Menu Close

Zöld Minősítő Konferencia: előadásom a hulladék szemléletformáló eszköze

Zöld Minősítő Konferencia Hulladék

Az első alkalommal megrendezett Zöld Minősítő Konferencia meghívott szakmai vendégelőadója voltam, ahol az előadásom témája a hulladék szemléletformáló eszköze volt.

A megtisztelő meghívásnak eleget téve már az előadásom elején elmondtam, hogy

a lakosság edukációja mellett kiemelten fontos a cégek edukációja is, hiszen kettővel együtt párhúzamosan érhetjük el a zöldebb, fenntartható világunkat”.

Az utóbbi években elmondható, hogy a vásárlói szokások a zöldebb választás felé hajlanak, ennek köszönhetően egyre több cég érdeklődik vagy már lép közelebb a fenntarthatóbb működés felé.

Zöld Minősítő Konferencia

Az esemény kimondottan a zöldben, avagy a fenntartható működésben gondolkodó vállalkozásoknak került megrendezésre. A szakmai konferencia kiemelt célja volt, hogy ráébresszék a megjelent vállalkozókat a minél környezettudatosabb működésre és annak előnyeire.

Környezetvédelmi előadásom a Zöld Minősítő Konferencián.
Környezetvédelmi előadásom a Zöld Minősítő Konferencián. / Fotó: zoldminosites.hu

Az előadásom követően dr. Varga Sarolta, környezetvédelmi szakjogász és Kováts Bence, környezetmérnök tartott előadást zöld jogszabályi környezetről, illetve a körforgásos gazdálkodásról.

Ezt követően az esemény másodikfelében kerekasztal-beszélgetés került megrendezésre, ahol a meghívott vendégek „A 21. századi hulladékgazdálkodás és a körforgásos gazdaság” témájával foglalkoztak.

Körforgásos gazdaság Zöld Minősítő Konferencia
Körforgásos gazdaság támogatásán volt a fókusz a Zöld Minősítő Konferencián

Az eseményt a Fiatal Családosok Klubja és a Zöld Követ Egyesület rendezte meg, akiknek ezuton is köszönöm a meghívást.

Emellett külön öröm volt számomra, hogy a Zöld Követ Egyesülettel ismét együttműködhettem, hiszen korábban velük közösen valósítottuk meg a Green Events – zöld eseményszervező applikációt.

További részletek a zoldminosites.hu oldalon.

Vállalom cégek, iskolák, közintézmények részére interaktív előadások, oktatások megtartását, akár online is. Érdekelenk a részletek!

Olvasd el a többi cikkemet is!