzenetben és megmondom! Ha érdekel melyik a legjobb választás és ajánlásra vágysz, akkor írj nekem a „Kapcsolat” menüpontomon keresztül és én válaszolok vagy iratkozz fel a Zöld hírlevélre, ahol tippeket kaphatsz.

Forgalmazók figyelem!

Természetesen forgalmazók jelentkezését is várom, akiknek megvizsgálom a termékét, termékeit és ha megfelelőnek találom ajánlani fogom a közönségemnek.

Gyakran ismétlődő kérdések

Mi az a méhlegelő magkeverék?

Speciálisan összeválogatott virágzó növények magkeveréke.

Milyen az ideális magkeverék?

Vegyes virágzású növények, egész éves virágzására optimalizálva.

Szebenyi Péter
Szebenyi Péter

Pacsi, Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök, környezetvédelmi influenszer és zöld marketing szakember. Lakossági és céges szemléletformálással foglalkozom. Az én nevemhez köthető Hulladékvadász mozgalom és többféle országosan elismert edukatív zöld kampány létrehozása. Célom, hogy a környezetvédelem és a tudatos életmód nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások, cégek életének is a részévé váljon. Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Articles: 194