Előadásaim a Kontakt – Zöld Designtábor fiataljainak

A Kontakt – Zöld Designtábor 2020. augusztus 3-7. között került megrendezésre a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány és a Hello Wood együttműködésében, 15-20 éves korosztály számára Szigetbecsén.

Olyan megtiszteltetésben volt részem, hogy a szervezők több ismert és elismert szakértő meghívása mellett rám is gondoltak és a járvány első hulláma után nyáron megrendezett alkotótáborba is elhívtak.

Mi is az a Kontakt – Zöld Designtábor?

„A klímaváltozás hatásainak mérséklésében a felnővő generáció edukációja kiemelten fontos. Ahhoz, hogy cselekvő, felelős fiatal felnőtteket neveljünk hiteles példákra, tapasztalás alapú programokra és közösségi élményekre van szükség – ez a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány és a Hello Wood építész stúdió receptje.

Mintegy 40 fő 15-20 év közötti fiatal részvételével zajlott augusztus elején a tábor. A táborban résztvevők egyéni design- és környezettudatosságának fejlesztése mellett hangsúlyos volt a közösségi élmények megélése is, játékos, ugyanakkor tényleges cselekvésre épülő workshopokon keresztül.”

A zöld táborban több előadást tarthattam:

  • bemutathattam tevékenységeimet, eddig elért eredményeimet,
  • a komposztálás szabályai segítségével a zöldhulladék újrahasznosításába vezethettem bele a fiatalokat,
  • továbbá a zöld kriptovaluták világába is.

Ezúton is köszönöm a szervezőknek, Klímavédelmi Alapítványnak és a Hello Woodnak a megtisztelő meghívást és a nagyszerű vendéglátást.

Szebenyi Péter
Szebenyi Péter

Szia, én Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök, környezetvédelmi influenszer és zöld marketing szakember. Lakossági és céges szemléletformálással foglalkozom. Az én nevemhez köthető Hulladékvadász mozgalom, a Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány és többféle országosan elismert edukatív zöld kampány létrehozása. Célom, hogy a környezetvédelem és a tudatos életmód nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások, cégek életének is a részévé váljon. Ha segítségre van szükséged, keress bátran, pacsi!

Articles: 198