A TikTok közösségi platformján megjelent a környezetvédelem. Elindítottam ott a zöld csatornámat, ahol hasznos edukációs tartalmakkal segítem a felhasználókat.

Annak ellenére, hogy a felületen tátogós-éneklős és táncolós videók hódítanak, de az utóbbi időben egy új tudásmegosztó trend kezdett terjedni. Ennek hatására „csaptam a lovak közé” és elkezdtem tartalmakat készíteni.

Célom a TikTok felületén is a környezetvédelem népszerűsítése!

Jelenleg még a fiatalok körében leginkább felkapott alkalmazáson – talán – én vagyok az első, aki Magyarországon elsőként foglalkozik a környezetvédelemmel.

Miért éppen a TikTok?

Az utóbbi évtizedekben megjelent többféle közösségi médiai felület. Magyarországon elsőnek az Iwiw, majd később a nemzetközi Facebook is. Ezen platformok indulásakor mindenkinek hatalmas eléréseket, nézettségeket generáltak, de ez az utóbbi években szinte megszűntek.

Ha nem fizetsz, nem is létezel.

Ez leginkább a Facbookra, Instragamra igaz, de a TikTokra még nem. Ezért megragadtam az alkalmat, hogy saját csatornát indítottam és akár napi többször is zöld tartalmakkal jelentkezem.

TikTok és a környezetvédelem 1
TikTok platformján Szebenyi Péter néven találtok.

Hogyan működik a TikTok?

Egy instant videómegosztó alkalmazás, melynek az üzenőfalán csak videók vannak. Ezenfelül itt is be lehet követni különböző felhasználókat (TikTokereket), beszélgetni lehet velük. Sőt, egyedi videószerkesztővel is rendelkezik, aminek az elsajátításával elfelejthetjük azt a rengeteg munkaórát, amit a számítógép előtt görnyedve végeztünk eddig.

Ez a nyerő stratégia!

Az alkalmazáson rövid csattanós videókat érdemes megosztani, amit sok ember figyelmét felkelti. A rendszer algoritmusa így felkapja és nagyon sok emberhez eljuttathatja. Érdemes ezt kihasználni, mivel most a kínai tulajdonú platform felfutóágban van, ilyenkor extra elérést biztosít szinte mindenki számára ingyen.

Egy a fontos, hogy jó legyen a tartalmad!

Az én általam képviselt környezetvédelem, komposztálás mellett a zöld marketing vállalkozásom is szerepet kap, amiben kis-és középvállalkozásoknak, nagyvállalatoknak segítek és osztok meg hasznos tartalmakat.

TikTok sorozatok

Többféle témában indítottam mini TikTok videósorozatokat, amiben adott témában hívom fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

Környezetvédelmi katasztrófák Magyarországon

Hazánkban történt környezetszennyezéseket mutatom be. Az a baj, hogy túl sok történt már és túl sok van aktuálisan is folyamatban.

@szebenyi.peter

21 éve ma történt a Tiszai cianidszennyezés – Környezetszennyezések Magyarországon 3. rész ##környezetvédelem ##foryou ##szebenyipeter ##tisza

♬ Requiem for a Dream – Александра Кузнецова & Евгения Скачкова

Cigicsikkmentes Magyarország

A TikTokon is felhívom a figyelmet az eldobott cigicsikkek problémájára, ami rendszeresen nagy nézettséget generál a videós platformon.

@szebenyi.peter

Válasz @laraleelossy részére

♬ Roblox Chill – Beat Instrumental – Gaming Music & Lofi Chill

Űr témájú, ismeretterjesztő tartalmak

A környezetvédelem mellett az űr témája, a technológiai is egy kedvenc témám, amivel kapcsolatban is osztok meg tartalmakat. Ezt a videót közel fél millióan látták már.

@szebenyi.peter

Már nem 24 óra egy nap! Jó, ha tudod 7. rész ##foryou ##föld ##szebenyipeter ##tudomany ##űrkutatás ##nekedbe

♬ X-Files – The Original Movies Orchestra

Szakáll téma

Egy kicsit kiesik az eddig tőlem megszokott tartalmaktól, de amióta a szakállamat megnövesztettem ez a téma a szívem csücske lett.

@szebenyi.peter

Növeszted a szakállad? – Ez kell a sikerhez! ##beard ##foryou ##szebenyipeter ##szakall ##beardedbeauties

♬ Intro – The xx

Az eddigi visszajelzések pozitívak, több tíz vagy százezres nézettségű videóim után azt gondolom, hogy a TikTokon érdemes lesz népszerűsíteni a környezetvédelmet és más hasznos tartalmakat.

Kövess be te is és népszerűsítsük együtt a zöld ügyet!

Itt érhető el a profilom: Szebenyi Péter

Szebenyi Péter
Szebenyi Péter

Pacsi, Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök, környezetvédelmi influenszer és zöld marketing szakember. Lakossági és céges szemléletformálással foglalkozom. Az én nevemhez köthető Hulladékvadász mozgalom és többféle országosan elismert edukatív zöld kampány létrehozása. Célom, hogy a környezetvédelem és a tudatos életmód nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások, cégek életének is a részévé váljon. Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Articles: 193