Garbage jelentése az angol nyelvben

Garbage jelentése sokaknak ismerős lehet, az angol nyelv többféleképpen használja, de főként jellemző rá a negatív jelzőképzés.

Garbage jelentése

A szó elsőszámú jelentése szemét, hulladék. Főként olyan szemétre kell gondolnunk, amit a szeméthegyeken, hulladéklerakókban található nagyon nagy mennyiségben.

Nem dirty, de majdnem

Emellett piszkot, koszt is jelent, hasonlóan a trash jelentéséhez. Irodalmi körökben úgynevezett szennyirodalmat, de előfordult tevékenységek minőségére szóló jelzőként is. Például ez hülyeség, vagy ostóbaság.

Garbage jelentése kifejezésekben

  • What a load of garbage! = Micsoda baromság!
  • There is not much garbage. = Nincs sok szemét.
Garbage collection

Garbage collection jelentése

Viszont mindennek dacára szószerkezetekben pozitív tevékenységet is tükrözhet, amikor például szemétszedést jelent, szemétszedési akciót takar.

Zavar a szemét tennél ellene?

Szervezz szemétszedési akciókat, amikor csak tudsz, vagy aktuális éves alkalmakkor, mint például a Teszedd 2021.

teszedd 2021 szemetszedes
Teszedd 2021 szemétszedés

Gyűjtsd szelektíven a hulladékot minden nap, vagy csökkentsd a hulladéktermelésedet egyszerű környezettudatos lépésekkel. Ha nem tudod mik ezek a lépések, akkor itt van máris 7 környezettudatos lépés csak nektek.

Szebenyi Péter
Szebenyi Péter

Szia, én Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök, környezetvédelmi influenszer és zöld marketing szakember. Lakossági és céges szemléletformálással foglalkozom. Az én nevemhez köthető Hulladékvadász mozgalom, a Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány és többféle országosan elismert edukatív zöld kampány létrehozása. Célom, hogy a környezetvédelem és a tudatos életmód nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások, cégek életének is a részévé váljon. Ha segítségre van szükséged, keress bátran, pacsi!

Articles: 198