Menu Close

Teszedd 2021 – szemétszedés a tiszta környezetért

teszedd 2021 szemetszedes

Az ösznépi szemétszedés, a Teszedd 2021 -ben első alkalommal kerül megrendezésre. Tavaly a járvány miatt elmaradt, idén meg nagy hiba lenne kihagyni.

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért, avagy ahogy csak sokan ismerik „Teszedd” már több mint 10 éve létező kezdeményezés. Tavaly sajnos a világjárvány miatt elmaradt, többek közt ennek is tudható be, hogy az idei lesz a 9. alkalom, amikor megrendezésre került.

Szemetelés, illegális hulladék

A szemetelés, az illegális hulladéklerakások globális probléma, amit sajnos Magyarországot sem kerüli el. Hazánkban is több olyan „ember” van, aki úgy gondolja megteheti, jobb neki, ha eldobja a szemetét, vagy kihordja konténerszámra a határba.

 

Ez egy széleskörben elitélendő cselekedett, ami ellen a törvény lehető legtöbb szigorával, szabályozásával fel kell lépni. Sajnos minden szemetelőt nem lehet nyakoncsípni, nem lehet minden bokorba rendőrt állítani.

Hulladékbejelentés, hulladékgyűjtés,

Éppen ezért többféle kezdeményezés jött már létre Magyarországon is, ami a szemetelés visszaszorítására, környezetünk megtisztítására hívja fel a figyelmet. Ilyen volt az általam létrehozott Hulladékvadász mozgalom vagy éppen ennek hatására az Innovációs és Technológiai Minisztérium által létrehozott Hulladékradar alkalmazás. Ezek az alkalmazások ösztönzik az embereket a cselekvésre, egy egyszerű bejelentéssel is – pár kattintásból – bárki tehet a tiszta környezetünk megőrzéséért.

Teszedd 2021 – fontos tudnivalók

Az országos hulladékgyűjtő akciót – a korábbi évekhez hasonlóan – idén is az Innovációs és Technológiai Minisztérium hirdette meg, amire magánszemélyek, iskolák, közintézmények, cégek, vállalatok is részt vehetnek, szóval bárki.

teszedd akcio 2021
Teszedd akció 2021 -ben egy remek lehetőség a természet megtiszítására.

Mindössze regisztrációra van szükszég az esemény weboldalán, amire szeptember 20-tól egészen október 10-ig lehet regisztálni.

Légy Teszedd szervező!

Szervezz szemétszedési akciót barátaiddal, ismerőseiddel vagy a környéken lakóknak. Én már többször megtettem és sosem bántam meg.

Feladatod főszervezőként

 • az esemény weboldalán regisztrációt követően a helyszín kiválasztása;
 • az esemény várható létszámának megadása;
 • a biztonságkedvéért jelölj ki esőnapot;
 • hirdesd meg az eseményedet a közösségi médiában (Facebook, Instagram, TikTok, Youtube);
 • az eszközök igénylése (zsákok, kesztyűk);
 • te vagy a központi kapcsolattartó személy;
 • balesetvédelmi oktatás tartása (központilag küldenek egy nyomtatványt neked);
 • eszközök kiosztása (zsákok, kesztyűk);
 • neked kell kijelölni az összeszedett hulladék, szemét gyűjtési helyszínét.

Légy Teszedd önkéntes!

Most itt a lehetőség arra, hogy új és a környezetünkért tevő embereket ismerj meg. Szuper kikapcsolódás egy szemétszedési akció, nem szabad kihagyni. Az esemény számodra kötetlenebb, szinte mindegyik eseményhez csatlakozhatsz a kiírásban szereplő napokon: október 18-án, 19-én, 20-án, 21-én, 22-én, 23-án vagy 24-én is.

Feladatod részvevőként

 • megfelelő „játszó” ruházat;
 • a biztonságkedvéért pót kesztyű, keménytalpú, zárt cipő;
 • a balesetvédelmi oktatás meghallgatása, tudomásulvétele;
 • józan és tiszta állapotban való megjelenés az eseményen;
 • mindig jelentkezz be a regisztrációs felületen arra az eseményre, amelyikre menni akarsz (így tudja a főszervező is hány emberre számíthat és központilag is látják mennyien mutattak példát az akción);
 • jól érezni magad;
 • akiket csak tudsz barátaidat, ismerőseidet hívd el az eseményre, eseményekre;
 • népszerűsítsd a lehetőséget munkahelyeden, iskoládban, ahol csak megfordulsz;
 • nem utolsósorban segítsd az esemény népszerűsítését.

Céges szemétszedés?

Az eseményen cégeddel is részt tudsz venni, szimplán csak regisztrálnod kell. Ha viszont lemaradsz az eseményről, akkor célszerű céges szemétszedési akciót szerveztetned. Ilyen szempontból tudom ajánlani az EcoEvents csapatát, akik céges szemétszedés rendeznek neked.

Teszedd 2021
Már többféleképpen népszerűsítettem az eseményt, itt épp 2019-ben a Duna Televízióban.

Bízom benne, hogy minél többen élnek az alkalommal. Az utóbbi évek tendenciája az volt, hogy egyre többen vettek részt ezen az eseményen, aminek hatására több száz vagy ezer terület tisztult meg a szemetelők mocsadékától. Most úgy gondolom, hogy az idei esemény a koronavírus világjárvány után még többen fognak eljönni, hatalmas szemétszedési akció boom lesz belőle. Mindenesetre én készülök és mindenkit arra ösztönzök, hogy legyen ott családjával, barátaival, ismerőseivel, hiszen tudjátok:

Nélkületek nem sikerülhet!

A Teszedd 2021 -es alkalma remek lehetőség lesz mindenkinek nemcsak a szemétszedésre, hanem tenni akaró, tevő emberek megismerésére és összekovácsolására. Csatlakozz!

Gyakran ismétlődő kérdések

Mi az a Teszedd akció?

Magyarország legnagyobb önténtes szemétszedési mozgalma, állami szervek által szervezve.

Meddig lehet szemétszedésre jelentkezni?

2021. szeptember 20-tól egészen október 10-ig lehet regisztrálni és saját eseményt rendezni.

Vállalom cégek, iskolák, közintézmények részére interaktív előadások, oktatások megtartását, akár online is. Érdekelenk a részletek!

Olvasd el a többi cikkemet is!