Menu Close

Vasi hegyhát ikonikus helyszínén jártam

Vasi hegyhát

A Vasi hegyhát ikonikus helyszínén a Szombathelytől nem mesze található oszkói szőlőhegyen jártam a természet lágy ölén. Nagyon jó volt.

Mindig is rajongtam a természetközeli helyszínekért. Emiatt is nagy örömmel fogadtam el egy helyi szervezet meghívását, hogy bejárhassam az oszkói szőlőhegy lankáit.

Hol van a Vasi hegyhát?

Hazánk határvidékén, Vas és Zala vármegye között, amely a két megye számos előnyét és hátrányát ötvözi: évezredes történelem, barátságos dimbes-dombos táj, kicsiny falvak, vendégszerető emberek. Ellátogattam Oszkóra, ami egy 600 fős kistelepülés Vas vármegye déli részén. De amennyire kicsit, annál több minden van az oszkói szőlőhegyen:

csodálatos természeti adottságoktól kezdve műemléknek számító préssházház, remek túraútvonalak, sőt még szőlőhegyi élménypince is.

Ahogy már említettem van itt minden, különböző látványosokon át az év során számos kis és nagyrendezvény vár téged és az erre járó kirándulókat, turistákat, szállás elérhető.

Különböző hagyományőrző, kézműves táborok, lovaglással vagy nepi epiteszeti egybekötött események.

Így, ha ellátogattok a Hegypásztor Pincékhez, nem csak egy páratlan környezet tárul elétek, hanem 8 különleges, hagyományos úton épített épületre is bukkanhattok.
Ha egy kis izgalomra vágynátok, akkor az oszkói „Szőlőhegyi élménypincét” ajánlom a figyelmetekbe. Csupa tájba illő feladat, helyi érdekességek és egy hatalmas malőr várja az érdeklődőket.

De itt a szőlőhegyen minden nyáron a lelkes érdeklődők táborok során is elsajátíthatják a hagyományos népi építészet fortélyait, a népi kézművesség csodáit az oszkói szőlőhegyen.

Vasi hegyhát természeti adottságai

Ezenfelül a természeti adottságok sorából egyedi turisztikai értékkel bír a termál- és gyógyvízkincs mellett, az őrségi, hegyháti érintetlen táj és a természetes vízfolyásai. A kulturális örökség számos elemével (pl.: kastélyok, kúriák, templomok, várak, régészeti értékek, szakrális emlékek, népi hagyományok) találkozhat is idelátogató.

Nézd meg az oszkói szőlőhegy helyszínén készült videómat.

A Vasi-Hegyháton nem csupán fantasztikus kirándulóhelyek, kihívást jelentő túraútvonalak találhatóak, hanem számos izgalmas felfedezni való vár még. További részletekért látogass el a hegyhát honlapjára.

Gyakran ismétlődő kérdések

Hol található a Vasi hegyhát?

Magyarország határvidékén, Vas és Zala vármegye között.

Mi található az oszkói szőlőhegyen?

Teljesség igénye nélkül: csodálatos természeti adottságok, présházház, túraútvonalak, szőlőhegyi élménypince is.

Vállalom cégek, iskolák, közintézmények részére interaktív előadások, oktatások megtartását, akár online is. Érdekelenk a részletek!