Leonardo DiCaprio 5 millió dollár és Amazonas

Leonardo DiCaprio alapítványa az Amazonas megmentésére 5 millió dollárnyi támogatást ígért a kialakult károk enyhítésére és az őserdő megmentésére.

A hollywoodi filmsztár még 24 éves korábban a Titanic sikere előtt hozta létre a saját nevével fényjelzett környezetvédelmi nonprofit alapítványt, amit pontosan ilyen katasztrófák okozta problémák enyhítésére és a környezettudatosság növelésére álmodott meg.

Az elmúlt évtizedekben az alapítvány több mint 40 országban vett részt különböző projektekkel, és több internetes dokumentumfilmet is készített.

Leonardo DiCaprio 5 millió dollár és Amazonas 1

A környezet megóvásáért tett erőfeszítései miatt a DiCaprio számos díjat nyert, például:

  • Martin Now Litton Environment Award-t 2001-ben a Environment Now-tól
  • Environmental Leadership Award-t 2003-ban a Global Green USA-tól.

Ezenfelül más jótékonysági erőfeszítésben is részt vesz, sőt, még filmes karrierjét is időközönként emiatt szünetelteti is. A természeti katasztrófák idején az elsők között van, aki adományaival segíti a helyi szerveket, szervezeteket.

Korábbi példák elszántságára: 

  • 2010-ben 1 millió dollárt adományozott a haiti földrengés utáni segítségnyújtási erőfeszítésekre.
  • 2013 áprilisában DiCaprio 61 000 dollárt adományozott a GLAAD-nak.
  • A 2017-es Harvey hurrikán után DiCaprio 1 millió dollárt nyújtott be a United Way Harvey Recovery Fund számára.

Most ismét a legbőkezűbb adományozok sorába lépett Leonardo DiCaprio, aki 5 millió dollárral segíti meg az Amazonas őserdőjének a megmentését.

Korábbi cikkeim és videóim az oldalamon elérhetőek!

Forrás: anewpost.com

Szebenyi Péter
Szebenyi Péter

Pacsi, Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök, környezetvédelmi influenszer és zöld marketing szakember. Lakossági és céges szemléletformálással foglalkozom. Az én nevemhez köthető Hulladékvadász mozgalom és többféle országosan elismert edukatív zöld kampány létrehozása. Célom, hogy a környezetvédelem és a tudatos életmód nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások, cégek életének is a részévé váljon. Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Articles: 189