Menu Close

Műanyag zacskó maga a halál (videóval)

Műanyag zacskó maga a halál (videóval)

Műanyag zacskó felhasználó vagy még? Ha igen, ez a videó neked szól. Ez egy olyan eszköz, amit sokan nem tudnak még a mai napig elengedni.

Szemléletformálás ide, szemléletformálás oda, de a mai napig Magyarország egy zacskós ország. Eldobott műanyag zacskók milliói szennyezik be a Földet, amiben kis hazánk se kivétel. Legutóbb Tárnok és Pusztazámor határán jártam, ahol bemutattam milyen is egy műanyag zacskók által sújtotta katasztrófahelyszín.

De miért is a műanyag zacskó maga a halál?

Mindez kiderül a tényekkel alátámasztott videómból, ahol a műanyaghulladék okozta pusztítást mutatom be és beszélek a csomagolásmentes május kihívásról is, alternatívát nyújtva a műanyag zacskó felhasználóinak.


Csomagolásmentes május kihívásról és az országos flashmob eseménysorozatról bővebben:

Ez az a fajta esemény, ami nincs helyhez kötve, csak hozzád. Az egész hónapos esemény célja, hogy minél többen vásároljanak tudatosabban, minél kevesebb hulladéktermeléssel, kerülve a túlzott fogyasztást és az agyoncsomagolt termékek megvásárlását.

A Katolikus Egyház Televíziójának műsorába már visszajáró vendég vagyok. Itt éppen a Csomagolásmentes májusról beszélek. / Fotó: bonumtv.hu
A Katolikus Egyház Televíziójának műsorába már visszajáró vendég vagyok. Itt éppen a Csomagolásmentes májusról beszélek. / Fotó: bonumtv.hu

A csomagolásmentes május eseménye tartalmazza:

  • Megoldási javaslatokat a hulladék nélküli vásárlás elérésére.
  • Alternatív eszközök.
  • Csomagolásmentes flashmob
  • Szemléletformáló cikkek.
  • Figyelemfelkeltő videók.
  • #hulladéknélkül, #csomagolásmentes hashtagek használatának ösztönzése.

A kihíváshoz csatlakoznál? Csak egy dolgot kell tenned:

Készíts egy fotót, amin hulladék nélkül vásároltál, majd posztold ki #hulladéknélkül hashtaggel instagramon vagy facebookon is. Ezzel is bemutatva, hogy csomagolás-mentesen lehet vásárolni, kerülve az agyoncsomagolt termékeket.

Csatlakozz te is hozzá és mutassuk meg együtt, hogy igenis lehet csomagolás-mentesen, hulladék nélkül vásárolni.

Műanyag zacskó STOP!

Vállalom cégek, iskolák, közintézmények részére interaktív előadások, oktatások megtartását, akár online is. Érdekelenk a részletek!

Olvasd el a többi cikkemet is!