Green Events, a zöld eseményszervező applikáció – 2022

Green Events, a Magyarország első környezetvédelmi eseményszervező-és kereső applikáció, ami összehozza a környezetért tevő embereket.

A Hulladékvadász applikáció után ez a második olyan környezetvédelmi alkalmazás, aminek ötletgazdája vagyok és a fejlesztésében is aktívan részt vettem. 2021. közepén keresett meg a Zöld Követ Egyesület azzal a céllal, hogy szívesen fejlesztene egy zöld applikációt és ebben kéri a segítségemet.

Tennél a környezetért, de nem találsz rá lehetőséget?

A megtisztelő megkereséssel éltem is, és több „fiókban lapuló” ötletem közül az egyesület vezetésének a Green Events ötlete tetszett meg leginkább, aminek nagyon megörültem. Régi álmom volt ennek az ötletemnek a megvalósítása.

Green Events – zöld eseményszervező

Tapasztalataim szerint az emberek többsége szívesen részt venne környezetvédelmi, környezettudatosságot népszerűsítő eseményeken, de sokszor nem tudják hol keressék vagy egyszerűen nem találnak rá a közösségi média felületeken a hatalmas médiazajban, ami körbe veszi őket. Legtöbb esetben azért, mert a szervezők nem fizetnek kiemelést a közösségi média üzemeltetőinek, így kevés emberhez jut el az esemény híre.

Zöld eseményszervező célja

Az alkalmazás szeretné összefogni Magyarországon megrendezésre kerülő összes zöld eseményt, illetve lehetőséget adni események szervezésére és azokon való részvételre is.

Milyen zöld eseményeket lehet rendezni?

A Green Events alkalmazásban a lehetőségekhez mérten összegyűjtésre kerülnek Magyarország (és későbbiekben határon túli) zöld eseményei.

zöld eseményszervező
A zöld eseményszervező a mai kor látványvilágát tükrözi.

Olyanok, mint

  • szemétszedési akciók: hagyományos, plogging, trashtag, cigicsikkszedés, mágneshorgászat;
  • faültetési megmozdulások: céges, lakossági, önkormányzati, illetve állami szervezeti;
  • szemléletformáló előadások: ingyenes és fizetős hagyományos és online események;
  • fenntarthatósági konferenciák: ami Magyarországon megrendezésre került;
  • továbbá minden, ami a környezetbarát életmódhoz, aktív környezetvédelemhez kapcsolódik.

Green Events letöltése

Az applikáció minden létező mobilplatformon ingyenesen elérhető az Apple IStore felületén, illetve a Google Play áruházban Az alkalmazás használata nemcsak a lakosság számára, hanem a cégek, közintézmények, iskolák részére is ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Green Events jutalmazási pontrendszer

Azonfelül, hogy az alkalmazás lehetőséget, helyet biztosít abban, hogy könnyebben találjunk, szervezzünk környezetvédelmi eseményeket, amellett jutalmazza is a felhasználókat.

Itt minden jó cselekedetért pont jár!

Kik kaphatnak pontokat?

  • Eseményszervezők: a Green Eventsben szervezett eseményekért a szervező kaphat pontokat a részvevők arányban az esemény sikeres megrendezésre után.
  • Eseményrésztvevők: az alkalmazásban szervezett igazolt részvétellel rendelkező részvevő kap pontot.
  • Applikáció ajánlásért: az applikáció menürendszerében található, egy „Ajánlom az appot!” gomb, amire kattintva minden létező közösségi platfomon keresztül lehet ajánlani az alkalmazást barátoknak, ismerősöknek is. Ilyenkor az app egy linket küld el a kiválasztott felhasználónak és a linkre kattintva regisztráció és eseményen való részvétel után kap pontot az applikáció ajánlója.

Mire válthatóak be a pontok?

A pontokat a „Pontbeváltás” menüpontban lehet felhasználni az alkalmazást üzemeltető egyesület által felajánlott értékes ajándéktárgyakra.

Igazold magad!

Az applikációban rendezett esemény végén minden alkalommal regisztrálnunk kell magunkat egy az eseményre generált és dinamikusan változó QR-kóddal. Ezek után hagyja jóvá az alkalmazás rendszere az eseményért járó pontot.

green events applikáció
Green Events applikáció bemutatója Pécsett. / Fotó: Zöld Követ Egyesület

Megjelenés, bemutató

A Green Events powered by PlanetZ applikáció hivatalos megjelenése 2022. január első hetében történt meg, amit több településen megtartott app bemutató roadshow követett. Ilyen helyszín volt Pécs, Bonyhád vagy éppen Szekszárd, ahol az alkalmazás lehetőségeinek a bemutatása mellett a környezettudatos életmód lehetőségeiről is szó esett.

Töltsd le még ma a Green Events appot!

Mindezek után indult el az app népszerűsítéséért az a marketingkampány, aminek segítségével az üzemeltető egyesület mindél több embernek szeretné megadni a lehetőséget zöld események szervezésére, részvételére.

Összefoglalva

Bízom benne, hogy az alkalmazás sokak számára nélkülözhetetlen eszköze lesz, ha környezetvédelmi eseményen szeretne részt venni vagy szervezni. A fejlesztés alkalmával igyekeztünk a kor digitális eszközeit kihasználni és az alkalmazásba ágyazni.

Most már csak a felhasználókon múlik, hogy élnek-e vele, hisz tudjátok:

Nélkületek nem sikerülhet!

Gyakran ismétlődő kérdések

Mire való Green Events zöld alkalmazás?

Elősorban közösség és környezetvédelmi események, előadások szervezésére.

Honnan lehet letölteni az applikációt?

Az alkalmazás elérhető IOS-en, illetve Android mobiltelefonokon, teljesen ingyenesen.

Szebenyi Péter
Szebenyi Péter

Pacsi, Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök, környezetvédelmi influenszer és zöld marketing szakember. Lakossági és céges szemléletformálással foglalkozom. Az én nevemhez köthető Hulladékvadász mozgalom és többféle országosan elismert edukatív zöld kampány létrehozása. Célom, hogy a környezetvédelem és a tudatos életmód nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások, cégek életének is a részévé váljon. Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Articles: 193