Ridikül női talk-show férfi meglepetésvendége voltam

A Ridikül meglepetésvendége voltam, ahol szerény személyem volt a téma. Ez engem is sokkolt. Na de, hogy is kerültem oda? Elmesélem!

Pár héttel ezelőtt olyan megtiszteltetés ért, hogy a Duna Televízión futó műsor szerkesztői felkerestek azzal az ötlettel, hogy szívesen bemutatnák a JÖN Alapítvánnyal kapcsolatos tevékenységemet és a környezetvédelmi influencer személyemet a nézőiknek. Mindezek után egy előzetes találkozóra hívtak, ahol elbeszélgettünk rólam, terveimről és a műsorban való szereplésemről is.

Dióssy Klári a Ridikül műsorvezetője kérdezgeti a megjelent ismeretlen angyalokat. / Fotó: Ridikül facebook oldal
Dióssy Klári a Ridikül műsorvezetője kérdezgeti a megjelent ismeretlen angyalokat. / Fotó: Ridikül facebook oldal

A női talk-show felvétele az MTVA egyik Kunigunda utcai stúdiójában került felvételre, ahol én az úgymond „surranó” bejáraton érkeztem. Mindezt azért, hogy a három női vendég mit sem sejtsen ki lesz a 4. meghívott, az úgynevezett meglepetésvendég. A Ridikül talk-show műsorvezetője a megszokott módon Dióssy Klári volt, aki érdekes kérdéseket tett fel a megjelenteknek és később nekem is a műsor második felében.

A műsor meghívott vendégek, „Ismeretlen angyalai”:

  • Horváthné Illés Barbara, a Csillagház Általános Iskola intézményvezetője. Az iskolában halmozottan sérült gyerekekkel foglalkoznak,
  • Sipos Melinda, Budapest első csomagolásmentes boltjának tulajdonosa,
  • Prockl Amanda, a Kutyaovi Állatvédő Egyesület vezetője.

Sőt, azóta még egyszer voltam Ridikül női talks-show meglepetésvendége.

2020. tavaszi adása, a „Természetesen egyszerű!” – címet kapta, amiben a környezetvédelem kapott főszerepet a meghívott vendégek mellett:

  • Kump Edina, környezetkutató
  • Mengyán Eszter, blogger, újságíró
  • Barcs Kata, színésznő

A női talks-show műsorvezetője természetesen most is Diósy Klári volt, aki – a bevezetőben elhangzottak szerint – mindig keresi az utakat, hogyan lehetne környezettudatosabb.

Én, mint meglepetésvendég csak ezek után jöttem, a műsor második felében, ahol arról faggadtak, hogyan lettem környezetvédelmi influencer.

Ridikül szemétszedő pálcika
A Ridikül műsorban a szemétszedő pálcika használati előnyeit is bemutattam.

Ekkor egy hosszas történetmesélésbe kezdtem, amikor elmondtam, hogy már gyerekkorom óta foglalkozom a természetvédelemmel, kertészkedem, vagy felhívom az emberek figyelmét a zöldebb gondolkodásra. Igaz, akkor még nem így hívták ezt a témát (spórolás, átgondolás). A műsor nagyszerű hangulatban telt, kiváló meghívott vendégekkel.

A női talks-show teljes adása visszanézhető a Ridikül Mediaklikk oldalán.

Szebenyi Péter
Szebenyi Péter

Pacsi, Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök, környezetvédelmi influenszer és zöld marketing szakember. Lakossági és céges szemléletformálással foglalkozom. Az én nevemhez köthető Hulladékvadász mozgalom és többféle országosan elismert edukatív zöld kampány létrehozása. Célom, hogy a környezetvédelem és a tudatos életmód nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások, cégek életének is a részévé váljon. Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Articles: 193