Zöld Minősítő Konferencia: hulladék szemléletformáló eszköz

Az első alkalommal megrendezett Zöld Minősítő Konferencia meghívott szakmai vendégelőadója voltam, ahol az előadásom témája a hulladék szemléletformáló eszköze volt.

A megtisztelő meghívásnak eleget téve már az előadásom elején elmondtam, hogy

a lakosság edukációja mellett kiemelten fontos a cégek edukációja is, hiszen kettővel együtt párhúzamosan érhetjük el a zöldebb, fenntartható világunkat”.

Az utóbbi években elmondható, hogy a vásárlói szokások a zöldebb választás felé hajlanak, ennek köszönhetően egyre több cég érdeklődik vagy már lép közelebb a fenntarthatóbb működés felé.

Zöld Minősítő Konferencia

Az esemény kimondottan a zöldben, avagy a fenntartható működésben gondolkodó vállalkozásoknak került megrendezésre. A szakmai konferencia kiemelt célja volt, hogy ráébresszék a megjelent vállalkozókat a minél környezettudatosabb működésre és annak előnyeire.

Környezetvédelmi előadásom a Zöld Minősítő Konferencián.
Környezetvédelmi előadásom a Zöld Minősítő Konferencián. / Fotó: zoldminosites.hu

Az előadásom követően dr. Varga Sarolta, környezetvédelmi szakjogász és Kováts Bence, környezetmérnök tartott előadást zöld jogszabályi környezetről, illetve a körforgásos gazdálkodásról.

Ezt követően az esemény másodikfelében kerekasztal-beszélgetés került megrendezésre, ahol a meghívott vendégek „A 21. századi hulladékgazdálkodás és a körforgásos gazdaság” témájával foglalkoztak.

Körforgásos gazdaság Zöld Minősítő Konferencia
Körforgásos gazdaság támogatásán volt a fókusz a Zöld Minősítő Konferencián

Az eseményt a Fiatal Családosok Klubja és a Zöld Követ Egyesület rendezte meg, akiknek ezuton is köszönöm a meghívást.

Emellett külön öröm volt számomra, hogy a Zöld Követ Egyesülettel ismét együttműködhettem, hiszen korábban velük közösen valósítottuk meg a Green Events – zöld eseményszervező applikációt.

További részletek a zoldminosites.hu oldalon.

Gyakran ismétlődő kérdések

Miért van szükség ilyen eseményekre?

Alapvetően tudáscsere, networking, a téma népszerűsítése, cégzöldítés.

Hogyan kerültek oda?

Cégzöldítés és hulladékkezelésben több évre visszavezethető tapasztalataim vannak. Megtisztelő elismerés is volt ez nekem.

Szebenyi Péter
Szebenyi Péter

Szia, én Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök, környezetvédelmi influenszer és zöld marketing szakember. Lakossági és céges szemléletformálással foglalkozom. Az én nevemhez köthető Hulladékvadász mozgalom, a Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány és többféle országosan elismert edukatív zöld kampány létrehozása. Célom, hogy a környezetvédelem és a tudatos életmód nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások, cégek életének is a részévé váljon. Ha segítségre van szükséged, keress bátran, pacsi!

Articles: 198