Menu Close

Ecosia böngésző, amivel fát ültethetsz

Ecosia böngésző

Az Ecosia böngésző használatával világon egyedülálló módon pénz nélkül is hozzájárulhatsz faültetési akciók megvalósításához. Benne vagy?

Ehhez csak annyi a dolgod, hogy lecseréled a Google vagy a Bing keresőjét és áttérsz végérvényesen az Ecosia nevű böngészőre.

Ecosia böngésző, amivel fát ültethetsz 1

Hány fát ültettek eddig az Ecosia böngésző segítségével?

A cikk megjelenésének a pillanatáig már több mint 113 231 000 fát ültettek el. Ez a szám folyamatosan nő, amit nyomon lehet követni a böngésző főoldalán. Így a felület üzembentartói és használói már több éve sikerrel járulnak hozzá, hogy a Földünk minél több zöld felülettel legyen gazdagabb.

Ecosia böngésző térkép
Az Ecosia böngésző térképén láthatóak az ültetési helyszínek.

Mi a különbség böngészővel kapcsolatban?

Az Ecosia böngésző használatakor az átlagos felhasználónak nem tűnik fel érdemi különbség, hiszen felépítésben, funkciókban is hasonló kvalitásokkal rendelkezik, mint a konkurens keresők. A Microsoft – Bing keresőmotorjára alapszik a rendszere.

Tényleg ültetnek fát, ha használjuk?

Sokakban merülhet fel ez a kérdés, de mindenkit megnyugtathatok. A böngészőnek a hivatalos Ecosia blogján nyomon követhetjük a faültetési akciókat, ültetési statisztikákat, és világ több pontján történő zöld eseményeket is.

Az Ecosiának saját blogja is van.
Az Ecosiának saját blogja is van.

Hol ültetnek fákat az Ecosia böngésző használatával?

A világ több pontján, főként az egyenlítő menti országokban, földrészeken: India, Kenya, Madagaszkár, Nicaragua, Indonézia, Ausztrália, Tanzánia és még hosszan sorolhatnánk.

Jelenleg csupán csak egy hátránya van, hogy Magyarországon az alkalmazással nem lehet fát ültettetni.

Zöld applikációk között az egyik legjobb

Ez a böngésző egy kiváló alkalmazás, amit a mindennapokban asztali gépen, laptopon és mobiltelefonon is lehet használni. Ha hasonló programokat használnál, akkor ajánlom figyelmedbe 12 zöld applikáció című cikkemet.

Ha szeretnéd, hogy minél több fát ültessenek el, akkor csak annyi a dolgod, hogy használod az Ecosia böngésző keresőfunkcióját.

Vállalom cégek, iskolák, közintézmények részére interaktív előadások, oktatások megtartását, akár online is. Érdekelenk a részletek!

Olvasd el a többi cikkemet is!