Menu Close

Ez a legjobb levél összeszedő megoldás a kertben

Levél összeszedő megoldás a kertben

Levél összeszedő megoldásokból többféle is létezik, amivel időt és energiát spórolhatunk. De egy van, ami 3 az 1-ben megoldást kínál.

Az ősz beálltával a lehulló levelek okoznak sokaknak komoly gondot, fáradtságot, esetenként fejfájást is. Nekik ajánlom figyelmükbe a Szebenyi Péter Youtube csatornámon megosztott videómat, amiben bemutatom a legegyszerűbb levél összeszedő megoldást.

 

A fűnyíró egy sokoldalú, praktikus eszköz ezt a videóban be is mutatom, ami esetünkben nem csak a leveleket szedi össze, hanem komposztálásra is előkészíti a zöldhulladékot.

Levél komposztálása

A fűnyíróval felaprított avar és más zöldhulladék könnyebben bomlik le a komposztálóban, illetve a kertben. Az udvaron maradó apróbb darabok is pikk-pakk „elpárolognak”.

Cseresznyefám levelei beborítják a kertemet.
Cseresznyefám levelei beborítják a kertemet.

A levél komposztálása után értékes komposzttal leszünk gazdagabbak, amit jövőév elején, tavasszal a kerti szezon kezdetén vissza is tudunk forgatni a kertünk talajába.

Komposztáló-szépségverseny

Nevezz be Te is Magyarország legegyedibb szépségversenyére, az aktuális évben futó Komposztáló-szépségversenyre, ahol nem a külső, hanem a példamutatás számít.

Levél összeszedő 3 az 1-ben

Természetesen vannak másfajta megoldások is, de ez az egyetlen, ami 3 az 1-ben megoldást kínál.


Ajánlom figyelmedbe az alábbi komposztálással foglalkozó cikkeimet:

Komposztálás szabályai

Diófalevél komposztálható

Mi kerülhet a komposztba?

Vállalom cégek, iskolák, közintézmények részére interaktív előadások, oktatások megtartását, akár online is. Érdekelenk a részletek!

Olvasd el a többi cikkemet is!