Ez a legjobb levél összeszedő megoldás a kertben

Levél összeszedő megoldásokból többféle is létezik, amivel időt és energiát spórolhatunk. De egy van, ami 3 az 1-ben megoldást kínál.

Az ősz beálltával a lehulló levelek okoznak sokaknak komoly gondot, fáradtságot, esetenként fejfájást is. Nekik ajánlom figyelmükbe a Szebenyi Péter Youtube csatornámon megosztott videómat, amiben bemutatom a legegyszerűbb levél összeszedő megoldást.

 

A fűnyíró egy sokoldalú, praktikus eszköz ezt a videóban be is mutatom, ami esetünkben nem csak a leveleket szedi össze, hanem komposztálásra is előkészíti a zöldhulladékot.

Levél komposztálása

A fűnyíróval felaprított avar és más zöldhulladék könnyebben bomlik le a komposztálóban, illetve a kertben. Az udvaron maradó apróbb darabok is pikk-pakk „elpárolognak”.

Cseresznyefám levelei beborítják a kertemet.
Cseresznyefám levelei beborítják a kertemet.

A levél komposztálása után értékes komposzttal leszünk gazdagabbak, amit jövőév elején, tavasszal a kerti szezon kezdetén vissza is tudunk forgatni a kertünk talajába.

Komposztáló-szépségverseny

Nevezz be Te is Magyarország legegyedibb szépségversenyére, az aktuális évben futó Komposztáló-szépségversenyre, ahol nem a külső, hanem a példamutatás számít.

Levél összeszedő 3 az 1-ben

Természetesen vannak másfajta megoldások is, de ez az egyetlen, ami 3 az 1-ben megoldást kínál.


Ajánlom figyelmedbe az alábbi komposztálással foglalkozó cikkeimet:

Komposztálás szabályai

Diófalevél komposztálható

Mi kerülhet a komposztba?

Szebenyi Péter
Szebenyi Péter

Pacsi, Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök, környezetvédelmi influenszer és zöld marketing szakember. Lakossági és céges szemléletformálással foglalkozom. Az én nevemhez köthető Hulladékvadász mozgalom és többféle országosan elismert edukatív zöld kampány létrehozása. Célom, hogy a környezetvédelem és a tudatos életmód nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások, cégek életének is a részévé váljon. Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Articles: 194