Menu Close

Van élet a műanyagmentes július 2024 után? 5 tipp!

Van élet a műanyagmentes július után? Íme 5 tipp!

Van élet a műanyagmentes július után? Augusztus 1-jével véget ért az egész hónapos kihívásos hónap, ahol minden résztvevőt hatalmas dicséret illet.

Idén már 8. alkalommal megrendezett nemzetközi Plastic Free Julynak az volt a célja, hogy egyénileg aktivizálja a Föld lakosságát főként az egyszer használatos műanyag termékek mellőzésére.

Teljesíthető a műanyagmentes július?
Teljesíthető a műanyagmentes július? – című cikkem elérhető a képre kattintva!

Fontos hangsúlyozni, hogy

nem a műanyaggal van a gond, hanem az egyes emberek hanyagságával és az egyszer használatos műanyag termékek életszerűtlen létezésével.

Továbbá ne feledkezzünk el az ipari és gyártói felelősségről sem, hiszen a kapitalista vállalati szektor a számára leginkább profitorientált megoldást választja, mint a környezetbarát, de legtöbb esetben drágább megoldásokat. Ezáltal a nagy multik is felelősek a bolygónkat elárasztó műanyagszennyezés kapcsán. Az alábbi képen láthatóak az arányokról bővebben a Multik műanyagcsomagolás című cikkben lehet olvasni.

Van élet a műanyagmentes július 2024 után? 5 tipp! 1

Sikeresnek mondható a műanyagmentes július 2024 után?

Már amiatt is sikerről lehet beszélni, hogy a magyarországi média is hírt adott a kihívásról, sőt, napi szinten is foglalkozott a témával. Ezzel hozzájárult ahhoz, hogy aki élt és mozgott az utóbbi egy hónapban valamilyen módon hallott a műanyagmentesség népszerűsítéséről.

Már azzal, hogy megpróbálta vagy „csak” megosztásaival járult hozzá, hogy az emberek tudjanak az egyszer használatos műanyagok problémájáról. Mindezek mellett ne feledkezzünk meg azokról, akik végig tudták csinálni a műanyagmentes július  30 +1 napját.

Ők az igazi példaképek! Úgynevezett, környezetvédelmi influencerek!

Ők már egy olyan szintre jutottak, ahonnan már nincs visszaút. Belőlük igazi környezetvédelmi influencerek váltak, akik már nem csak magukra, hanem a közvetlen környezetükre is hatással tudnak lenni csak azzal, hogy jó példát mutatva élik a mindennapjaikat felesleges műanyagfelhasználás nélkül.

Mi lesz velünk műanyagmentes július 2024 után?

Az élet halad tovább és bízom benne, hogy akik júliusban külön ügyeltek a műanyagmentességre, azok augusztusban is folytatják. A 30 nap pont arra elég, hogy egy új szokást teremtsen és felhívja a figyelmet az adott problémákra.

Vajon kevesebb műanyag kerül felhasználásra a műanyamentes július után?
Vajon kevesebb műanyag kerül felhasználásra a műanyamentes július után?

 Mindenesetre lehet már most készülni a Műanyagmentes július 2024 -as kihívására!

Vállalom cégek, iskolák, közintézmények részére interaktív előadások, oktatások megtartását, akár online is. Érdekelenk a részletek!

Olvasd el a többi cikkemet is!