Hulladékcsökkentés a kertben – panelbeszélgetés Tiszalúcon

Föld napja alkalmával kaptam meghívást a Bakcsó Természetjáró, Természetvédő, Kulturális és Szabadidősport Egyesülettől, hogy beszélgessünk egy kicsit a kerti hulladékcsökkentésről.

A panelbeszélgetés csak egy eleme volt annak az egésznapos zöld programnak, amit a helyi egyesület megszervezet, edukálva az ott élőket a környezetvédelem fontosságára.

Bakcsó Egyesület által szervezett panelbeszélgetés
Izgalmasra sikeredet a panelbeszélgetés. / Fotó: Bakcsó

Az eseményen többféle előadás, gyerekeknek szóló programok és panelbeszélgetések kaptak helyet. Nagyszerű volt látni, hogy egy vidéki 5000 fős településen, Tiszalúcon milyen nyüzsgő élet van a Föld napján. Több gyerekkel, felnőttel beszélgettem privátban is a helyszínen, akik elmondták, hogy keresik a környezetvédelmi lehetőségeket, amiket a mindennapi életükben tudnak alkalmazni.

Emiatt pont kapóra is jöttem nekik, mert több általam hasznosnak vélt ötletet, megoldást, tippet tudtam nekik mondani.

Én a „Hulladékcsökkentés, újrafelhasználás és újrahasznosítás a kertben” – című kerekasztalon vettem részt, ahol a beszélgetőpartnereim voltak:

  • dr. Lázár István, egyetemi adjunktus – Debreceni Egyetem, Természettudományi és Technológiai Kar, Földtudományi Intézet, Meteorológiai Tanszék
  • Király Imre környezetvédelmi tanácsadó; a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének
  • A beszélgetés moderátora a szervező egyesület vezetője, Hegedűs Imre volt.

Ezúton is köszönöm a szervezőknek a megtisztelő meghívást, remekül éreztem magam. Vendégszerető embereket ismerhettem meg, akiknek a környezetvédelem is fontos.

Ha érdekel az eseményről szóló egésznapos eseménybeszámoló, akkor látogass el a Bakcsó Egyesület honlapjára.

Szebenyi Péter
Szebenyi Péter

Pacsi, Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök, környezetvédelmi influenszer és zöld marketing szakember. Lakossági és céges szemléletformálással foglalkozom. Az én nevemhez köthető Hulladékvadász mozgalom és többféle országosan elismert edukatív zöld kampány létrehozása. Célom, hogy a környezetvédelem és a tudatos életmód nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások, cégek életének is a részévé váljon. Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Articles: 193