Víz világnapja – március 22: az élét

A Víz világnapja minden évben március 22-ére esik, ahol elsősorban felhívják a figyelmet a tiszta víz védelmére, az édesvízkészlet fontosságára.

A borítóképen látható csoportkép a Víz világnapja alkalmából a Ridikül magazin felvételén készült, ahol én is ott voltam a meghívott vendégek között. A magazin szerkesztői tematikus adással készülnek, ahol a víz és annak fontossága lesz a téma.

Víz nélkül nincs élet!

Szó esik a műsorban a víz védelméről, a rá leselkedő (főként emberi) környezetszennyezési veszélyekről, illetve víz tisztasági és csökkentési tippeket is kaphatnak azok, akik megnézik a műsor.

A Víz világnapja története

E nevezetes világnapot az ENSZ közgyűlése kezdeményezte a Rio de Janeiróban tartott nemzetközi Környezet és Fejlődés konferencián. Az eseményt először 1993-ban tartották világszerte.

A Víz világnapja a TikTok csatornámon

A kétrészes kis videósorozatban bemutatom a víz fontosságát és annak csökkentési lehetőségeit kész tényekkel, hogy mennyi, de mennyi vizet is pocsékolunk nap mint nap.

@szebenyipeter

Írd meg kommentben! ✍️ Mennyi vizet használsz el egy nap? ???? Víz világnapja 1. rész #foryou #szebenyipeter #vizvilagnapja #környezetvédelem

♬ California Dreamin – Be groovy or leave man‼️

Több hasonló videót találtok a Szebenyi Péter TikTok csatornámon.

@szebenyipeter

Tudtad? ???? – Ennyi vizet pocsékolsz el! 2. rész ???????????? #foryou #szebenyipeter #water #környezetvédelem

♬ California Dreamin – Be groovy or leave man‼️

Olvasd el a zöld tippjeimet is, amit a környezetvédelmi világnap kapcsán osztottam meg a Zöld blogomon.

Szebenyi Péter
Szebenyi Péter

Pacsi, Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök, környezetvédelmi influenszer és zöld marketing szakember. Lakossági és céges szemléletformálással foglalkozom. Az én nevemhez köthető Hulladékvadász mozgalom és többféle országosan elismert edukatív zöld kampány létrehozása. Célom, hogy a környezetvédelem és a tudatos életmód nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások, cégek életének is a részévé váljon. Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Articles: 193