Szemetelő idióták videósorozatot indítok, íme az #1 rész

Szemetelő idióták címmel videósorozatot indítok a Szebenyi Péter Youtube csatornámon, hogy jobban megismerhessük azokat, akik teleszemetelik a világunkat.

Én egy közvetlen, nagyon érdeklődő, extrovertált ember vagyok. Többek közt ezek miatt is mindig is érdekelt, hogy vajon a szemetelők miért szemetelnek, de még ennél is jobban érdekelt, hogy

vajon kik is ők?

Meglepődve tapasztaltam, hogy szinte bárki lehet szemetelő legyen az egészen fiatal vagy meglepően öreg egy dolog mindig összekapcsolta őket: a felelőtlenség. Most az utóbbi évek tapasztalatait és felvételeit összegezve elindítok egy videósorozatot, amiben bemutatom a probléma gyökerét, a szemetelőket. Természetesen minden törvényi határt betartva.

A 2013. évi V. Polgári Törvénykönyv szerint személyiségi jogok védelme mindenkit megillet.

A törvény kapcsán a felvételeken látható személyek arca, autójuk rendszáma nem látható. Ennek ellenére is felismerhető jellegzetes alakjuk, hétköznapi kinézetük és nem utolsó sorban őszinte mosolyuk, amikor munkájuk végeztével elhagyják az általuk teleszemetelt helyszínt.

 

A szemetelő emberek tevékenységét sokféleképpen lehet magyarázni, de egy valami közös bennük, hogy éves szinten több milliárd forintnyi kárt okoznak a mindenkori Magyar Államnak és nem utolsósorban nekünk adófizető állampolgároknak is. Ez utóbbi azért is bosszantó, mert a befizetett adóforintjainkból takarítják el az illetékesek a szemetet, ami

Szemetelők levadászva – Hulladékvadász

A Szemetelő idióták első részében a 2018-as Hulladékvadász videóblogra készített és népszerű videót dolgoztam fel. Tudni kell, hogy akkoriban két műszakos munkarendben dolgoztam és amellett foglalkoztam a Hulladékvadásszal (bejelentések kezelése, cikkírás, videók készítése). Ennek hatása meg is látszik a videókon, mert sok esetben nagyon fáradt voltam. Plusz ebben az időszakban alakult ki a folyamatos túlvállalásaim miatt a komoly gerincsérvem, ami még a mai napig „bearanyozza” a mindennapjaimat.

Mit tehetsz, ha szemetelőt látsz?

  • rászólsz, hogy ne szemeteljen, de esélyes, hogy nem fog rá reagálni;
  • hívd a rendőrséget vagy a közterület-felügyeletet;
  • de ha nem akarsz vesződni a feljelentéssel, akkor fotózd le sziszifuszi tette elkövetése közben és jelentsd be a Hulladékvadász applikáción keresztül.
Az applikáció elérhető IOS és Android alapú mobiltelefonokon is.
Az applikáció elérhető IOS és Android alapú mobiltelefonokon is.

Ha zavar a szemetelés és tennél ellene:

Neked csupán pár kattintás, de a szemetelőnek komoly büntetéssel is járhat a tettének számonkérése.

Bízom benne, hogy a Szemetelő idióták videósorozatom elrettentő lesz a szemetelni szándékozó személyek számára is.


Ha érdekel további tartalom a Hulladékvadász mozgalommal kapcsolatban, akkor ajánlom az alábbi tartalmakat:

Szebenyi Péter
Szebenyi Péter

Pacsi, Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök, környezetvédelmi influenszer és zöld marketing szakember. Lakossági és céges szemléletformálással foglalkozom. Az én nevemhez köthető Hulladékvadász mozgalom és többféle országosan elismert edukatív zöld kampány létrehozása. Célom, hogy a környezetvédelem és a tudatos életmód nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások, cégek életének is a részévé váljon. Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Articles: 194