Legnépszerűbb zöld hashtagek az Instagramon

A legnépszerűbb zöld hashtagek használatával népszerűsíthetjük a környezetvédelem fontosságát és nem utolsósorban a környezetbarát életmódot is. Összeválogattam nektek azokat, amiket szerintem érdemes használni és követni is.

A mai kor emberének a közösségi médiában való életének a mindennapjaink részévé vált a hashtagek használata, amely segíti a minél több azonos és számára érdekes tartalom elérésében. Továbbá abban is, hogy minél többen találjanak rá az adott témára, amit képvisel, vagy amit megoszt.

Mi az a hashtag?

A közösségi médiában a hashtagek használata még 2010 közepén robbant be a köztudatba és lett divatos először a fiatalok majd az idősebb korosztály számára is. A népszerűségük azóta is töretlen és a használatuk mellett segíti a posztok kategorizálását is. A hashtag egyfajta metaadat, ami egy #-jelből és címkeszóból áll.

A hashtag magyarul kettős keresztet jelent.

A használatának a lényege a könnyed kereshetőség. A #-jelet a kiválasztott címkeszó elé helyezve kattinthatóvá válik és kattintás után az összes azonos szóra címkézett tartalom megjelenik akár az Instagram. Sőt az eltelt években a többi közösségi platformon is használható már ez a fajta technológia (Youtube, Facebook, Tiktok).

Oszd meg és tedd zöldebbé a világot!

Szerintem annál többen osztanak meg zöld hashtagek használatával tartalmakat, annál több emberhez fog eljutni a környezetvédelem és a környezettudatos életmód üzenete. Az általam összegyűjtött magyar és angol nyelvű hashtagek listáját folyamatosan frissíteni fogom.

Manapság a zöld hashtagek is egyre népszerűbbek.
Manapság a zöld hashtagek is egyre népszerűbbek.

Legnépszerűbb zöld hashtagek (2020.05.19.)

 • #környezetvédelem – 12 276 / #kornyezetvedelem – 2944
 • #zerowastemagyarország – 1545 / #zerowastemagyarorszag – 1545
 • #zerowastehungary – 3217
 • #öko – 141131 / #oko – 164 784
 • #műanyagmentes – 5062 / #muanyagmentes – 2161
 • #csomagolasmentes – 2661 / #csomagolásmentes – 1677
 • #zöld – 76612
 • #környezet – 3191
 • #környezetbarát – 12101 / kornyezetbarat – 4183
 • #tudatosság – 31193 / #tudatossag – 6188
 • #hulladékmentes – 6136 / hulladekmentes – 6717
 • #környezettudatos – 7227 / kornyezettudatos – 1896
 • #fenntarthatóság – 8617 / #fenntarthatosag – 1652
 • #újrahasznosítás – 8867 / #ujrahasznositas – 4526
 • #környezet – 3191
 • #természet – 182123 / #termeszet – 41446
 • #természetvédelem – 1998 / #termeszetvedelem – 695
 • #műanyagmentesjúlius – 2282 / #muanyagmentesjulius 1148
 • #zöldmarketing

További angol Instagram hashtag lista

#zerowastetips #recycling #plasticfree #withoutpackage #sustainablehome #sustainability #zerowasteliving #zerowaste #ecoconscious #greenliving #zerowastejourney #journeytozerowaste #lesswaste #lessplastic #lifewithoutplastic #zerowastegoals #zerowastelifestyle #lowwastemovement #gogreen #lowimpact #lovemamaearth #environment #safeearth #noplastic #noplastics #zeroplastic #breakfreefromplastic #pointlessplastic #stopplastic #instawaste #instaplastic #saynotoplastic – 612381 #lifewithoutplastic #plasticpollution #trashtag – 169531 #trashtagchallange – 33349

Számomra kiemelten fontos szerepet betöltő zöld hashtagek:

 • #hulladekvadasz
  A hulladékvadász mozgalmunk ékezet nélküli hashtagje, amin keresztül bemutatjuk a tiszta környezetre vágyó emberek küzdelmeit az illegális hulladéklerakások eltávolításában. Ha nem ismernéd, akkor ajánlom figyelmedbe a Hulladékvadász létrejöttéről szóló cikkemet.
 • #szemétszedés
  Ha a tettek mezejére akarsz lépni és példaértékű emberek posztjaira vágysz, akkor kövesd be ezt a hashtaget. Nem fogsz csalódni.
 • #jonalapitvany
  A Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány (röviden JÖN Alapítvány) környezetvédelmi szervezetünk hivatalos ékezet nélküli hashtagje, amin rendszeresen megosztjuk edukációs kampányaink tartalmait, felhívásait és beszámolónk akcióink sikerességéről.
 • #hulladéknélkül
  Ez a hashtag leginkább Tóth Andihoz, a háztartásom hulladék nélkül háziasszonyához köthető. Ő az a családanya, aki évekkel ezelőtt 3 gyerek mellett fogta magát és radikális mértékben csökkentette háztartása kommunális hulladékának a mennyiségét. Hozzá már csak félévente „jár” a kukásautó, hogy elvigye a háztartásában az említett idő alatt keletkezett kommunális hulladékát.

Készíts saját hashtaget!

Ha saját címkét készítünk, akkor a saját magunk tevékenységének adhatunk egy plusz értéket, sőt, még a követőszerzésben is segít. Én a nevemre alkottam meg a sajátomat: #szebenyipeter

Instagram szöveg szerkesztése

Egy jól megszerkesztett poszt sorai közé is beillesztetjük a hashtageket és így javítjuk az olvashatóságot, sőt, nem tűnik olyan erőszakosnak a követőnek, olvasónak, hogy mindenhol zöld hashtagek nyüzsögnek.

Instagram történetek (stories)

Nem csak a posztok alá, hanem az Instagram történetek funkcióba is elhelyezett zöld hashtagek segítségével még több elérést tudunk elérni vagy épp újabb követőkre tehetünk szert.

Az Instagram Stoies arra is jó, hogy számodra fontos posztokat újra és újra kiemelj.
Az Instagram Stoies arra is jó, hogy számodra fontos posztokat újra és újra kiemelj.

Legzöldebb Instagram profil

Ha lehet ilyet kijelenteni talán nekem van a legzöldebb instagram profilom (a színe miatt biztosan), amin keresztül szeretnék minél több honfitársunkat ösztönözni a környezetünk megóvására.

Talán a legzöldebb Instagram profil az enyém Magyarországon.
Talán a legzöldebb Instagram profil az enyém Magyarországon.

Az Instám tartalma

A képes közösségi oldalon rendszeresen osztok meg környezetvédelemmel, kertészkedéssel, hulladék újrahasznosítással, tévés szerepléseimmel és nem utolsósorban önkéntesség fontosságával kapcsolatos tartalmakat. Első számú célom vele az ösztönzés és nem a különböző termékek reklámozása, hanem a jó irány megmutatása.

Kövess be, hogy követhesselek!

Ha követnéd a környezetvédelemmel kapcsolatos tevékenységemet az Instagramon, akkor itt eléred a Szebenyi Péter zöld profilomat.

Bízom benne, hogy a legnépszerűbb zöld hashtagek segítségével minél több környezetvédelemmel kapcsolatos tartalom kerül majd fel a közösségi hálókra.


Vállalom cégek, iskolák, közintézmények részére többféle interaktív előadás, online marketing tanácsadás megtartását. Az alábbi űrlap megfelelő mezőinek kitöltésével lehet felvenni velem a kapcsolatot.

Bízom együttműködésünk és a környezetvédelem sikerében.

[contact-form-7 id=”348″ title=”árajánlat”]

Szebenyi Péter
Szebenyi Péter

Szia, én Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök, környezetvédelmi influenszer és zöld marketing szakember. Lakossági és céges szemléletformálással foglalkozom. Az én nevemhez köthető Hulladékvadász mozgalom, a Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány és többféle országosan elismert edukatív zöld kampány létrehozása. Célom, hogy a környezetvédelem és a tudatos életmód nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások, cégek életének is a részévé váljon. Ha segítségre van szükséged, keress bátran, pacsi!

Articles: 198