Menu Close

Felvidéki magyar pedagógusoknak tartottam előadást

Felvidéki magyar pedagógus

Olyan megtiszteltetés ért, hogy a felvidéki magyar pedagógusoknak tarthattam előadást a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége (SZMPSZ) felkérésére.

Igen, ők azok, akik Szlovákiában közel 4000 magyar anyanyelvű pedagógus segítségével őrzik és ápolják a magyar nyelvet. A munkájuknak köszönhetően a magyar közösségek a nyelvük által megőrizhetik identitásukat.

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége a Szlovákiában élő magyar nemzeti közösség művelődéséért felelősséget vállaló civil szakmai szervezet. Célja az anyanyelvű nevelést, oktatást, szakképzést, felnőttképzést és élethosszig tartó tanulást biztosító intézményrendszer megóvása és fejlesztése, valamint a magyar pedagógusok és oktatásügyi dolgozók érdekvédelme, munkájuk és szakmai fejlődésük támogatása, segítése. - további részletek az SZMPSZ honlapján.

A felkérés azon apropóból érkezett, hogy a SZMPSZ online előadás-sorozatot indított tagsága számára, mely hetedik alkalma 2021. április 21-én – a Föld napja előestéjén – került sor.

Az előadásom teljes egészében a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Youtube csatornáján tekinthető meg.

 

A felvidéki magyar pedagógusoknak adott környezetvédelmi eszközöket bemutató szemléletformáló előadásom alkalmával a mindennapi tantervbe is beilleszthető megoldásokat és lehetőségeket mutattam be.

A felvidéki magyar pedagógusoknak tartott előadásom témái

  • személyes indíttatásom, hogyan és miért kezdtem el foglalkozni környezetvédelemmel;
  • miért kezdtem bele a lakosság edukációjába?
  • mit csinál egy környezetvédelmi influenszer?
  • pedagógusoknak milyen eszközei vannak környezeti nevelésre;
  • a közösségi média lehetőségeinek bemutatása;
  • TikTok, mint online edukációs eszköz;
  • zöld események lehetőségei;
  • oktatási lehetőségek.

Ezúton is nagyon köszönöm a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének a megtisztelő felkérést és lehetőséget. Bízom benne, hogy a közeljövőben újra találkozom velük.

Vállalom cégek, iskolák, közintézmények részére interaktív előadások, oktatások megtartását, akár online is. Érdekelenk a részletek!

Olvasd el a többi cikkemet is!